Marisa Tomei filmovi

Marisa Tomei filmovi – Top 10 najboljih

Marisa Tomei filmovi s ovog popisa uglavnom se mogu uvrstiti u drame, iako je ova glumica više puta pokazala da se sjajno snalazi i u komedijama te raznim drugim žanrovima.

Marisa Tomei je rođena 4.prosinca 1964. godine u Brooklynu, New York, SAD. Američka je filmska, kazališna i televizijska glumica talijanskog podrijetla. Nakon manjih uloga u nekoliko filmova, međunarodnoj je publici postala poznata 1992. godine komedijom My Cousin Vinny, za koju je dobila Oscara za najbolju sporednu glumicu. U svojoj je glumačkoj karijeri još čak dvaput bila nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu. Imala je zapažene uloge i u popularnim TV-serijama Seinfeld i Rescue Me.

Marisa Tomei filmovi – kratki uvod

Kao što smo rekli, filmovi Marise Tomei uglavnom se mogu ubrojati u drame, ali opus ove glumice zaista je svestran. Često se nalazila i u raznim romantičnim komedijama, a nekoliko ih se nalazi i na ovom popisu. Kada pogledamo profil ove glumice na IMDb-u, vidimo da se na popisu serija i filmova Marise Tomei nalazi gotovo 100 naslova. Međutim, samo filmovi Marise Tomei su bili naš fokus ovoga puta.

Marisa Tomei filmovi
Foto: Shutterstock

Sada, bez puno duljenja, recimo koji su najbolji filmovi Marise Tomei!

Marisa Tomei filmovi – 10 najboljih

10. Slums of Beverly Hills (1998)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Tamara Jenkins 
Glumci: Natasha Lyonne, Alan Arkin, Marisa Tomei 

Radnja ukratko: Popis filmova Marise Tomei započet ćemo s filmom Slums of Beverly Hills. On je portret jedne drugačije Kalifornije sredinom 70-tih, koja se prikazuje kroz živote obitelji koja jedva spaja kraj s krajem. Obitelj Abromowitz živi nomadskim životom, često se seleći iz jednog jeftinog stana u drugi kako bi Vivian (Natasha Lyonne) i njena braća mogli ostati u gradu i pohađati školu.

Jedini novac koji imaju je onaj kojeg im pošalje ujak Mickey (Carl Reiner). Kada Mickeyeva kći Rita (Marisa Tomei) pobjegne iz bolnice, Vivianin otac nudi joj sklonište pod uvjetom da joj Mickey plaća smještaj. Sada Vivian ima zadaću paziti na svoju odraslu rođakinju kako ne bi opet krenula krivim putem te ponovno počela konzumirati tablete i alkohol. No, Vivian ima i svoje probleme. Naime, sviđa joj se dečko iz susjedstva, ima mnogo pitanja u vezi seksa, a najveći problem joj predstavljaju male grudi koje je naslijedila od majke.

9. Love is Strange (2014)

Žanr: Drama, romantični 
Redatelj: Ira Sachs 
Glumci: John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei 

Radnja ukratko: Nakon gotovo četiri desetljeća provedenih zajedno, Ben Hull (John Lithgow) i George Garea (Alfred Molina) konačno sklapaju brak na idiličnom obredu vjenčanja u donjem Manhattanu. Međutim, kada se u katoličkoj školi u kojoj George radi pročuje za njihov brak, dobiva otkaz na dugogodišnjem poslu i par si više ne može priuštiti stan u New Yorku.

Kao privremeno rješenje, George se seli kod dvojice gay policajaca iz susjedstva, a Ben odlazi u Brooklyn živjeti sa svojim nećakom Elliotom (Darren E. Burrows), njegovom ženom Kate (Marisa Tomei) i njihovim temperamentnim sinom tinejdžerom Joeyjem (Charlie Tahan) s kojim je prisiljen dijeliti krevet na kat. Dok si Ben i George pokušavaju osigurati novo mjesto za život, bol zbog razdvojenosti i življenje u dva domaćinstva na kraju ima suptilne i neočekivane posljedice na živote svih umiješanih.

8. Untamed Heart (1993)

Žanr: Drama, romantični 
Redatelj: Tony Bill 
Glumci: Christian Slater, Marisa Tomei, Rosie Perez

Radnja ukratko: Konobarica Caroline (Marisa Tomei) nikako nema sreće s dečkima. Jedan ju je upravo napustio, a utjehu joj pravi kolegica na poslu i prijateljica, otresita Cindy (Rosie Perez). U jednom trenutku se šutljivi i povučeni Adam (Christian Slater), koji je zaposlen u kuhinji, poreže po ruci, a Caroline mu poveže ozljedu.

Tada se u kafiću pojave Howard (Kyle Secor) i Patsy (Willie Garson), dva tipa koja ne prestaju brbljati te uvjeravaju Carolinu da su je već ranije negdje sreli. Po završetku posla, Caroline krene kući, a Howard i Patsy joj presjeku put te je pokušaju silovati. No, tada se iznenada pojavi Adam koji ih obojicu prebije, a Carolinu odnese pred njenu kuću i bez riječi se udalji. Carolina inače živi s roditeljima, a Adam je siroče koje su odgojile časne sestre i živi u malom stanu s psom. Na Božić, ona Adamu donosi kolač…

7. The Wrestler (2008)

Žanr: Drama, sportski
Redatelj: Darren Aronofsky 
Glumci: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood 

Radnja ukratko: Kada su u pitanju filmovi Marise Tomei, ovo je definitivno jedan od najnagrađivanijih. Među mnogim nominacijama i nagradama koje je ovaj film osvojio, nalaze se dvije nominacije za Oscar 2009. godine (najbolja glavna uloga Mickey Rourke i najbolja sporedna uloga Marisa Tomei). Radi se o sportskoj drami, a prati priču o profesionalnom hrvaču Randyju Robinsu (Mickey Rourke), poznatijem kao Ram Jam, čiji su dani slave i uspjeha u ringu odavno iza njega.

Uz to, sada mu je i zdravlje ozbiljno ugroženo. Stiglo je vrijeme kada plaća danak dugogodišnjim borbama u ringu i izvan njega. Međutim, riskirat će sve kako bi svima pokazao da ima snage za još jedan meč: ponovni susret u Madison Square Gardenu u borbi s “The Ayatollahom” (Ernest Miller).

6. Before The Devil Knows You’re Dead (2007)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Sidney Lumet
Glumci: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Marisa Tomei 

Radnja ukratko: Iako je Lumet svoj posljednji film “Before The Devil Knows You’re Dead” režirao u dubokoj starosti, riječ je o impresivnom ostvarenju, ravnopravnom njegovim ranijim antologijskim filmovima. Dva brata iz New Yorka, Andy (Philip Seymour Hoffman) i Hank (Ethan Hawke), nalaze se u teškim financijskim problemima. Stariji brat Andy je ovisnik o heroinu, a mladi Hank duguje novac svojoj bivšoj supruzi Marthi (Amy Ryan) za alimentaciju, dok se povremeno nalazi s Andyjevom suprugom Ginom (Marisa Tomei). Andy nagovori Hanka da opljačkaju jednu trgovinu s dijamantima čiji su vlasnici njihovi roditelji.

Plan se na prvu čini savršen: braća će se domoći hrpe novaca, a roditelji naplatiti od osiguravajućeg društva. Međutim, niti jedan plan nije savršen pa će tako i ovaj ubrzo otkriti svoje nedostatke.

5. Cyrus (2010)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Jay Duplass i Mark Duplass 
Glumci: John C. Reilly, Marisa Tomei, Jonah Hill  

Radnja ukratko: Cyrus je jedan od filmova Marise Tomei u kakvima često možemo vidjeti ovu glumicu. John (John C. Reilly) je samac, a prošlo je sedam godina otkako se rastao od svoje supruge. Još uvijek nije spreman odreći se ljubavi pa tako na svoje i iznenađenje svih ostalih na jednoj zabavi uspijeva započeti vezu sa prekrasnom i duhovitom Molly (Marisa Tomei).

Očita je privlačnost između njih dvoje, međutim Molly ne želi održavati vezu izvan njegove kuće. Jednog dana kada je bude pratio kući, John otkriva da Molly ima drugog muškarca u svom životu – sina Cyrusa (Jonah Hill). Cyrus je najbolji prijatelj svoje majke i učinit će sve da je zaštiti i nipošto je ne želi dijeliti. Uskoro će se njih dvojica pronaći u pravom ratu zbog žene koju vole, a samo jedan može izaći kao pobjednik.

4. Crazy, Stupid, Love (2011)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Glenn Ficarra i John Requa
Glumci: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Marisa Tomei

Radnja ukratko: Cal Weaver (Steve Carell) je u svojim 40-ima i živi svoj san: ima dobar posao, lijepu kuću, odličnu djecu i brak sa svojom srednjoškolskom ljubavi. Kada sazna da ga supruga vara i želi razvod, njegov život iz bajke se vrlo brzo raspadne poput kule od karata. Ono što je još gore u današnjem svijetu samaca, Cal koji nije izlazio na spojeve zadnjih nekoliko desetljeća, ispada potpuno neprilagođen.

Za svog štićenika ga uzima Jakob Palmer (Ryan Gosling), frajer koji poznaje igru. Upoznaje ga s mnogim mogućnostima koje se nude u obliku žena željnih flerta, muških opijanja i osjećaja za stil kojeg nude mladenačke trgovine. Iako u potpunoj promijeni svog životnog stila i sa novim izazovima, Cal ne može promijeniti jednu stvar, a to je svoje srce. Ono će ga odvesti natrag do mjesta gdje je sve za njega počelo.

Kada su tema filmovi Marise Tomei, ovaj je definitivno sjajan feel-good naslov.

3. Happy Accidents (2000)

Žanr: Komedija, romantični 
Redatelj: Brad Anderson 
Glumci: Marisa Tomei, Vincent D’Onofrio, Holland Taylor 

Radnja ukratko: Ruby Weaver (Marisa Tomei) je žena koja se već umorila od svoje duge povijesti neuspjelih veza s muškarcima kada upozna Sama Deeda (Vincent D’Onofrio) u jednome parku. Nakon što se njih dvoje zaljube, Ruby će postati sumnjičava prema Samovoj prošlosti. Pod njenim pritiskom, on konačno objašnjava da je došao iz 2470. godine i da je ono što on naziva “povratnim putnikom”.

Ruby ignorira njegovu priču ispočetka, ali nakon Samove upornosti počinje se pitati ima li istine u tome. Vodi ga kod svoje terapeutkinje Meg Ford (Holland Taylor). Ruby počinje biti zabrinuta za Samov razum kada otkrije da je sve što je učinio bio namjeran pokušaj da promijeni njen život. Hoće li se na kraju ispostaviti da je Sam doista putnik kroz vrijeme ili je pak njegova priča u potpunosti izmišljena?

2. In The Bedroom (2001)

Žanr: Krimi, drama 
Redatelj: Todd Field 
Glumci: Tom Wilkinson, Sissy Spacek, Nick Stahl, Marisa Tomei 

Radnja ukratko: Ljeto je na obali Mainea. Matt Fowler (Tom Wilkinson) je doktor oženjen rođenom njujorčankom Ruth (Sissy Spacek), učiteljicom koralne glazbe. Njihovo jedino dijete Frank (Nick Stahl) dolazi kući iz škole na ljetne praznike. Našao je posao preko ljeta kako bi zaradio za školu na jesen, a roditeljima otkriva i da je u vezi s 30-godišnjom samohranom majkom Natalie (Marisa Tomei). I kako se ljepota jednog kratkog ljeta u Maineu bliži kraju, ovi će se likovi pronaći usred nezamislive tragedije.

Ovo je još jedan od posebnih filmova Marise Tomei jer je i za svoju ulogu u njemu bila nominirana za Oscara (u kategoriji najbolje sporedne glumice).

1. My Cousin Vinny (1992)

Žanr: Komedija, krimi 
Redatelj: Jonathan Lynn 
Glumci: Joe Pesci, Marisa Tomei, Ralph Macchio

Radnja ukratko: Na prvom mjestu popisa filmova Marise Tomei našlo se ovo ostvarenje. Studenti iz New Yorka, Billy Gambini (Ralph Macchio) i Stan Rothenstein (Mitchell Whitfield), odluče se zaustaviti na benzinskoj postaji u zabačenom gradiću Wahzoou u Alabami. Nakon što se namire hranom i pićem, prilikom čega Stan iz trgovine ukrade čokoladicu, prijatelji bezbrižno nastave vožnju da bi ih uskoro zaustavila jedna policijska ophodnja.

Billy i Stan nemaju pojma da je nakon njihovog odlaska netko okrutno ubio prodavača u trgovini. Umjesto toga, dvojac misli da je uhićen zbog krađe čokolade te spremno sve priznaju. Šerif Dean Farley (Bruce McGill) vjeruje da je pred njim jednostavan i lako rješiv slučaj te ih smjesti u zatvor i obeća im brzo suđenje. Nakon što sazna da će biti optuženi zbog ubojstva, uspaničeni Billy telefonski poziv iskoristi da bi svoju majku angažirao da im pronađe odvjetnika.

Donekle se smiri kada sazna da će ih braniti njihov simpatični rođak Vincent “Vinny” Gambini (Joe Pesci). Međutim, Billy ne sluti da je Vinny potpuno neiskusan, nevješt i ekscentričan te da je tek iz šestog pokušaja postao član odvjetničke komore. U Wahzoo je stigao u pratnji svoje privlačne i temperamentne zaručnice Mona Lise Vito (Marisa Tomei). Proces protiv Billyja i Stana vodi strogi sudac Chamberlain Haller (Fred Gwynne), s kojim se Vinny sukobi već prvog dana suđenja.

Ovaj film bio je ujedno i jedan od prvih filmova Marise Tomei, a pobliže je svijetu predstavio ovu glumicu koja je naposljetku nagrađena i Oscarom za svoju ulogu u njemu.

Similar Posts