Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

BLJESAK IZ PROŠLOSTI

Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

Trailer počinje sa flashbackom koji nas vraća tamo gdje je sve i počelo, u pustinju gdje je genijalac Tony Stark u pećini napravio metalni oklop kako bi pobjegao iz vojnog zarobljeništva. Ono što Tony nije znao je da će tim svojim činom, osim što će si pomoći da izvuče živu glavu, oživjeti i projekt poznat kao Avengers Initiative kojeg je pokrenuo Nick Fury, direktor S.H.I.E.L.D.-a koji se pojavio u post-credit sceni tog filma. U Captain Marvel smo otkrili pozadinu Furyeve ideje da okupi najveće svjetske superheroje u jedan tim. A ideja je svoj procvat doživjela u filmu Avengers čija se radnja događa 18 godina nakon radnje Captain Marvel filma. A dobro, nije baš lako pronaći one koji isprva nisu htjeli da budu pronađeni.

CRNO-BIJELE SEKVENCE

Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

Sam trailer nam je pokazao dosta izmješanih flashback scena koje su prikazane u crno-bijeloj tehnici. Kroz zadnjih godinu dana se po netu raširilo puno teorija o ovom filmu, a sigurno jedna od najpopularnijih je bila je teorija putovanja kroz vrijeme kako bi se poništila šteta grandioznih razmjera kojeg su Thanos i njegovo pucketanje prstima priuštili cijelom svemiru, a sve flashback scene, osim što nam služe kao podsjetinik, mogli bi značiti da ćemo te scene na neki način ponovno doživjeti tijekom tog navodnog vremenskog putovanja, a u prilog tome govori i činjenica da ćemo u filmu, makar i nakratko vidjeti neke sporedne, ali već odavno mrtve likove kao što su Crossbones ili The Ancient One. Osobno, htio bih nadodati da ukoliko film bude prikazivao te flashbackove, volio bih vidjeti da, kao i u traileru, budu prikazani u crno-bijelom sa tek minimalnim prisustvom boja za neke bitne aspekte koji se nalaze u kardu. Smatram da bi se time kompletni filmski doživljaj, ako je to uopće moguće, samo još dodatno povećao.

PEPPER POTTS SE VRAĆA

Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

Peppet Potts, koja je dio ovog filmskog svemira od početka, trebala bi, kao i ostatak dobro poznatih likova, u Endgame imati svoje veliko finale. Već odavno znamo da bi konačno mogli i Pepper vidjeti u nekoj vrsti mehaničkog oklopa, što sam i ja vrlo nestrpljiv vidjeti od one kratke, ali slatke scene iz IronMana 3. Najsuvislije teorije govore da bi se mogla pojaviti kao heroina Rescue, koja bi, prema nekim drugim teorijama, mogla spasiti Tonya iz svemira.

TONY JE NA PUTU SA TITANA STVARNO ZAGLIBIO

Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

Nakon što je Thanos izvršio svoju samozvanu misiju. Tony je na planetu Titan ostao sam sa Nebulom budući da njihovi suborci Star-Lord, Drax, Dr. Strange i Spider-man nisu bili te sreće da prežive Thanosovu havariju. Ipak Tony nije spreman odustati jer zna da je Strange faktički žrtvovao trilijune života kako bi njemu spasio život i ktome još pružio priliku da porazi Thanosa jednom i za svagda, iako ne zna kako to točno izvesti budući da Strange nije otkrio što je točno zamislio kada je Thanosu predao Time Stone. Tonyu je sada potrebna podrška njegovih saveznika više nego ikada, no put natrag na planetu Zemlju nije baš budući da nemaju hrane, nemaju pojma gdje su, a i zraka jedva da ima. Naravno, sigurno je da će Tony ponovno zakoračiti nogom na svoj planet, ali što će tome prethoditi, to nažalost ne znamo, iako je sigurno da će i Nebula tu imati važnu ulogu.

JOŠ JEDAN BLJESAK IZ, MALO DALJE, PROŠLOSTI

Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

Iako je cijeli svemir kojeg danas gledamo, uživamo u njemu, pa čak mu se i divimo započeo sa IronManom, bili bismo posve ludi kada bi rekli da dio zasluge ne nosi i Steve Rogers, nekada slabašni i anoreksični momak iz Brooklyna, koji je odlučio prijaviti se za vojsku u Drugom Svjetskom ratu naoružan samo domoljubljem i velikom željom za borbu za svoju domovinu. Ubrzo će Steve proći potpunu transformaciju te uz pomoć eksperimentanog seruma postati Captain America, prvi super-vojnik te prvi superheroj u povijesti. Cap je tijekom rata porazio svog glavnog neprijatelja, Red Skulla, koji je bio na čelu HYDRE, no nakon toga je bio primoran žrtvovati vlastiti život kako bi spasio milijune drugih života. Ipak, serum u njemu ga je nekako održao u stanju savršene hibernacije zbog čega je, nakon čak 70 godina probuđen te se vratio svojem pravom pozivu, borbi za nevine. Captain America je inače lik za kojeg se najviše špekulira da bi mogao poginuti u Endgame, a sve ako bi se konačno našao sa Peggy Carter, ljubavi njegovog života.

NEW YORK, GRAD DUHOVA

Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

Matematički gledano, iako je Thanosova havarija pogodila cijeli svemir, možemo procijeniti da na Zemlji sada ima između 3 i 3.5 milijardi stanovnika. A trailer nam je pokazao da i sama Velika Jabuka, izgleda kao Pripyat (grad duhova u kojem je prije černobilske katastrofe živjelo 50 000 ljudi). Sigurno je da sve izgleda tmurno te se nekako i u samom zraku osjeti smrt. Nadajmo se da pozitvci imaju ono što trebaju da se sve vrati u normalu jer New York je nekada bio grad koji nikada ne spava, a sada izgleda kao da je zaspao zauvijek.

KAKO SE STEVE NOSI SA POSLJEDICAMA POSLJEDNJE BITKE?

Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

Thanosov užas pogodio je, kako civile, tako i superheroje, jer iako su znanstveno, mehanički, urođeno ili na neki drugi način znatno jači, brži, pametniji ili na neki drugi način poboljšaniji od ostalih ljudi, i oni su još uvijek ljudi, a sigurno ih je i odgovornost zbog katastrofe definitnivno pogodila. Steve, koji je u havariji izgubio dva najbolja prijatelja, Winter Soldiera i Falcona, sigurno će morati proći veliku unutarnju borbu kako bi u sebi ponovno pronašao heroja. Kako je sam rekao: “Znam da će ovo uspijeti, jer stvarno ne znam što ću ako ne uspije.” Ipak su on i njegovi saveznici jedini koji mogu osvijetliti budućnosti svemira te sa sigurnošću i žarom krenuti u konačni obračun.

CLINT BARTON SE VRAĆA

Avengers Endgame: Detaljna analiza trailera i postera!

Clint Barton, poznatiji kao Hawkeye, je bio agent S.H.I.E.L.D.-a i član Avengersa sve dok nije završio u kućnom pritvoru nakon zavade IronMana i Captain Americe. Hawkeye se zbog toga nije pojavio u Infinity Waru no u traileru za Endgame smo vidjeli da je spreman za povratak. Ipak, dok je bio u kućnom pritvoru, Clint je postao i učitelj. Iako je vjerojatno većini prva pomisao bila da je djevojka sa lukom i strijelom njegova kćer, ako se držimo timeline-a, ova djevojka je ipak nešto starija nego što bi to Clintonova kćer trenutno bila. Određene teorije govore kako bi to mogla biti Kate Bishop, koja bi, kako se i iz treninga može vidjeti, mogla preuzeti Clintovu dužnost kao novi Hawkeye.

Similar Posts