Recenzija: The Limehouse Golem - Svijet filma

Recenzija: The Limehouse Golem

Serijska ubojstva su potresla zajednicu do trenutka gdje ljudi vjeruju da jedino legendarno biće iz mračnih vremena – takozvani mitski Golem – mora biti odgovoran.

Žanr filma:

Horor, triler

Redatelj:

Juan Carlos Medina

Scenarist:

Peter Ackroyd, Jane Goldman

Glumci:

Olivia Cooke, Bill Nighy, Douglas Booth

 The Limehouse Golem (2016) on IMDb

Recenzija: The Limehouse Golem

The Limehouse Golem je Britanski horor, misterija, triler film, redatelja Juan Carlos Medina prema scenariju Jane Goldman. Film je adaptacija Peter Ackroyd knjige  Dan Leno and the Limehouse Golem, a zvijezde filma su Olivia Cooke, Bill Nighy i Douglas Booth.

Radnja filma se odvija u Londonu, 1880tih godina. U početku filma se priča čini vrlo zanimljivom. Žena je optužena za ubojstvo svog supruga, prvotno se čini nevina, mada ju svi žele optužiti, ali kako se priča raspliće tako sve manje vjerujemo u njenu nevinost, ali i dalje ju ne želimo osuditi jer sve više saznajemo o mračnom životu njezinog muža. Nažalost kasnije se film dosta razvodni nekim potpuno ne zanimljivim kazališnim predstavama, ljubomorom i općenito stvarima vezanim uz kazalište, koje se za film čine toliko nebitnima.

Misterije i trilera za filmu definitivno ima i detektivi John Kildare (Bill Nighy) i George Flood (Daniel Mays) su solidno odglumili i većinu filma dobro vodili istragu, ali što se tiče dijela horora, bilo ga je samo u nekim jezivim za gledati situacijama, na žalost i toga puno premalo. Većinom su glumci dobro odglumili.

Poprilično mračan film i radnjom, a i vizualno, uvijek okovan nekom misterijom i maglom, koju čak ni svijetla pozornice ne uspijevaju obasjati. Šteta što je te pozornice malo previše.

Sve u svemu nije loš film, može se pogledati, ali šteta što je dobar dio filma udavio nekim, barem u takvoj količini, ne potrebnim situacijama.

Similar Posts