danny trejo

Danny Trejo filmovi – Top 10 najboljih

Danny Trejo rodio se 16. svibnja 1944. godine u gradu Echo Park, Los Angeles, SAD. Već od malih nogu ovaj je glumac imao problema s drogom, a u periodu od čak 11 godina konstantno je završavao u zatvoru i izlazio iz njega. Tijekom boravka u zatvoru San Quentin, zanimljivo je da je osvojio čak dvije boksačke titule na turnirima koji su se održavali u njemu.

Nakon svih tih problema koji su ga pratili, uspješno je završio program odvikavanja od droge i alkohola koji se sastoji od 12 koraka te je odlučio okrenuti svoj život u pozitivnom smjeru. Upravo je na jednom od sastanaka u tom programu upoznao čovjeka koji ga je pozvao da sudjeluje kao statist na jednom od njegovih filmova.

Taj film bio je Runaway Train (1985), a Treju je odmah po dolasku ponuđena plaćena uloga jednog od robijaša, vjerojatno zbog Dannyjevog izgleda i niza raznih tetovaža. Igrom slučaja i jedan od scenarista bio je bivši zatvorenik iz San Quentina, tako da je ovo bila sjajna prilika za Treja. Tako mu je ponuđeno 320 dolara dnevno da trenira glumce boksu. Sada Dannyja znamo kao jednog od klasičnih glumaca u ulogama različitih zlikovaca i može se reći da mu baš ta uloga sjajno pristaje.

danny trejo
Foto: Shutterstock

Danny Trejo filmovi – 10 najboljih

U svojoj karijeri, Danny Trejo je glumio ili se nakratko pojavio u više od vrtoglavih 430 filmova i serija. To je jedna zaista nevjerojatna brojka, a zanimljivo je da je rijetko kada zapravo bio u glavnoj ulozi. Među svim tim ulogama, lako je izdvojiti one u kojima je ipak imao neki značaj, a neke od takvih našle su se upravo na našem popisu. Pogledajmo stoga kojih smo 10 filmova Dannyja Treja izdvojili i zašto!

10. The Devil’s Rejects (2005)

Žanr: Krimi, horor, western
Redatelj: Rob Zombie
Uloge: Sid Haig, Sheri Moon Zombie, Danny Trejo 

Radnja ukratko: U mjestu Ruggsville, Texas, policija pod vodstvom lokalnog šerifa Wydella (William Forsythe) napadne kuću sadističke obitelji Firefly, odgovorne za više od 1000 ubojstava u proteklih nekoliko godina te ubije majku, ali troje članova obitelji Otis B. Driftwood (Bill Moseley), Baby Firefly (Sheri Moon Zombie) i Captain Spaulding (Sid Haig) pobjegnu iz opsade.

9. Con Air (1997)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Simon West
Uloge: Nicolas Cage, John Cusack, John Malkovich 

Radnja ukratko: Nakon povratka iz Zaljevskog rata, Cameron Poe (Nicolas Cage) se vraća kući u Alabamu gdje ga nestrpljivo iščekuje trudna supruga Tricia (Monica Potter). Čim je došao, u mjesnom baru se sukobi s trojicom nasilnika pri čemu u tučnjavi nehotice ubije jednog od njih. Završi u zatvoru i nakon sedam godina se vraća kući. Međutim, u zrakoplovu Ministarstva pravosuđa kojim putuje, dolazi do pobune nekoliko kriminalaca predvođenih zloglasnim Cyrusom “The Virusom” Grissomom (John Malkovich), koji uz pomoć ostalih zatvorenika, među kojima su i silovatelj Johnny “Johnny 23” Baca (Danny Trejo) te afroamerički militant Nathan “Diamond Dog” Jones (Ving Rhames), preuzme nadzor nad letjelicom.

8. Inmate #1: The Rise of Danny Trejo (2019)

Žanr: Dokumentarni, biografija
Redatelj: Brett Harvey
Uloge: Cheech Marin, Craig Balkam, Danny Trejo 

Radnja ukratko: Inmate #1: The Rise of Danny Trejo, odnosno Uspon Dannyja Treja dugometražni je dokumentarac koji otkriva život najnevjerojatnijeg holivudskog junaka, Dannyja Treja. Od njegovog ranog života punog droge, oružane pljačke i teškog vremena u zatvoru, pa sve do crvenih tepiha, hollywoodskih blockbustera i pomoći problematičnim ovisnicima.

7. Runaway Train (1985)

Žanr: Akcija, avantura, drama, triler
Redatelj: Andrey Konchalovskiy
Uloge: Jon Voight, Eric Roberts, Danny Trejo 

Radnja ukratko: Priča temeljena na originalnom scenariju Akire Kurosawe. Dva odbjegla osuđenima i jedna zaposlenica koju su oteli, nađu se zaglavljeni u odbjeglom vlaku koji juri kroz snježnu pustoš Aljaske.

6. From Dusk Till Dawn (1996)

Žanr: Akcija, krimi, horor
Redatelj: Robert Rodriguez 
Uloge: Harvey Keitel, George Clooney, Salma Hayek, Danny Trejo 

Radnja ukratko: Dva opasna odmetnika u bijegu otmu propovjednika i njegovo dvoje djece te krenu na jug. Nađu se u sumnjivom meksičkom baru, gdje se planiraju sakriti. Uskoro će shvatiti da nisu u običnom baru kada lokal počne vrvjeti zastrašujućim vampirima. Unatoč nikakvim izgledima, odmetnici se nadaju da će uspjeti poraziti stvorenja iz noći.

5. Machete Kills (2005)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Robert Rodriguez 
Uloge: Danny Trejo, Alexa PenaVega, Mel Gibson, Jessica Alba

Radnja ukratko: Nastavak legendarne priče o sve samo ne običnom ubojici. Machete (Danny Trejo) je ovaj put unajmljen od strane američke vlade, kako bi se obračunao sa opakim meksičkim dilerom oružja koji planira u svemir lansirati svoje najnovije ubojito naoružanje.

4. Marked for Death (1990)

Žanr: Akcija, krimi, drama, triler 
Redatelj: Dwight H. Little
Uloge: Steven Seagal, Joanna Pacula, Danny Trejo 

Radnja ukratko: John Hatcher (Steven Seagal) je bivši DEA agent koji se vraća kući iz Kolumbije, gdje je njegov partner ubijen u akciji protiv opasnog dilera droge. Zbog toga se odluči povući u mirovinu. No, kada otkrije da nemilosrdni prodavač droge, Jamajčanin Screwface (Basil Wallace), hara njegovim starim kvartom i da pokušava smaknuti njegovu obitelj, John je prisiljen stati u njihovu obranu i obračunati se s kraljem narkotika. 

3. Desperado (1995)

Žanr: Akcija, krimi, triler, western
Redatelj: Robert Rodriguez 
Uloge: Antonio Banderas, Salma Hayek, Danny Trejo 

Radnja ukratko: Bezimeni mariachi glazbenik (Antonio Banderas) pojavljuje se u meksičkom pograničnom gradiću kojim vlada nemilosrdni narko-boss Bucho (Joaquim de Almeida), koji je u prošlosti ubio njegovu ljubav i ranio ga u ruku kojom svira gitaru. Mariachi je spreman na osvetu. u tome će mu pomoći prekrasna Carolina (Salma Hayek), vlasnica mjesne knjižare, koja je dosad surađivala s Buchom. Gradiću se sprema neviđeni pokolj.

2. Once Upon a Time in Mexico (2003)

Žanr: Akcija, krimi, triler 
Redatelj: Robert Rodriguez 
Uloge: Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Danny Trejo 

Radnja ukratko: Obilježen tragedijom, El Mariachi (Antonio Banderas) živi usamljenički život. No, to će završiti kad Sands (Johnny Depp), korumpirani CIA-in agent, angažira povučenog junaka da sabotira atentat na predsjednika Meksika. Desperado se vraća uz pomoć dvojice vjernih pomoćnika, Lorenza (Enrique Iglesias) i Fidea (Marco Leonardi), a legenda o El Mariachiju će dosegnuti nove razine uzbuđenja i pustolovine.

1. Machete (2010)

Žanr: Akcija, krimi, triler 
Redatelj: Ethan Maniquis i Robert Rodriguez 
Uloge: Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Robert De Niro, Jessica Alba

Radnja ukratko: Radnja se odvija u Meksiku. Dok je spašavao otetu djevojku, federalni agent Machete Cortez (Danny Trejo) ostavljen je na milost i nemilost moćnog narko-bossa Rogelija Torreza (Steven Seagal). Torrez ubije Macheteovu obitelj, no agent nekim čudom uspije preživjeti. Nakon tri godine, Machete obavlja teške poslove na crno u Teksasu. Ondje ga primijeti imućni poduzetnik Michael Booth (Jeff Fahey) i angažira za likvidaciju teksaškog senatora McLaughlina (Robert De Niro), zbog senatorove kampanje protiv ilegalnih useljenika. Ubrzo će Machete shvatiti da je žrtveno janje u planovima korumpiranih političara.

Similar Posts