Najavljen novi animirani film 'Batman: The Long Halloween'

Najavljen novi animirani film ‘Batman: The Long Halloween’

Batman: The Long Halloween: Part One, prvi dio animirane adaptacije omiljenog stripa, službeno je najavljen. Supernatural zvijezda Jensen Ackles, kojeg ljubitelji DC animacije znaju po glasu Jasona Todda u vrlo cijenjenom animiranom filmu Batman: Under the Red Hood, igra glavnu ulogu Brucea Waynea / Batmana. Preminula zvijezda Gleea Naya Rivera, koja je umrla u srpnju 2020., prije smrti je snimila glas Seline Kyle. Hollywood Reporter kaže da je Rivera prije smrti završila seanse snimanja glasa za Batman: Long Halloween Prvi i Drugi dio. Prvi dio izlazi krajem proljeća ili početkom ljeta 2021. godine.

Glumačku postavu popunjavaju Josh Duhamel kao Harvey Dent, Billy Burke kao James Gordon, Titus Welliver kao Carmine Falcone, David Dastmalchian kao Calendar Man, Troy Baker kao Joker, Amy Landecker kao Barbara Gordon, Julie Nathanson kao Gilda Dent, Jack Quaid kao Alberto, Fred Tatasciore kao Salomon Grundy, a Alastair Duncan kao Alfred. Među ostalim članovima glumačke ekipe su Frances Callier, Greg Chun, Gary Leroi Gray i Jim Pirri. Chris Palmer režira film. Prethodno je režirao Superman: Man of Tomorrow. Tim Sheridan napisao je scenarij za oba filma.

Film adaptira priču o Batmanu u stripovima koju je nacrtao Tim Sale i napisao Jeph Loeb koju je DC Comics objavio 1996. i 1997. godine. Priča se odvija u ranoj karijeri Brucea Waynea kao Mračni vitez i vidi Batmana kako istražuje serijskog ubojicu poznatog kao holiday killer koji napada mjesečno tempiran na, pogađate, praznike. Priča je bila glavna inspiracija za The Dark Knighta Christophera Nolana, posebno za prikaz Batmana, Jima Gordona i veze Harveyja Denta. Također se nagađa da je film dio nadahnuća za sljedeći film o Batmanu, Matt Reevesov The Batman, u kojem Robert Robert Pattinson glumi Brucea Waynea.

Similar Posts