Recenzija: Beyond Skyline (2017)

Pogledali smo novi znanstveno-fantastični film Beyond Skyline, nastavak vrlo dobrog, nisko budžetnog, znanstveno fantastičnog filma, Skyline iz 2010 godine. 

Žanr filma:

Akcija, sci-fi

Redatelj:

Liam O’Donnell

Scenarist:

Liam O’Donnell, Joshua Cordes

Glumci:

Frank Grillo, Bojana Novaković, Jonny Weston

Recenzija: Beyond Skyline (2017)

Beyond Skyline je “nastavak” malo poznatog,  sci-fi filma Skyline iz 2010 godine.

Točnije nije baš nastavak nego će se odvijati u isto vrijeme kada i film iz 2010 godine.

Osobno Skyline mi je bio sasvim solidan SF film, s vrlo dobrim efektima i meni sasvim solidnom SF pričom za jedan ipak manje poznati, niže budžetni film.

Malo je reći da je pokupio užasne ocjene od kritike, pa čak i gledatelja na IMDb-u, Rottenu i Metascoru i baš zato sam bio ugodno iznenađen kada sam čuo da će biti neki oblik njegovog nastavka.

Navodno je film snimljen već 2015 godine i trebao je izaći u 2016, ali ipak je nekako sve to odgođeno za 2017-tu.

Redatelj je Liam O’Donnell koji je radio kao producent vizualnih efekata na filmovima Aliens vs. Predator: Requiem i Iron Man 2, te kao scenarist originalnog Skyline zajedno s Joshua Cordes (300, Avatar, The Avengers) koji mu se kao scenarist pridružio i u ovom filmu.

U filmu žestokog detektiva glumi Frank Grillo (Captain America: The Winter Soldier, The Purge: Anarchy), Jonny Weston (Project Almanac), Iko Uwais (The Raid), Callan Mulvey, Antonio Fargas, Pamelyn Chee, Yayan Ruhian (The Raid), Jacob Vargas, Valentine Payen, Betty Gabriel, Jack Chausse i Kevin O’Donnell su ostali glumci.

Nažalost ovaj nastavak nije ni sjena prvog dijela. Užasan, užasan nastavak. Priča je katastrofična, zaista kada ovako nešto vidim nije mi jasno kako itko plati te ljude za praviti scenarij?! Pa za 10 minuta bi bilo tko od nas smislio bolju priču od ove. Kakvo objašnjenje imaju za pobijediti izvanzemaljce je nevjerojatno, nevjerojatno loše. Osim toga objasnili su kraj prvog filma, doslovno u pola minute, naravno to je ključ njihove pobjede.

Osim toga, hrpa vremena je provedena ne povezana s izvanzemaljcima, te se provlače kroz neku šumu, tunele i slične zatvorene prostore.

Glumci su užasni, ne gledljivi, a borbe, posjetili su me na Power Rangerse, ali onu originalnu seriju. Identično tako izgleda. Borbe, odnosno tučnjave su prikazane katastrofalno loše, a tek ti obračuni, izvanzemaljac protiv majstora borilačkih vještina, jao koji trash.

Što je žalosno, film vizualno izgleda fantastično, kao i prvi dio. Tu mislim da svemirske brodove, izvanzemaljce općenito i njihovu tehnologiju, unutar i van broda. Pomalo mi je nevjerojatno da jedan ovakav film i s takvim budžetom može napraviti ovakve efekte. Šteta što apsolutno baš ništa drugo u filmu ne valja.

Dok pišemo o lošem (cijeli tekst), glazba je užasna, mislim nije do glazbe kao glazbe, nego uopće ne pripada u ovaj film i totalno je u krivim trenucima postavljana i naglašavana.

Žao mi je što sam pogledao ovaj film, ali još više mi je žao što su tako uništili jedan odličan potencijal koji je prvi film imao. Iako su svi kritičari popljuvali prvi dio, a i dobar dio gledatelja, meni se poprilično svidio i baš sam mislio da bi sada mogli otići stepenicu više. Nažalost bilo je cijelo stepenište niže.

Similar Posts