Brian de Palma snima horor film o Weinstein skandalu! - Svijet filma

Brian de Palma snima horor film o Weinstein skandalu!

Posljednji film redatelja Brian de Palma je bio Passion iz 2012. godine, a sada je službeno potvrdio da pravi novi, horor film o Weinstein skandalu.

Prošlo je šest godina od posljednjeg filma Brian de Palma, a on sada ima novi film Domino u post-produkciju, knjigu koju piše sa svojom ženom Susan Lehmann, naziva Are Snakes Necessary?, te novi projekt koji trenutno piše. Tijekom promocije svoje nove knjige, koja je objavljena prošlog mjeseca u Francuskoj, filmaš je upitan o Harvey Weinstein skandalu koji je potresao Hollywood, a on im je na to otkrio da pravi film upravo o tome.

Brian de Palma snima horor film o Weinstein skandalu!

Evo što je on imao za izjaviti o tome:

“Pišem scenarij za film o tom skandalu, o čemu trenutno razgovaram s Francuskim producentom. Moj lik neće biti nazvan Harvey Weinstein. Ali će biti horor film, sa seksualnim agresorom, te će se odvijati u filmskoj industriji.”

Brian De Palma je također upitan jeli primio ponude od Netflix za praviti filmove, na što je on rekao da je, ali s obzirom na to da je on vizualni stilist, njemu je potreban veliki ekran tako da je te ponude morao odbiti. Zadnjih godina njegov rad se znatno smanjio, pa je u razmaku od 12 godina imao samo tri filma, nadolazeći Domino, 2012 Passion i 2006 The Black Dahlia, te je izjavio da ako ne praviti blockbuster filmove, ne možete napraviti film u Hollywoodu. Kada su ga upitali jeli ‘ljut’ na Hollywood ovo je imao za izjaviti:

“Hollywood se promijenio. Dinosauri i superheroji su filmovi pravljeni za djecu! Ne možete napraviti ozbiljan film tamo… osim ako ste Spielberg  i vi ste studio. Nakon Mission: Impossible, kada je Tom (Cruise) rekao da želi snimiti još, ja sam mu rekao ‘Šališ se, zašto bi ja želi snimiti još jedan film poput ovoga?’ Nakon toga sam snimio Snake Eyes, Mission to Mars i onda sam rekao: Stop! Bio sam umoran od tih velikih filmova, gdje se borite sa studijom kako bi saznali koliko specijalni efekti koštaju.”

Filmaš se također osvrnuo na vrlo loše iskustvo koje je navodno imao prilikom snimanja svog novog filma Domino, u kojem glume Nikolaj Coster Waldau i Guy Pearce, prozivajući produkcijski proces, “užasnim iskustvom.” Filmaš je također dodao da je projekt bio “nedovoljno plaćen” i da mu je producent konstantno lagao, te da producent čak nije ni platio za neke od svojih stvari. Redatelj je također dodao da nije ni siguran hoće li film ikada vidjeti svijetlo dana, ali je dodao da je film dobar, što je potvrdila i njegova žena.
Što se tiče Harvey Weinstein projekta, redatelj nije htio potvrditi koliko je film blizu snimanja, niti tko je Francuski producent s kojim razgovara o filmu. S obzirom na filmaševe probleme s Hollywoodom, te Francuskim producentom, možemo očekivati da će se film snimati u Francuskoj.

Similar Posts