Deadpool scenaristi potvrđuju da će franšiza ostati R-Rated u Marvelovom Filmskom Svemiru

Recenzija: Deadpool 2 (2018)

Pogledali smo nastavak odličnog Deadpool, superhero filma iz 2016. godine, Deadpool 2. Našu recenziju filma Deadpool 2 pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Akcija, avantura, komedija, superhero

Redatelj:

David Leitch

Scenarist:

Rob Liefeld, Fabian Nicieza

Glumci:

Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Josh Brolin

Radnja ukratko:

Marvelov brbljavi anti-junak se vratio! Veći, bolji i tu i tamo još gluplji nego ikada prije. Kada super vojnik krene u ubilačku misiju, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak – sve to dok razvaljuje 50 različitih guzica. Jer, ponekad, da bi napravio sve kako treba moraš igrati prljavo.

Trailer: Deadpool 2 (2018) - Svijet filma

Deadpool 2 je Američki superhero film, pravljen prema liku Deadpool iz Marvel Stripova, a distribuira ga 20th Century Fox. Deadpool 2 je 11 film unutar X-Men franšize filmova i nastavak filma Deadpool iz 2016. godine. Redatelj filma je David Leitch, prema scenariju Rhett Reese, Paul Wernick i Ryan Reynolds, a zvijezde filma su Reynolds,  Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, T.J. Miller, Brianna Hildebrand i Jack Kesy.

Za početak bi rekao da sam ljubitelj prvog Deadpool filma koji mi je zaista bio vrlo dobar. Htio sam to naglasiti zato što je ovaj, njegov nastavak, gotovo u svim aspektima stepenicu do dvije iznad njega. Jednostavno fantastičan film, odnosno fantastična komedija, koja je po svemu znatno ‘veća’ od svog prethodnika.

Iako priča nije glavna karakteristika filma i dalje mi je bolja nego u prvom dijelu. Ne da je ona bila loša, samo je ova opet veća, razrađenija i duhovitija. Uz to, uspjela je postepeno i sasvim solidno, razraditi gotovo svakog od ovih likova. Jasno, ne mogu u jednom filmu razraditi tri, četiri lika, kao kada bi svaki od njih imao svoj solo film, ali koliko se moglo, uspjeli su.

Što se tiče likova, upravo je to glavna prednost nad prvim dijelom. I heroji i zlikovci su daleko bolji nego u prvom dijelu. To je glavni i drastičan napredak, pogotovo ‘negativaca’, naspram originalnog Deadpool filma. Ne bi htio više pričati o likovima kako vam ne bi neko iznenađenje uništio, ali svakako su odlični.

Specijali efekti u filmu su vrhunski, sve izgleda odlično, borbe su lude, tako da je i u tom dijelu napredak. Čak se i sam Deadpool slaže s ovom izjavom, kao što ćete imati prilike vidjeti. Glazba u filmu je odlična, ali to je jedina stvar gdje je više manje na istoj razini kao i prvi dio.

Film je pun humora, dakle doslovno od prve do zadnje minute pršti od istog. Definitivno najbolja komedija ove godine, a vjerojatno i zadnjih nekoliko. Ono što morate znati o filmu, iako Deadpool tvrdi da je ovo obiteljski film, on to definitivno nije, barem ne za djecu. Film ima R rejting, što znači da je pun nasilja i krvi. Iako je to sve zapravo vrlo smiješno, ipak ima tu svega, krv, kao i razni dijelovi tijela, špricaju okolo po ekranu, također eksplicitnog govora cijelo vrijeme.

Bitno je za reći da film ima dvije cut-scene, meni je pogotovo to bitno naglasiti zato što su ljudi naravno odlazili i to gotovo svi iz kina, baš u trenutku kada je druga i jedna od najboljih ikada cut-scena počinjala. Tako da su gotovo svi gledatelji stajali u prvom redu i gledali tu cut-scenu, dok smo mi ostali (vrlo mali broj), koji smo ostali sjediti, morali se ustati kako bi išta vidjeli. Not Cool

Sve u svemu fantastičan film, svi ljubitelji superhero filmova, prvog dijela, komedije, spektakla, moraju Deadpool 2 film otići pogledati u kino. Definitivno se isplati.

Titlovani red band trailer filma Deadpool 2 pogledajte u nastavku

Druge je zanimalo i ovo...