Oscari

Evo tko prema kladionicama ima najveće šanse za osvojiti Oscara 2023.

U ponedjeljak ujutro, točnije od oko 1 do 4 sata po našem vremenu, održat će se 95. dodjela najprestižnije filmske nagrade na svijetu – Oscara. Mnogi kažu jedna od najuzbudljivijih dodjela u posljednje vrijeme u kojoj je čak i poprilično teško prognozirati tko bi se mogao okititi zlatnim kipićem u velikom broju kategorija.

Ni mi se iz tog razloga nećemo baciti u prognoziranje, ali kada bi htjeli, to bismo mogli jer je velik broj kladionica, kao primjerice Favbet, kreirao kvote na koje se igrači mogu kladiti i zaraditi svojim uspješnim predviđanjima dobitnika Oscara.

Kako bi najbolje mogli predvidjeti prave favorite, upravo kladionice mogu ponuditi najbolji uvid jer njihove su kvote uvijek postavljene na jedan vrlo precizan i realan način. Moguće je tako predvidjeti dobitnike u svih 23 kategorija, a izdvojit ćemo samo neke od najpopularnijih i istaknuti tko su trenutni favoriti.

Najbolji film

Naravno, najbolji film je zvijezda večeri kada je riječ o dodjeli Oscara, a po procjenama kladionica, dvojbe tko će odnijeti nagradu u toj kategoriji gotovo da ni nema.

Evo tko prema kladionicama ima najveće šanse za osvojiti Oscara 2023.

Ogroman favorit s kvotom od samo 1.07 je Everything Everywhere All at Once. Njegov prvi pratitelj s kvotom od čak 12.00 je All Quiet on the Western Front. Tu su još neki veliki hitovi koje možete vidjeti na slici, ali kojima se ne piše baš jako dobro u usporedbi s glavnim favoritom.

Najbolji glavni glumac

Kategorija glavnog glumca nešto je konkurentnija, iako se u ponudi nalazi samo pet glumaca.

Evo tko prema kladionicama ima najveće šanse za osvojiti Oscara 2023.

Favorit za osvojiti Oscara za glavnog glumca je Brendan Fraser koji je maestralno odradio glavnu ulogu u filmu The Whale. Njegov prvi pratitelj je Austin Butler koji je glumio u Elvisu, dok se ostalom trojcu ne pridaju prevelike šanse da će osvojiti zlatni kipić.

Najbolja glavna glumica

Utrka za najbolju glavnu glumicu vidi dvije istaknute favoritkinje s identičnim šansama za pobjedu.

Evo tko prema kladionicama ima najveće šanse za osvojiti Oscara 2023.

Te dvije glumice su Cate Blanchett za film Tár i Michelle Yeoh za ranije spomenuti Everything Everywhere All at Once. Ostale tri glumice nemaju neke pretjerano velike šanse za pobjedu prema procjenama kladionica.

Najbolji redatelj

Spomenimo još i Oscara za najboljeg redatelja. Njih je također pet u konkurenciji, a glavni i istaknuti favoriti još jednom su iz filma Everything Everywhere All at Once koji će po nominacijama biti najdominantniji na ovoj dodjeli.

Evo tko prema kladionicama ima najveće šanse za osvojiti Oscara 2023.

Daniel Kwan i Daniel Scheinert su tako izraziti favoriti, a Steven Spielberg je njihov prvi pratitelj kojem se ne daju velike šanse da će iznenaditi, pa je tako kvota na njega i njegovu režiju filma The Fabelmans čak 7.00.

Još 19 kategorija

Kao što smo rekli, Oscari se dodjeljuju u još 19 kategorija, a sve procjene i izglede možete pogledati u kladionicama te, ukoliko to želite i vjerujete da možete, pokušati pogoditi i odigrati na svoje favorite!

Similar Posts