Avengers Endgame: 12 Velikih Novih otkrića Russo braće

Avengers Endgame: 12 Velikih Novih otkrića Russo braće

Jučer su Russo braća odgovarala na pitanja na Redditu u vezi Avengers: Endgame filma, a mi vam ovdje donosimo neka od njihovih najvećih otkrića. Avengers: Endgame dolazi na Blu-Ray i digital sljedećeg tjedna, pa kako bi promovirali ovaj Marvel Studios film, Joe i Anthony Russo su održali Reddit AMA u kojem su odgovarali na pitanja fanova i odgovorili na neke stvari za koje smo umirali znati.

Bilo je puno odličnih stvari i nekih nevjerojatnih otkrića koji su za sve fanove nešto što moraju pročitati. Ispod je link i na cijeli Q&A, ali za sada pogledajte listu najboljih pitanja i odgovora redateljima filma Avengers: Endgame, braći Russo.

Povratak Stevea Rogersa u sadašnjost

Avengers Endgame: 12 Velikih Novih otkrića Russo braće

Na kraju Avengers: Endgame, Steve Rogers vraća se iz prošlosti kao starac koji je očito odlučio ostati kako bi živio svoj život s Peggy Carter. Iako su fanovi teoretizirali da je ostario u MCU-ovoj vremenskoj liniji, a zatim se samo pobrinuo da se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme za susret sa svojim prijateljima, prema filmskim producentima to nije bilo baš tako jednostavno.

“U pravu ste u tome da bi on morao nositi kvantno odijelo, koristeći pym česticu za skok,” Russo braća su objasnila. “On ne nosi to odijelo na klupi, jer to nije točan trenutak u koji se vratio.” Prema tome, Kapetan je bio u svojoj vremenskoj liniji barem neko vrijeme, što znači da tu i dalje postoji priča koji bi Marvel Studios mogao ispričati.

Zašto je Black Panther prvi koji se vratio?

U Avengers: Endgame sceni s “portalima”, Black Panther je prvi heroj koji se pojavio na bojnom polju. Zašto je T’Challa bio izabran kao prvi koji će se vratiti?

“Mi smo proveli puno vremena u sobi za editiranje igrajući se sekvenciranjem portala,” Joe je pojasnio. “Vjerojatno nismo zaključali taj dio filma otprilike mjesec dana prije nego što je film bio u kinima. Oduvijek smo željeli da Sam bude prvi koji je komunicirao s Kapom preko njegovog koma. Sam je bio posljednji u Wakandi, tako da bi logično prvi portal koji bi se otvorio bio portal Wakande.”

“A prva osoba koja bi logično prošla kroz portal iz Wakande bi bio kralj osobno, dovodeći svoju vojsku još jednom u obranu Kapa i svijeta.”

Zašto su izbrisali scenu u kojoj Avengeri kleće?

Avengers: Endgame otkrivena nova izbrisana scena u kojoj heroji odaju čast Iron Manu <p data-wpview-marker=

Avengers: Endgame obrisana scena u kojoj Najjači Zemljini Heroji kleknu u trenutku smrti Tonyja Starka je natjerala fanove u raspravu, pa zašto onda nije ušla u završnu verziju filma?

“Mi smo također mislili da je scena u kojoj Avengeri kleče vrlo emotivna, ali kada je odigrana u tijeku filma, osjećala se nevjerojatno slična onom trenutku kad su svi junaci stali na obalu na Tonijevom sprovodu, odajući mu počast ispred njegova doma,” oni su pojasnili. “Te dvije scene, kada su u filmu zajedno, čine se kao da se bore jedna protiv druge i stvaraju ponavljajući kraj.”

Misterija koja okružuje Soul Stone

Avengers Endgame: 12 Velikih Novih otkrića Russo braće

Kako smo išli u Avengers: Infinity War i Endgame puno je misterije okruživalo Soul Stone. To je bio jedini Infinity Kamen kojeg prije nismo vidjeli u MCU, a kada su filmaši upitani oko inspiracije za te scene na Vormiru i dali je oduvijek bio plan držati Soul Stone kao misteriju, Anthony je otkrio sljedeće.

“Za središnji dio Vormira gdje pronalazite kamen, naveli smo ruševine koje su korištene za ljudsku žrtvu kao nadahnuće,” redatelj je rekao.

“Izbor da sačuvamo Soul Stone od pripovijedanja nije bio potpuno naš, bilo koji od ostalih Marvelovih pripovjedača mogao je otići do tog kamena kod bilo kojeg protivnika. Ali, mi smo bili oduševljeni što je ovaj kamen ostao misterija u MCU i što smo ga uspjeli iskoristiti za tako iznenađujuću svrhu.”

Captain America je oduvijek bio Vrijedan

Avengers Endgame: 12 Velikih Novih otkrića Russo braće

Marvel Studios predsjednik Kevin Feige je upitan isto ovo pitanje tijekom njegovog Reddit AMA i rekao je da je Captain America napravio svjesnu odluku ne podići čekić u filmu Avengers: Age of Ultron.

Kao što možete očekivati, Russo braća su se složila. “On je oduvijek mogao,” Anthony je potvrdio. “Naše tumačenje čuvene scene u Ultronu glasilo je da kad je shvatio da može podiči Mjölnira, brzo je odlučio da to ne želi, jer nije želio osramotiti Thora.” Je li Joss Whedon tada imao to na umu teško je reći, ali to je cool objašnjenje i strašan trenutak u filmu.

Kako je Disney/Fox spajanje moglo promjeniti film?

Disney kupuje 21st Century Fox!!!

Disney/Fox spajanje znači da Marvel Studios sada ima prava na sve likove iz X-Men i Fantastic Four franšize. Da se to dogodilo prije, to bi promijenilo Infinity War i Endgame na jako veliki način, a kada su upitani o tome što misle kakav bi to imao utjecan na filmove, oni su rekli da bi vidjeli “Duplu dozu” heroja. Opa!

Susret Captain Americe i Red Skulla u Avengers: Endgame

Avengers Endgame: 12 Velikih Novih otkrića Russo braće

Mi nikada nismo vidjeli putovanje u prošlost Kapetana Amerike, što znači da nismo imali prilike vidjeti ponovno susret Steve Rogersa s njegovim starim neprijateljem, Red Skullom.

“Bilo je vjerojatno neugodnije nego što to zamišljate,” Anthony je rekao kada je upitan kako se taj susret mogao odvijati. “Red Skull se osjećao uvrijeđeno jer ga Kap nije prepoznao.”

Hoćemo li ikada vidjeti redateljski rez Avengers: Endgamea?

Avengers: Endgame je bio tri sata dugačak, ali znamo za činjenicu da su neke snimke završile na stolu za rezanje jer scene Katherine Langford nigdje nisu bile pronađene. Ali prije nego započnete kampanju za “RussosCut,” redatelji žele da znate da su sretni s ovim završnim filmom.

“Iskreno ne, mi smo oduvijek izbacili verziju koju smo željeli, tako da nikada nećete vidjeti redateljsku verziju Russo Braće Marvelovog filma jer ste ju već vidjeli,” Anthony je potvrdio nakon što je upitan hoće li izbacivati verziju s izbrisanim dijelovima.

Je li Hulk uvijek bio odgovoran za drugo pucketanje?

U filmu, Hulk koristi Infinity Gauntlet kako bi vratio ljude koje je Thanos ubio i njegova ruka je ostala brutalno opečena (i naizgled beskorisna) kao rezultat toga. Sada je Anthony potvrdio da je upravo Hulk oduvijek trebao biti zaslužan za povratak. “Oduvijek je to trebao biti Hulk,” redatelj otkriva.

Thor je bio jači nego ikada u Avengers: Endgame

Avengers: Endgame debeli Thor dobio službeno ime od Marvela

Jedan Redditor je upitao redatelje je li Thor bio slabiji u finalnoj bitci Avengers: Endgame filma.

“Težak put kojim je Thor prošao u konačnici mu je dao snagu,”Anthony je potvrdio. “On je bio jači nego ikada pred kraj Endgame filma.”

Hoće li Russo braća dovesti Wolverinea u MCU?

Avengers Endgame: 12 Velikih Novih otkrića Russo braće

Teško je zamisliti da se braća Russo neće jednog dana vratiti u MCU, a oni su puno puta rekli da bi voljeli napraviti adaptaciju Secret Warsa na velike ekrane. Kada su upitani koji bi superherojski film, koji nije trenutno dio MCUa, najviše voljeli režirati, Anthony je odgovorio. “Mi smo oduvijek voljeli Wolverinea.”

To bi naravno bilo fantastično, ali tko zna hoće li se ikada i dogoditi.

Koji im je bio najteži dan snimanja?

Avengers Endgame: 12 Velikih Novih otkrića Russo braće

Avengers: Endgame je bio vrlo dugačko snimanje i sigurno nije bilo lagano dovesti njega i Infinity War na velike ekrane. Međutim, kada su upitani koji im je dan snimanja bio najteži, oni su brzo odgovorili “Tony Starkova smrt.”

Znamo da je ta scena snimljena posljednjeg dana produkcije, tako da su Russo braća ostavila najteže za sami kraj, a teško ih je i kriviti za to.

Pogledajte cijeli Reddit AMA s Avengers: Endgame redateljima ovdje.

Druge je zanimalo i ovo...