Falcon and the Winter Soldier

Falcon and the Winter Soldier: Prvi pogled na glavne likove

Prva Marvelova Disney+ serija Falcon and the Winter Soldier je trenutno u produkciji, a povodom lansiranje Disneyeve streaming platforme u SAD-u, sada smo dobili i službeni pogled na glavne likove.

Već je poznata činjenica da će u ovoj seriji svoje uloge reprizirati Anthony Mackie kao Sam Wilson/Falcon i Sebastian Stan kao Bucky Barnes/Winter Soldier koji su kroz cijeli MCU prikazani kao najbolji prijatelji i saveznici Kapetana Amerike koji je imao svoj veliki, i sretni, završetak na kraju Avengers Endgame

Iako Disney na cijelom projektu radi ispod radara, po pitanju kronologije gotovo da i nije upitno da će radnja događati nakon Endgame-a, budući da dva glavna lika nisu baš bili na istom putu kroz MCU filmove. Nakon filma Captain America: The Winter Soldier, Falcon je gotovo cijelo vrijeme bio uz Kapetana i Avengerse, dok je Winter Soldier bio u bijegu do Civil War-a. A i nakon toga je Kapetan sa Falconom bio u bijegu dok se Winter Soldier skrivao u Wakandi sve do Thanosovog dolaska. Ni Falcon ni Winter Soldier nisu preživjeli Thanosovo pucketanje prstima u Infinity War-u, ali su se zato obojica vratili kada su pozitivci pucnuli svojim prstima u Endgame-u.

Odlazak Chris Evansa kao Kapetana Amerike se uveliko najavljivao uoči Endgame-a, a i Falcon i Winter Soldier su se spominjali kao nasljednici Kapetana budući da su i jedan i drugi bili nosioci Kapetanovog štita u Marvelovim stripovima. Na kraju Endgame-a, Kapetan je odlučio pronaći svoj pravi život, izvan bojnog polja, te se, nakon što je vratio svaki Infinity Stone u njegovo vrijeme u prošlosti, vratio u ’45-u te konačno otplesao taj ples sa Peggy kojeg je toliko dugo čekao. Kasnije nam je pokazano da se Steve Rogers i oženio, a na samom kraju Endgame-a je kao 105-godišnjak predao svoj štit Falconu, u prisutnosti Winter Soldiera. Falcon je obećao Kapetanu da će dati sve od sebe, u što Kapetan naravno ni ne sumnja.

Iako je priča Steve Rogersa kao Kapetana Amerike završena, Falconova i Winter Soldierova još uvijek traje. O samoj radnji njihove serije se ne zna apsolutno ništa, ali vjerujem da će serija ispoštovati Kapetanovo nasljeđe koje je ostavio. Iako su se u Marvel studiju odlučili da Falcon preuzme Kapetanov štit, ja, osobno, imam neki osjećaj da će ga i Falcon i Winter Soldier podjednako koristiti. Na kraju krajeva, i Winter Soldier se pokazao iznimno vještim u borbi sa štitom tijekom Civil War-a.

U prvim službenim fotografijama, vidimo da će Falcon dobiti novo, stripovskije odijelo, Winter Soldiera koji nakon Endgamea našao vremena da ode kod frizera, negativca Helmut Zemoa sa svojom poznatom, stripovskom ljubičastom maskom te novi lik US Agent.

Prvi pogled na glavne likove:

Similar Posts