Mortal Kombat reboot: svi potvrđeni likovi filma

Mortal Kombat reboot: svi potvrđeni likovi filma

Warner Bros. pravi novi live-action reboot Mortal Kombat filmske franšize, a nekoliko likova ove kultne franšize se vraća na velike ekrane. Ovaj film, koji je u produkciji James Wanove produkcijske kompanije Atomic Monster Productions, dolazi 15. siječnja 2021. godine, za manje od godinu dana. Uz to, franšiza će 12. travnja 2020. dobiti i animirani film, koji će nesumnjivo zadovoljiti obožavatelje koji očajnički čekaju akcijski live-action film.

Sve prave ljubitelje ove franšize će zasigurno zanimati vraćaju li se njihovi omiljeni likovi u ovom Mortal Kombat reboot filmu. S obzirom na to da čitate ovaj članak, pretpostavljamo da ste zato tu, pa bez da dalje duljimo, u nastavku pogledajte sve do sada potvrđene likove za nadolazeći Mortal Kombat reboot film.

Sub-Zero

Sub-Zero

Jedan od najprepoznatljivijih likova videoigara svih vremena, Sub-Zero je ime koje pripada dva odvojena člana ninja klana Lin Kuei, obojica Cryomanceri s potpunim ovladavanjem elementom leda. Prvi Sub-Zero, koji je debitirao u prvoj video igri Mortal Kombat, bio je nemilosrdni ubojica po imenu Bi-Han. Ušao je u originalni Mortal Kombat turnir s namjerom atentata na domaćina, Shang Tsung, od nepoznatog kupca. Međutim, brutalno ga je porazio i ubio Scorpion, neumrli član suparničkog klana nindža Shirai Ryu, koji je lažno vjerovao da ga je Bi-Han masakrirao zajedno sa cijelim klanom i obitelji prije puno godina.

Drugi Sub-Zero bio je Bi-Hanov mlađi brat, Kuai Liang. Debitirao je u MKII, ulazeći na turnir kako bi se osvetio bratovom ubojici. Međutim, nakon što je otkrio prevaru nad Scorpionom koja je dovela do nepravednog ubojstva njegovog brata, Kuai Liang je oprostio svom rivalu i započeo put samootkrivanja i samodiscipline što ga je učinilo altruističnijim i herojskim, neizbježno ga vodeći da se pridruži Raidenu i Zemaljskim ratnicima u borbi protiv Shao Khana.

U filmu će Sub-Zeroa prikazati Joe Taslim, indonezijski glumac i umjetnik borilačkih vještina kineskog porijekla. Taslim je glumio u filmovima poput Raid, Fast and Furious 6, Netflixovom originalu The Night Comes For Us, a odnedavno i Cinemaxovom akcijskom serijalu Warrior.

Jax

Jax

Još jedan lik koji je svoj prvi prvijenac upisao u MKII, Jax je afroamerički major unutar specijalnih snaga Sjedinjenih Država, vladine organizacije namijenjene zaustavljanju zločinačkih pothvata poput Kanovog crnog zmaja. Uveden je na turnir kako bi spasio Sonyju Blade i Kanoa, koje su snage Shang Tsunga zarobile na kraju prve igre, i vrati ih u Earthrealm kako bi se potonji suočio s pravdom.

Dok je lik obično prikazan s kibernetički poboljšanim rukama, on ih nije imao u prvom nastupu u Mortal Kombat igri, te ih je dobio tek u sljedećoj igri u nizu, MK3.

Mehcad Brooks, prepoznatljiv fanovima The CW-a Arrowverse kao Supergirlin James Olsen, prikazat će lika na velikom ekranu.

Raiden

Raiden

Jedan od najmoćnijih likova iz Mortal Kombat franšize ujedno je i jedini lik koji se pojavljuje u svakoj igri u seriji, Raidena će glumiti Tadanobu Asano, koji je glumio u bezbroj filmova, uključujući Ichi The Killer, Silence, Midway, pa čak i kao Hogun u MCU.

U kontekstu igara, Raiden je vječni Bog groma, kao i zaštitnik Earthrealma, odgovornosti koju uzima prilično ozbiljno. Kako bi spriječio Shang Tsung da osvoji turnir u prvoj igri i preuzeo Earthrealm, Raiden je taj koji okuplja Earthrealmov tim branitelja, i to zbog činjenice da mu pravila onemogućavaju da se izravno miješa u turnir. Unatoč stoičkim i kraljevskim aspektima njegove osobnosti koja priliči bogu, Raiden je u konačnici uistinu altruističan i obično se prikazuje kao jedan od najčistijih likova u seriji.

Mileena

Mileena

Dijelom Tarkatan i dijelom Edenijan, Mileena je klon Kitane, koju su stvorili Shao Khan i Shang Tsung u svojim jamama Outworlda. Kako je Kitana samo pastorka Shao Khana i, istina, zakonita princeza pokorenog kraljevstva Edenije, krajnji cilj Mileene je ubiti sestru i zauzeti joj mjesto princeze. Divlji, krvožedan i psihotični oportunist, Mortal Kombat Mileenu će u nadolazećem filmu glumiti pridošlicu Sisi Stringera.

Liu Kang

Liu Kang

Jednom najvažniji lik Mortal Kombata i nadmoćni protagonist franšize, Liu Kang je izvorno stvoren kao arhetip Brucea Leeja: kineski umjetnik borilačkih vještina upotpunjen crnim hlačama, golim prsima i bijelim tenisicama u svom prvom nastupu. Međutim, od tada je lik uistinu dobio svoje vlastito ja, osposobljeno od strane organizacije White Lotus, da postane najveći ratnik Earthrealma i neprijatelj zlog čarobnjaka Shang Tsunga kao i njegovog nadređenog, cara Shao Khana. Nakon što je porazio Shang Tsunga na prvom turniru, Liu Kang je nakon toga u četiri odvojene prilike postao Grand Champion of Mortal Kombat.

Liua će u nadolazećem filmu glumiti Ludi Lin, kinesko-kanadski glumac čiji nastupi uključuju Aquaman, Black Mirror i Zack the Black Ranger u ponovnom pokretanju Power Rangersa 2017. godine.

Kano

Kano

Još jedan od originalnih likova iz prve Mortal Kombat igre, Kano je nemilosrdni australijski ubojica i vođa plaćenika Black Dragon. Ima kibernetsko oko koje koristi za prikrivanje oskvrnuća lica koje je primio od ruku Jaxa Briggsa. Ulazi u originalni Mortal Kombat turnir nakon što čuje da je palača Shang Tsung ispunjena zlatom i drugim bogatstvom koje je planirao ukrasti za klan Black Dragon. Ipak, ono što nije znao, Kanoa je na turnir pratila poručnica Sonya Blade, koja mu se željela osvetiti zbog ubojstva njezinog bivšeg partnera.

Dok su Sonya i drugi borci iz Earthrealma bili prisiljeni natjecati se na turniru protiv svoje volje, Kano se otvoreno uputio u Kombat, samo zato što je to želio. Kano je nepredvidiv, nemilosrdan i u konačnici kukavica, odlučivši se pridružiti Shang Tsungu i Shao Khanu samo zato što smatra da će mu to donijeti najviše nagrade.

Kanoa će na ekranu prikazati Josh Lawson, australijski glumac i redatelj.

Sonya Blade

Sonya Blade

Jessica McNamee (Battle of the Sexes, The Meg) glumit će Sonya Blade, prvu žensku ulogu u Mortal Kombatu i poručnika specijalnih snaga s misijom pronalaska i uhićenja zločinačkog Kanoa.

U igrama, Sonya Blade je vrlo vješt i sjajno obučen agent, opisan kao impulzivan i vrlo logičan. Nakon što je stigla na Shang Tsungov otok, čarobnica je postavila zasjedu njoj i njenom timu i ponudila joj ultimatum: natjecati se na turniru ili gledati kako ubija njezin tim.

Nevoljko se složila, samo kako bi Shang Tsung ionako masakrirao cijelu njezinu jedinicu. Naposljetku se regrutira kao dio Raidenovog tima prvaka Earthrealma i postaje bliska saveznica s Liu Kangom, Johnnyjem Cageom i Kung Laom.

Shang Tsung

Shang Tsung

Ng Chin Han, poznati singapurski glumac s karijerom koja traje više od 20 godina, uključujući nastupe u The Dark Knight i Arrow, predstavit će Shang Tsung u Mortal Kombat reboot filmu.

Shang Tsung je primarni antagonist prve igre i ponavljajući antagonist kroz seriju, prikazan kao čarobnjak koji krade dušu i desna ruka cara Shao Khana. Shang Tsung je star stotinama godina, produživši svoje postojanje crnom magijom koja mu omogućava da upije dušu i sjećanja na borce koje je pobijedio.

Kroz godine izdaje Shang Tsung se pobrinuo da bude jedini velemajstor Mortal Kombat turnira, drži ga na svom privatnom otoku i potajno manipulira tamošnjim događajima u korist Shao Khana.

Scorpion

Scorpion

Još jedan od najprepoznatljivijih likova videoigara svih vremena, Scorpion je nemrtva utvara koji se pojavio u svakoj igri u Mortal Kombat seriji.

Pravo ime mu je Hanzo Hasashi, Scorpion je bio član klana nindži Shirai Ryu, radeći kao atentator da osigura život svojoj ženu i djetetu. Međutim, Hanza, njegovu obitelj i Shirai Ryu brutalno je istrijebio čarobnjak iz Netherrealma, Quan Chi, koji je uskrsnuo Scorpiona i prevario ga da vjeruje da su za ubojstva odgovorni Lin Kuei i Sub-Zero. Ovo je postavilo Scorpiona na osvetu koja će trajati tijekom igara, prelazeći sa Sub-Zeroa na Quan Chija nakon što je otkrio njegovu prevaru.

Scorpion je jedinstven lik po tome što je njegovo moralno usklađivanje ostalo neutralno kroz čitavu seriju, zbog vlastitog osobnog brenda budnosti i pravde za osvetom koja ga pokreće. Nikad potpuno dobar ili loš, njegove ikonične strijele i dvostruki mačevi oružje je koje koristi kako bi ucrtao svoj osobni znak odmazde.

U filmu će lik glumiti Hiroyuki Sanada, japanski glumac poznat po nastupima u filmovima The Wolverine, 47 Ronin i Avengers: Endgame.

Kung Lao

Kung Lao

Još jedan član klana White Lotusa i bliski prijatelj (potencijalno rođak) Liu Kanga, kinesko-njemački glumac i kaskaderski koreograf Max Huang će u Mortal Kombat reboot filmu glumiti Kung Laoa.

Pacifist po prirodi, Kung Laovo se prvi puta pojavio u MKII, prateći junake Earthrealma u Vanjski svijet kako bi porazili Shao Khana i zaustavili njegovu planiranu invaziju na Zemlju. Kung Lao je također potomak Great Kung Laoa, prvaka Earthrealma koji je prije 300 godina pobijedio Shang Tsung i snage Outworlda, ali ubijen je u borbi protiv prvaka Shang Tsunga Princa Goroa godinama kasnije.

Kao takav, Kung Lao postoji u sjeni svog pretka, želeći ići njegovim stopama tako što će klan Bijelog Lotusa pretvoriti u školu u kojoj može obučiti novu generaciju boraca u pripremi za buduće prijetnje.

Nitara

Nitara

Glumica i koordinatorica kaskaderke Elissa Cadwell glumit će Nitaru u Mortal Kombat filmu, lika koji je prvi put nastupio u Deadly Allianceu, jednoj od kasnijih igara franšize prije ponovnog pokretanja 2011. godine.

Vampir iz osvojenog carstva koje se spojilo s vanjskim svijetom Shao Khana, Nitara se bori da pronađe način da oslobodi svoje matično carstvo i održi ga sigurno i neovisno. Unatoč svojoj želji za ljudskom krvlju koja će joj osigurati opstanak, Nitara je poput Scorpiona, očito neutralna među mnogim likovima iz serije, usredotočena isključivo na svoj cilj oslobađanja svog doma. Zbog njezinog relativno kasnog pojavljivanja u franšizi, ne zna se točno kako će Nitara utjecati na film, a čini se da je to velika karta u odnosu na klasične likove koji se pojavljuju u dugo očekivanom rebootu filma Mortal Kombat.

Mortal Kombat reboot film dolazi u kina 15. siječnja 2021. godine

Similar Posts