Recenzija: Parasite (2019)

‘Parasite’ serija u izradi za HBO i istražit će priče o tome “što se dogodilo između dijelova u filmu”

Bilo je to odličnih mjesec dana za ‘Parasite’ filmaša Bong Joon Ho, koji je zajedno s HBO i Adam McKayjem dogovori izradu limitirane serije, kao dodatak njegovom filmu na Korejskom jeziku za koji je dobio šest nominacija za Oscara.

U nastavku pogledajte intervju koji je Hollywood Reporter imao s redateljem filma Bong Joon Ho, koji, između ostalog, govori i o izradi serije za HBO.

Kakav je bio osjećaj dobiti šest nominacija?

Vrlo je zahvalno, pogotovo što se treba zahvaliti za filmski rad. Svi smo mislili da će Song Kang-ho biti nominiran za najboljeg sporednog glumca, pa je to bilo malo razočaravajuće. Bio je s filmom kroz čitav proces. Osjećam se kao da je oduvijek bio s filmom.

Što je za vas najvažnije razdoblje s nagradama?

Bilo je razdoblja u kojem sam Martina Scorsesea trebao vidjeti tri puta tijekom četiri dana, a to definitivno nije nešto što se često događa u vašem životu.

Mnoge stvari koje kažete na nagradama pokazuju viralno na mrežama.

Nisam ni na jednom društvenom mediju. Nisam imao pojma da sam postao viralan. Ali drago mi je što ljudi o tome razgovaraju. Shvatio sam, upravo iz čitanja članaka, da se čini da je mlada publika u SAD-u zaista prihvatila film, i to je bilo sjajno.

Zašto ste odlučili pretvoriti Parasite u seriju s HBO-om?

S kinom ste ograničeni na dvosatno vrijeme. Ali bilo je toliko priča da sam pomislio da bi se to moglo dogoditi između nastavka koje vidite u filmu i nekih pozadinskih priča za svaki lik. Zaista sam želio slobodno istražiti te ideje s pet ili šest sati filma. Znate, s Bergmanovim Fannyjem i Aleksandrom postoji kazališna verzija i postoji TV verzija. S TV serijom za Parasite, mislim da ćemo moći stvoriti kvalitetan, prošireni film.

Similar Posts