Povratkom Spider-Mana, u 2021. će po prvi puta izaći ČETIRI MCU filma u jednoj godini

Povratkom Spider-Mana, u 2021. će po prvi puta izaći ČETIRI MCU filma u jednoj godini

Vijest da su Disney i Sony uspijeli postići novi dogovor glede Spider-Mana u Marvel Filmskom Svemiru je, najblaže rečeno, potpuno eksplodirala, a kao šlag na tortu, treći Spider-Man film u MCU-u je dobio i datum izlaska – 16. srpanj 2021., čime ćemo te godine po prvi puta dobiti čak četiri MCU filma u samo jednoj godini.

Marvel je prošlog srpnja na Comic Conu objavio službeni raspored Faze 4 MCU-a. Pa iako se taj raspored sastojao samo od 5 filmova i to samo za naredne dvije godine, u kombinaciji sa novo-najavljenim Disney+ serijama, ponuda je bila svakako bogata. A ponovnim uključivanjem Spider-Mana, potencijal Faze 4 je još dodatno porastao.

Povratkom Spider-Mana, u 2021. će po prvi puta izaći ČETIRI MCU filma u jednoj godini

Od 2016. do danas, svake godine smo dobili po tri MCU filma te se može reći da je to sada postala klasična Marvel praksa. Ipak, iduće, 2020., Marvel nas je ipak olakšao za jedan film, prvenstveno zbog toga što su zbog izlaska kulminacije Infinity Sage, Avengers Endgame filma morali razvijati naredne projekte u strogoj tajnosti te bilo kakva, pa i najbezazlenija curenja nisu dolazila u obzir, a istina je da bi bilo teško tako užurbano raditi na tri tajna projekta kojima je datum izlaska predviđen za cca. godinu dana, plus-minus koji mjesec. Tako ćemo u 2020. dobiti filmove Black Widow (svibanj) i The Eternals (studeni) koji se već uveliko snimaju.

No zato, za 2021. godinu je najavljen film o novom MCU heroju – Shang-Chi koji stiže u veljači te godine, ali zatim i isčekivani nastavak filma Doctor Strange – In the Multiverse of Madness koji izlazi u svibnju, te na kraju, u studenom izlazi, kako je najavljeno, kulminacija Faze 4 sa filmom Thor: Love and Thunder, koji će biti četvrti solo film o popularnom Bogu Groma.

Ipak, novim dogovorom Sonya i Disneya, odlučeno je da će se Spider-Manu ipak dozvoliti da nastavi svoju priču koja je dosta usko povezana sa herojima koji su u punom vlasništvu Disneya, tu se prvenstveno misli na IronMana (pokoj mu duši), ali i na Happy Hogana koji se u filmu Spider-Man: Far From Home počeo crveniti pred Spideyevom Ujnom May. Tako da je zasad još uvijek neimenovani, treći Spider-Man MCU film uguran u taj najavljeni raspored, i to srpanj, što znači da su Spider-Man solo filmovi izlazili u intervalima od točno dvije godine.

MCU filmovi 2021.:

    • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 12. veljače 2021.
    • Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 7. svibanj 2021.
    • Neimenovani Spider-Man 3 – 16. srpanj 2021.
    • Thor: Love and Thunder – 5. studeni 2021.

Similar Posts