Recenzija: Dark Crystal Age Of Resistance (2019-)

Recenzija: Dark Crystal Age Of Resistance (2019-)

Pogledali smo novu Netflixovu prequel seriju fantazije Dark Crystal: Age Of Resistance. Našu recenziju serije Dark Crystal Age Of Resistance pročitajte u članku.

Žanr serije:

Avantura, drama, fantazija

Kreator:

Jeffrey Addiss, Will Matthews

Glumci:

Hannah John-Kamen, Caitriona Balfe, Helena Bonham Carter

Radnja ukratko:

Vraća se u svijet Thre, gdje tri Gelflingsa otkrivaju zastrašujuću tajnu iza Skeksisove moći i krenu da zapale vatru pobune i spase svoj svijet.

Recenzija: Dark Crystal Age Of Resistance (2019-)

Planet Thra, nekada fantastično mjesto prepuno raznih stvorenja koja žive u harmoniji gdje među ostalim obitavaju i simpatični Gelflinzi koji nalikuju na malene vilenjake. Gelflinzi služe grotesknim zlim bićima Skeksisima dok se jednog dana ne pojavi mladi junak i upusti u avanturu života kako bi jednom zauvijek oslobodio svoj narod.

“Dark Crystal:Age of Resistance” je serija od 10 epizoda i zapravo je prequel filmu iz 1982., “The Dark Crystal” autora Jim Hensona i Franka Oza. U seriji su,kao i filmu korištene impresivne lutke i praktični efekti,kao i odlični specijalni efekti koji posebno dolaze do izražaja u scenama pejsaža očaravajućeg i prekrasnog planeta Thra.

Radnja serije se odvija godinama prije filma iz ‘80-ih,i prati tri Gelflinga koji će otkriti strašnu tajnu o svojim gospodarima Skeksisima i povesti cijeli narod u borbu protiv svojih tiranina.

Recenzija: Dark Crystal Age Of Resistance (2019-)

Impresivni krajolici, simpatični glavni likovi i vječita tema borbe dobra i zla su pozitivne strane ove simpatične priče.
Zahvaljujući modernim tehnologijama dobili smo fascinantne lokacije na planetu ,kao i cijeli jedan mali svijet prepun raznolike flore i faune koja živi u skladu i zapravo služe prirodi. U nekim trenutcima dijelovi priče su podsjećali na Avatar zbog slične tematike, ali Dark Crystal je i bez tih usporedbi svakako respektabilno odrađen projekt od strane Netflixa. Tome su uvelike pridonijela i brojna poznata imena s malih i velikih ekrana koje godinama volimo (Mark Hamill, Lena Headey, Nathalie Emmanuel, Anya Taylor-Joy, Simon Pegg, Taron Egerton, Jason Isaacs, Sigourney Weaver, Alicia Vikander i mnogi drugi).

S druge strane kao veliku manu (barem meni) treba izdvojiti činjenicu da lutke koliko god lijepo i simpatično izgledale ipak na momente ne uspiju vjerno dočarati emociju pošto su dosta drvene i ukočene.

Recenzija: Dark Crystal Age Of Resistance (2019-)

Jedna zanimljivost, 02.veljače 1978.godine Jim Henson (autor kultnih Muppeta) je s kćeri Cheryl zbog mećave bio prisiljen prenoćiti na JFK aerodromu u New Yorku. S obzirom na to da nije imao pametnijeg posla Jim je ručno ispisao stranice i stranice materijala kojeg je kasnije scenarist David Odell koristio kako bi što vjernije Jimovu ideju proveo u djelo. Kad su Jima naknadno pitali je li ga bilo strah da će možda preplašiti djecu koja su inače navikla na njegove simpatične Muppete i likove iz Sesame Street kratko je prokomentirao da je želio “vratiti se tami”,kao što su bile originalne priče braće Grimm.

Sve u svemu ,nismo dobili ništa novo ili spektakularno ali “Dark Crystal:Age of Resistance” može itekako poslužiti za ubiti dosadu ,pogotovo u tmurnim zimskim danima.

Iako još nikakvih službenih potvrda nema pretpostavljamo da će Netflix uskoro obnoviti seriju za drugu sezonu.

Similar Posts