Dok izgleda da Marvelov Filmski Svemir kreće naprijed u svoju budućnost, a uskoro stiže i Faza 4, studio želi dovesti nove junake koji će ponijeti plašt najmoćnijih Zemljinih junaka. Otprilike svi izvorni Osvetnici imali su, ili imaju, svojevrstan oproštaj, osim jednog. Thor Odinson, Bog groma, bit će prvi lik MCU-a koji će dobiti četvrti solo film s nadolazećim Thor: Love and Thunder. Chris Hemsworth vraća se liku dok Taika Waititi upravlja drugim filmom koji želi uvesti još veću energičnost u ovog junaka. Ali, znači li to da ćemo dobiti još puno godina Hemswortha kao Thor ili će se drugi lik preseliti u plašt?

Thor: Love and Thunder ne samo da će pokazati povratak Hemsworthovog Thora, već će i predstaviti novog Thora u Jane Foster. Natalie Portman se vraća u toj ulozi. No, umjesto da bude samo znanstvenik, Foster će postati dostojna i steći Thorove moći. Kao Mighty Thor, Foster će donijeti još jedno snažno žensko prisustvo MCU-u i možda biti zamjena za Thora nadalje. Ovaj će film biti toliko o njoj kao i o njemu, a ona mora ispričati vrlo uvjerljivu priču.

U stripovima je Foster uzela čekić dok se borila protiv raka dojke. I dok je spasila svijet s novim pronađenim moćima, to je stvorilo komplikacije s njezinom bolešću. Ako MCU ovu priču unese u filmove, to će dodati intrigantni luk karaktera budućem junaku. Ali ona možda nije jedina koja bi mogla zamijeniti Thora u MCU-u.

Omiljeni lik obožavatelja možda dolazi u MCU-a, jer bi se u filmu mogao pojaviti Beta Ray Bill. Korbonitski ratnik uspio je podići Mjolnir u stripovima smatrajući ga dostojnim. To je uzrokovalo da Odin napravi Stormbreaker kako bi Bill nosio Thorov plašt u svemir. Budući da se Stormbreaker već pojavljuje u MCU-u, Bill bi mogao preuzeti i Thorov plašt.

Izvanzemaljac s licem konja već je bio zadirkivan od strane Waititija, s licem na ugledu prošlih Grandmasterovih gladijatorskih prvaka. Dakle, hoće li zamijeniti Thora?

Logično, oboje bi to zapravo mogli učiniti. Dok ne znamo hoće li Hemsworth nastaviti ulogu Thora i on ima novo uzbuđenje zbog uloge, Foster bi ga mogla zamijeniti na Zemlji i Bill bi se mogao pridružiti novim Čuvarima galaksije kao kozmički bog groma. Dovraga, čak bi i sva tri mogla na neki način nositi plašt. U MCU ima puno mjesta za sva tri.