Avengers: Infinity War - zašto je Thanos morao PUCNUTI da koristi Gauntlet

Avengers: Infinity War – zašto je Thanos morao PUCNUTI da koristi Gauntlet

Zašto je Thanos (Josh Brolin) morao pucnuti kako bi koristio Infinity Stones u Avengers: Infinity War? Jedan od najšokantnijih zapleta u MCU uključivao je pobjedu Ludog Titana nad Osvetnicima na kraju filma Joea i Anthonyja Russoa iz 2018. godine. Nakon što je prikupio svih šest Infinity kamenja, puknuo je kako bi se riješio polovice života u svemiru, ali je li zlikovac doista morao kliknuti prstima da bi dobio ishod kakav je želio?

Nakon godina zadirkivanja s mješavinom post-kredita i proslavljenih cameo uloga u prethodnim filmovima, Marvel Studios potpuno je uveo Thanosa u Infinity War. ‘Big Bad’ u Sagi o beskonačnosti, cilj Ludog  Titana bio je prikupiti svih šest Beskonačnih kamenja i upotrijebiti ih za brisanje polovice galaktičke populacije, vjerujući da će to rezultirati uravnoteženim svemirom. Osvetnici i njihovi saveznici udružili su se kako bi bili sigurni da se to neće dogoditi, ali unatoč svojim snažnim naporima, Thanos je ipak uspio – učinkovito dajući junacima MCU-a prvi stvarni gubitak.

Početkom Infinity War filma, Gamora (Zoe Saldana) objasnila je Guardians of the Galaxy  i Thoru (Chris Hemsworth) kakav je plan njenog posvojitelja. Prije nego se domogao svih Infinity kamenja, Thanos bi krenuo na planetu, izvršavajući svoj plan u manjem opsegu, ali snagom svih šest kamenja, on to može učiniti odjednom jednim klikom prsta. U stvarnosti, on zapravo nije morao učiniti nikakve fizičke akcije kako bi aktivirao dragulje nakon što ih je stavio u rukavicu, osim zatvaranja zapešća kako je utvrđeno u njegovoj borbi na Titanu. Prema riječima su scenarista Infinity War filma Christophera McFeelyja, željeli su uvesti malo fizičko pravilo poput zatvaranja šake kako bi mogao koristiti kamenje. S obzirom na sve to, zašto se još uvijek mučio pucketanjem kad je jednostavno zatvaranje ruke također obavilo posao?

Odgovor se krije u stripovima i Thanosovom tvorcu Jimu Starlinu. Pisac je objasnio (preko Mashablea) da je, dok je pisao Infinity Gauntlet # 1, pucketanje smatrao “najprezirnijom gestom”, na koju je mogao pomisliti, koja je bila u suprotnosti s onime što Ludi Titan zapravo postiže. Priznao je kako nikad nije mislio da će se zlikovski klik njegovih prstiju pojaviti na velikom ekranu skoro 30 godina nakon ovog masovnog fenomena pop kulture. Starlinov odgovor znači da Thanos zapravo nije morao puknuti kako bi aktivirao Infinity Stones koji reagiraju na mentalne naredbe onoga tko upravlja njima, ali u svrhu pripovijedanja, želio je vizualni prikaz onoga što radi s kamenjem.

Thanosovo pucketanje jedan je od njegovih najboljih trenutaka u stripovima, pa su, naravno, Marvel Studios to željeli prilagoditi na velikom ekranu kada su koristili lik u Infinity Waru. Dok se film i njegov nastavak, Avengers: Endgame nisu zapravo temeljili na tiskanim naracijama, MCU ima naviku branja određenih trenutaka iz izvornog materijala i njihovo korištenje u svojim projektima. Na taj način mogu ažurirati Marvelove priče za nove gledatelje, a istovremeno će čitateljima stripova ponuditi nešto poznato. Uz to, odaje počast kreatorima poput Starlina, Stana Leeja, Stevea Ditka i Jacka Kirbyja, koji su postavili temelje Marvel svemira. Zahvaljujući Avengers: Infinity War, sada čak i oni koji nisu dobro upućeni u stripove, znaju za Thanosovo pucketanje prstima i decimaciju.

Similar Posts