Joker je sada u službeno prešao $1 milijardu i postao prvi R-rated film kojem je to uspjelo

Joker je sada i službeno prešao $1 milijardu i postao prvi R-rated film kojem je to uspjelo

Joker je sada sa smijehom na licu prešao $1 milijardu na kino blagajnama diljem svijeta, čime je postao prvi R-rated film u povijesti kojem je to uspjelo – i to bez prikazivanja u drugom najvećem filmskom tržištu na svijetu, Kini.

Još nije objavljena totalna zarada, ali ovaj Todd Philipsov režirani DC stripovski film – koji je produciran na navodnom budžetu od $62 milijuna – je jučer prešao $998 milijuna, što znači da se nakon ovog vikenda i služeno pridružio klubu milijardera.

Ovo je očito vrlo impresivan podvig iz više razloga, a iako nastavak tek treba biti objavljen, morate vjerovati da Warner Bros. snažno razmatra tu ideju nakon nevjerojatne izvedbe prvog filma. Već znamo da bi Philips i zvijezda Joaquin Phoenix bili zainteresirani za povratak… pod pravim okolnostima! A rekli bi da je ova $1 milijarda prava okolnost za sve u Hollywoodu. Uopće više ne treba to dvojiti, Joker nastavak je garantiran ovim rezultatom, sve ostale priče su samo bile tu u slučaju da film ne bude uspješan.

Ovaj uspjeh je samo veći time što je ovo film samo za starije od 17 godina, te još nije bio i neće biti prikazivan u Kini. Kina posljednjih godina donosi isto, nekim filmovima čak i veću zaradu nego Sjedinjene Američke Države, tako da je ovo zaista veliki podvig. Kritički je fantastično prihvaćen, od gledatelja također, ostaje vidjeti samo u veljači sljedeće godine što Akademija misli o filmu, te može li postati prvi stripovski film koji će dobiti nagradu za Najbolji film na sljedećoj dodijeli Oscara – plus minimalno još Oscar Joaquinu Phoenixu, iako rijetko kada je bila ovako jaka konkurencija, a The Irishman tek stiže.

Similar Posts