Recenzija: Once Upon a Time… in Hollywood (Bilo jednom... u Hollywoodu, 2019)

Once Upon a Time in Hollywood otkrivena Rotten Tomatoes ocjena i prve reakcije gledatelja

Quentin Tarantinov najnoviji film, Once Upon a Time in Hollywood, igra gotovo posvuda u svijetu (osim kod nas) i već prima pozitivne reakcije od kritike i gledatelja diljem svijeta. Film je “Certified Fresh” na Rotten Tomatoes s trenutnih 86% ocjenom kritičara i 81% od gledatelja. Evo nekih od najboljih kratkih recenzija na film.

“Tarantinov brand klasičnog snimanja filmova je rijetko uzbuđenje,” kaže Chris Hewitt od Minneapolis Star Tribune.

“Ispunjen je prekrasnim stvarima – očaravajućim dijelovima narativnog izuma i nizom nezaboravnih predstava, osobito njezinih zvijezda, Leonarda DiCaprija i Brad Pitta, koji su rijetki,o ako ikada, bili ovako magnetični,” hvali Kurt Loder od Reason Online.

Iz Cannesa stižu prve reakcije na Tarantinov 'Once Upon a Time in Hollywood'

“Postoji elegična, melankolična kvaliteta koja nikada nije bila prisutna u Tarantinovom djelu, pa čak i – usuđujem se reći – sentimentalnosti,” piše Oscar Goff od Boston Hassle.

“Tarantino je možda stavio kraj na 10, ali nakon gledanja Once Upon a Time in Hollywood, nemoguće je vjerovati da u njemu ima samo još jedan dobar film,” dodaje Barbara VanDenburgh od Arizona Republic.

Tarantino je već prije dodao da će se povući nakon 10 filmova, ali je također pojasnio da to nije do kraja sigurno. Nedavno, on je podijelio da ako film Once Upon a Time in Hollywood bude bio uspješan, on bi se mogao povući čak i sada!

“Pa, hm,” Tarantino je rekao, “ako je zaista jako dobro prihvaćen, možda ja neću ići do deset. Možda ću stati baš sada! Možda ću stati dok me ide. Vidjet ćemo.”

Once Upon a Time in Hollywood otkrivena Rotten Tomatoes ocjena i prve reakcije gledatelja

Međutim, redatelj je također na putu da režira R-Rated Star Trek film. Mnogi se pitaju hoće li to biti taj 10ti i posljednji film s obzirom na to da se taj film neće računati kao originalni posao.

“Pretpostavljam da postoji rupa u mojoj odluci, [ako] je ideja bila da se stavi rupa u moju odluku,” nedavno je pojasnio. “Što bi bilo [ići], ‘Uhhh, ja pretpostavljam da se Star Trek ne broji. Ja mogu napraviti tar Trek… ali naravno, ja bi završio s originalom.’ Ali ideja da napravim 10 nije tu da bi se stavljala rupa u nju. Ja zapravo mislim, ako bi napravio Star Trek, treba bi mu se posvetiti. To je moj zadnji film. Ne bi smjelo ostati nikakve zadrške oko njega. Nisam siguran hoću li to napraviti, ali moglo bi se dogoditi.”

Once Upon a Time in Hollywood zvijezde su Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Kurt Russell, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Damian Lewis, Lena Dunham, Bruce Dern i pokojni Luke Perry.

Similar Posts