Posljednja Game of Thrones epizoda dobila najgore ocjene u povijesti serije [Rotten Tomatoes]

Posljednja Game of Thrones epizoda dobila najgore ocjene u povijesti serije [Rotten Tomatoes]

Pretposljednja epizoda Igre Prijestolja zaradila je najgore ocjene na Rotten Tomatoes u povijesti Game of Thrones serije. Jučerašnja Game of Thrones epizoda izazvala je snažne reakcije gledatelja oko odluke showrunnera da Daenerys Targaryen i njezine snage unište King’s Landing unatoč tome što su se neprijatelji predali. Čak i oni koji već sezonama vjeruju da Majka Zmajeva polako, ali sigurno odlazi u ludilo, misle da je to bilo nedovoljno razvijeno i nepotrebno. Kontroverza oko “The Bells” rezultirala je epizodom koja je zabilježila najgori rezultat na Rotten Tomatoesu u povijesti serije, te tako drži vrlo niskih 49% na temelju 68 recenzija kritičara.

Kritični konsenzus za pretposljednju epizodu Igre Prijestolja glasi:

“Smrt, razaranje i pogoršanje Daenerijevog zdravog razuma čine “The Bells” epizodom za vjekove; ali previše zapleta u premalo vremena pravi zbrku u zapletu i može ostaviti neke gledatelje s osjećajem da su zaključci pomalo ne zasluženi.”

Posljednja Game of Thrones epizoda dobila najgore ocjene u povijesti serije [Rotten Tomatoes]

Nažalost, serija se u ovoj sezoni srozava sve više i više, što su primijetili kritičari, pa je tako svaka epizoda kritički sve lošije i lošije ocijenjena, ali što je još gore i gledatelji. Zadnje dvije epizode osme sezone serije Game of Thrones nažalost na IMDbu imaju ocjene ispod 7 i još uvijek samo opadaju, što je dakako vrlo razočaravajuće za seriju ovog kalibra.

Evo i malo reakcija gledatelja na jučerašnju epizodu Igre Prijestolja:

Kapetan to najbolje objašnjava

Kao što vidite, logika je nažalost u potpunosti bačena na stranu i gotovo sve dobro građeno u prethodnim sezonama je gotovo u potpunosti uništeno u ovoj, a još je strašnije, kada glavna glumica još u tijeku sezone izjavi da ni ona nije zadovoljna sezonom, kao ni u kojem je smjeru i kako njezin lik odveden.

Posljednja Game of Thrones epizoda dobila najgore ocjene u povijesti serije [Rotten Tomatoes]

Ne sumnjam da ćemo svi pogledati ovu posljednju epizodu serije, ali što god budu u njoj napravili neće moći ispraviti dosadašnje greške koje ovu sezoni svrstavaju na samo dno ove serije i čine njezin kraj jednim od najgorih u povijesti vrhunskih serija (bok uz serije poput Lost, Dexter i sličnih). Nije dobra najava za njihove prequel serije, koje se na svu sreću neće nadovezivati na ovaj užas koji su nam pripremili u ovoj sezoni, pa tako ipak vjerujem da se imamo čemu dobrome opet nadati. Glavni problem kod ove osme sezone je taj što u prethodnim sezonama nisu

David Benioff, D.B. Weiss, Bryan Cogman i Dave Hill napisali su posljednjih šest epizoda koje su režirali David Nutter i Miguel Sapochnik, s Benioffom i Weissom koji režiraju finale serije. Benioff i Weiss vratili su se u izvršnu produkciju završne sezone uz Carolyn Strauss, Frank Doelger i Bernadette Caulfield, a Bryan Cogman, Guymon Casady, Vince Gerardis i George R.R. Martin koji su bili suizvršni producenti – redom dežurni krivci za ovo sve.

Druge je zanimalo i ovo...