Fast & Furious 9: Michelle Rodriguez i Tyrese Gibson se vraćaju

Fast & Furious 9: Michelle Rodriguez i Tyrese Gibson se vraćaju

Fast & Furious, Universalova franšiza u kojoj se već zadnjih 17 godina sve vrti oko jurnjave, super auta, utrka, badass tučnjava, obitelji te Vin Dieselovih i Dwayne Johnsonovih bicepsa nastavlja juriti dalje. A i nastaviti će juriti sve do, po trenutnim informacijama, 2021. godine kada se očekuje izlazak posljednjeg dijela serijala, Fast & Furious 10, koji će ujedno označiti i dvadesetu godišnjicu postojanja ove mega-uspješne franšize.

No, do 2021. ima još dosta vremena, a do tad bismo se mogli malo pozabaviti novostima vezanima za deveti film u serijalu, Fast & Furious 9, koji bi u kina trebao stići 10. travnja 2020.

Michelle Rodriguez i Tyrese Gibson navodno bi se trebali vratiti za ovaj novi film koji Universal trenutno razvija, a koji bi sa snimanjem trebao početi sljedećeg proljeća. Michelle svi dobro znamo po ulozi Letty Ortiz koja je u serijalu od samog početka, a njezin lik je prošao gotovo sve što jedan prosječan lik u jednom serijalu može doživjeti, bila je pozitivka, pa mrtva, pa živa, pa negativka, pa opet pozitivka, a valjda će sad ostati na tome. Romana Gibsona, kojeg glumi Tyrese, smo prvi put upoznali u drugom dijelu, onda je dva filma pauzirao, ali je u petom filmu, zbog svoje brbljavosti i neozbiljnosti, ali i izuzetnih vozačkih sposobnosti postao neizostavni stup serijala.

Fast & Furious 9: Michelle Rodriguez i Tyrese Gibson se vraćaju

Iako je riječ o dvoje glumaca bez kojih bi budućnost Fast & Furiosa bilo gotovo nemoguće zamisliti, navodne informacije da će se vratiti u novom nastavku su došli i kao iznenađenje budući da su upravo njih dvoje digli najviše polemike oko njihovih eventualnih povrataka u serijal. Michelle se preko društvenih mreža prijetila da će napustiti serijal ukoliko serijal “ženama ne iskaže više poštovanja,” dok je Tyrese digao prilično nabijene tenzije zbog Dwayne The Rock Johnsona i njegovog spin-off filma Hobbs & Shaw, zbog kojeg je Universal odgodio Fast & Furious 9 za cijelih godinu dana, te je prijetio da se neće vratiti za deveti nastavak ukoliko se i The Rock vrati.

O samoj radnji filma Fast & Furious 9 ne zna se apsolutno ništa. Jedine službene informacije su da će se Justin Lin, koji je režirao treći, četvrti, peti i šesti dio vratiti kao redatelj i za ovaj, ali i za posljednji, deseti nastavak. Scenarij za devetku bi trebao napisati Daniel Casey, prema predlošku Chrisa Morgana, koji je, počevši od trećeg dijela, napisao sve filmove u serijalu. Nije niti potrebno naglašavati da će se glavna zvijezda serijala, Vin Diesel također vratiti kako u ulozi Dominica Toretta, tako i ulozi producenta. Najavljen je i povratak Jordane Brewster kao Mije Toretto, koja se nije pojavila u zadnjem, osmom filmu. Još uvijek nema službenih potvrda oko povratka ostalih zvijezda franšize (The Rock, Jason Statham, Ludacris, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel te, po meni, vrlo važna Charlize Theron).

Osim ovog, službeno devetog nastavka, Universal trenutno snima i spin-off ovog serijala, službenog imena Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw gdje glavne uloge imaju The Rock kao Agent Luke Hobbs i Jason Statham kao Deckard Shaw. U spin-offu ćemo također gledati i Idrisa Elbu u ulozi negativca Brixtona, a među važnijim ulogama ćemo moći vidjeti i Vanessu Kirby i Eizu González. Ovaj spin-off bi svijetlo dana u kinima trebao ugledati 2. kolovoza 2019. (hvala Universal, u rođendan si mi pogodio). Redatelj je David Leitch, koji je režirao uspješnu Atomic Blonde i još uspješnijeg Deadpoola 2, a scenarij potpisuje već spomenuti Chris Morgan.

Similar Posts