Jedan od ključnih elemenata Arturijanske mitologije je da Kralj Arthur drži mač naziva Excalibur. Odakle dolazi ovaj mač? Ponekad ga izvuče iz kamena, ali većinu vremena Excalibur mu daje žena poznata kao Lady of the Lake ili Nimue koja je ujedno i lik koji na kraju zarobi čarobnjaka Merlina nakon što nauči njegove čarobne tajne. Ali Netflixova nadolazeća serija fantazije ‘Cursed,’ temeljena na ilustriranoj noveli istog imena, mijenja dinamiku mita. Ovdje, Nimue (Katherine Langford) mora upravljati Excaliburom kako bi se borila protiv sila zla, kao što možete vidjeti u ovim ekskluzivnim slikama koje donosi EW.

Cursed je napisao Tom Wheeler s ilustracijama legendarnog stripovskog umjetnika (i ponekad filmskog redatelja) Franka Millera, koji su oboje izvršni producenti serije (dok će Wheeler biti showrunner). Osim službenih slika iz serije, EW donosi i prvi poster.

Osim Langford, u Netflixovoj Cursed seriji također glume Devon Terrell kao Arthur, dok zemljom vlada Kralj Uther Pendragon, koji dopušta fanatičnim Crvenim Paladinima lutati zemljom razapevši po selima ljude kao heretike.

Pogledajte prve slike iz serije Cursed ispod.