Disney potvrdio da je Indiana Jones 5 i dalje u izradi

Na BAFTA nagradama, Lucasfilm predsjednica Kathleen Kennedy potvrdila je da studio i dalje radi na petom dijelu Indiana Jones filma. Kennedy je potvrdila za BBC News da će film biti nastavak avantura Indiane Jonesa, te će se odvijati neko vrijeme nakon događanja u filmu Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, te neće biti reboot franšize.

Također je potvrdila da će “Harrison Ford biti uključen,” te kaže da “ne može čekati.” Ford je povezan s ovim filmom od kada se prvi puta počelo spominjati. Steven Spielberg se također vraća, te je prije izjavio, “Bit će samo jedan glumac koji će glumiti Indiana Jonesa i to je Harrison Ford.”

Ford je dao slične izjave, te naznačio da očekuje da će Indiana Jones umrijeti s njim. “Nitko neće biti Indiana Jones,” odgovorio je Ford na pitanje o nasljedniku uloge. “Zar ne razumijete? Ja sam Indiana Jones. Kad odem i on će otići. To je lako.”

David Koepp radi na scenariju filma, ali u ovom trenutku nisu poznati detalji o priči novog filma Indiana Jones. Spielberg će režirati, a Ford će se vratiti svojoj kultnoj ulozi arheologa i avanturiste iz filmova Raiders of the Lost Ark, Temple of Doom, The Last Crusade i Kingdom of the Crystal Skull. Jonesov sin Mutt Williams, kojeg je glumio Shia LaBeouf u Kingdom of the Crystal Skull, se neće vratiti.

Indiana Jones 5 prvotno je trebao izaći u kinima u svibnju 2020. Otada je pomaknut prema Disneyevom rasporedu na 10. srpnja 2021. Očekuje se da će proizvodnja započeti u travnju, ali bez najave za glumce osim Fordovog povratka kao Jonesa, nejasno je hoće li se to obećanje će obistiniti.

Similar Posts