Tragično poginuo Kobe Bryant (1978. - 2020.)

Tragično poginuo Kobe Bryant (1978. – 2020.)

S velikim žaljenjem javljamo kako je dana 26. siječnja 2020. godine, u 9:47 sati po lokalnom vremenu, poginuo legendarni košarkaš Kobe Bryant. Bryantov helikopter, model Sikorsky S-76B, srušio se tokom leta u kalifornijskom mjestu Calabasas. S njim je u helikopteru bila njegova trinaestogodišnja kći, Gianna, te još šestero putnika i pilot. Prema dostupnim informacijama, Kobe je s obitelji i prijateljima putovao na košarkašku utakmicu svoje kćerke, koja se trebala održati u 12:00. Helikopter je pri padu potpuno izgorio.

Slikovni rezultat za kobe bryant lakers

Vatrogasci su žurno izašli na mjesto nesreće i uspjeli ugasiti požar do 10:30 po lokalnom vremenu. Informacije o događaju su još uvijek dosta šture te se ništa ne zna o uzrocima pada. Prema izvještajima, vrijeme je bilo maglovito, a helikopter se prije pada neobično kretao. Nadležne agencije najavile su istragu o uzrocima pada.

Cijeli svijet je ostao šokiran ovom tužnom viješću, jer Kobe Bryan je bio ne samo vrhunski sportaš, već i istinska ikona. Rođen 23. kolovoza 1978. u Philadelphiji, PA, Kobe je cijelu svoju profesionalnu karijeru, od 1996. do 2016. godine, proveo u Los Angeles Lakersima, s kojima je u pet navrata osvajao titulu NBA prvaka. Držao je nekoliko rekorda, čak je 18 puta bio biran u All-Star momčad NBA lige, a osim nacionalnih uspjeha, s reprezentacijom Sjedinjenih Država je bio kontinentalni (2007.) i dvostruki olimpijski prvak (2008., 2012.). Njegovo umirovljenje 2016. bio je globalno popraćen sportski događaj.

Bryantovi kolege, bivši i sadašnji košarkaši, kao i brojni ljudi diljem svijeta, neprestano šalju poruke podrške obitelji pokojnog Bryanta te izražavaju sućut žrtvama nesreće.

Slikovni rezultat za kobe bryant oscars

No, osim što je bio veliki sportaš i neupitno jedan od najvećih košarkaša svih vremena, Kobe Bryant je relevantan i za svijet filma, zbog čega prenosimo ovu tragičnu vijest. Naime, Kobe Bryant je potpisan kao scenarist i narator kratkometražnog animiranog filma Dear Basketball, autobiografske priče o Bryantovoj istinskoj ljubavi prema košarci. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Tribeci 2017. godine, nedugo nakon Bryantovog profesionalnog umirovljenja, a pobrao je samo izvrsne kritike te nekoliko nagrada, među kojima je i Oscar za najbolji kratkometražni animirani film. Kobe Bryant je tako ušao u elitno društvo oskarovaca kao jedan od malobrojnih dobitnika te nagrade koji nisu dio filmske industrije.

Odlazak Kobea Bryanta velik je gubitak i stoga u ime uredništva portala Svijet filma izražavamo sućut obiteljima žrtava i opraštamo se s jednim velikim sportašem, velikim vizionarom i velikim čovjekom. Zbogom Kobe – počivao u miru!

https://youtu.be/ziUc0OCDmoU

Druge je zanimalo i ovo...