Kako Avengers: Endgame priprema sljedećeg velikog negativca u MCU

Kako Avengers: Endgame priprema sljedećeg velikog negativca u MCU

Avengers: Endgame baca neke poprilično velike preokrete u Marvelov Filmski Svemir i bez sumnje jedan od najvećih je putovanje kroz vrijeme! Endgame čini hrabar potez ne samo uvođenja mogućnosti putovanja kroz vrijeme u MCU, ali i odabire jedinstven pristup procesu, u kojoj mijenjanje prošlosti nema uobičajene posljedice uzroka i učinka koje vidite u većini filmova o putovanju kroz vrijeme.

Zahvaljujući klimatskim događajima Avengers: Endgame, Marvel Cinematic Universe službeno se pretvorio u Marvel Cinematic Multiverse, s novim vremenskim okvirima koji sada sadrže velike MCU likove kao što su Steve Rogers / Captain America i Loki. Dok mnogi Marvel fanovi još uvijek pokušavaju obraditi ideju MCU-a koji ima više vremenskih okvira, drugi su kritizirali taj potez kao Pandorina kutija koja nije trebala biti otvorena.

Međutim, dugogodišnji čitatelji Marvel stripova znaju da igranje s vremenskim i višestrukim vremenskim okvirima nije samo slučajni trik u Marvel Universeu. Zapravo, postoji jedan zlikovac čija domena je ili upravljanje ili osvajanje vremena – i pozornica je sada postavljena za njega da napravi svoj MCU debi!

Kang the Conqueror

Kako Avengers: Endgame priprema sljedećeg velikog negativca u MCU

Kang the Conqueror terorizira Osvetnike od šezdesetih godina i jedan je od najtrajnijih i najpopularnijih zlikovaca koji se suočavaju s timom. Kang je ratni zapovjednik iz daleke budućnosti (31. stoljeće) koji je ovladao putovanjima između vremenskih linija i alternativnih stvarnosti i koristi napredni oklop i futurističku tehnologiju kako bi svoju vojsku doveo u različite epohe, sustavno ih osvajajući. S vremenom postaje usredotočen na Osvetnike i druge Marvelove heroje, najprije ih pokušava poraziti kao demonstraciju svoje moći, kasnije ih koristiti kao pijune u kozmičkoj igri, čak se pokušao oženiti za Mantis u jednom trenutku kako bi proizveo proroka – dijete velike moći.

Stvar je u tome što Kang nije samo snažan neprijatelj Avengersa: njegove sposobnosti putovanja kroz vrijeme i ovladavanje višestrukim stvarnostima čine ga jednim od njihovih najsloženijih zlikovaca. Različite verzije Kang-a iz različitih vremena ili stvarnosti dolaze s vrlo različitim osobnostima; mlađe i/ili starije verzije Kang-a zapravo su bile moćni saveznici Avengersima ili su odigrale druge značajne uloge u povijesti Marvelovog svemira.

Iron Immortus Tut

Kako Avengers: Endgame priprema sljedećeg velikog negativca u MCU

Kao što je Kangovo podrijetlo polako, ali sigurno ugrađeno u Marvel Comics, tri zamjenske osobnosti zlikovca postale su istaknute osobe: Immortus, Iron Lad i Rama-Tut.

Immortus je starija verzija Kang-a, koja je izrasla iz njegove požude za borbom i osvajanjem. Razvijajući se u više učenjaka od vojnika, Kang postaje Immortus i pravi dogovor s vremenskim bićima koja se nazivaju čuvari vremena: on će postati njihov agent, u zamjenu za besmrtnost i kontrolu nad vremenom. Čuvari vremena prihvaćaju, a Immortus je instaliran kao nadređeni korisnik Limba, dimenzija izvan vremena u kojoj radi s manipuliranjem i očuvanjem različitih vremenskih rokova,umjesto da ih osvaja ili uništava. U nekim od najzanimljivijih priča o Avengersima Kang i Immortus zapravo se međusobno bore; Kang mrzi ono što njegovo starije biće postaje, jer je Immortus mudriji i pasivniji s manipulacijom vremena i događaja. S obzirom na ono što su Osvetnici učinili upravo u Endgame, petljanje s putovanjem kroz vrijeme i stvaranje alternativnih vremenskih linija, Immortus bi mogao biti logičan lik da uđe i počne vršiti svoju vremenitu vlast.

Iron Lad je adolescentska verzija Kang-a koja otkriva da će odrasti i postati The Conqueror. Užasnut, putuje u budućnost i krade Kangov oklop, dolazi u našu sadašnjost i formira Young Avengers kao način da zaustavi starijeg sebe. Užasna ironija je u tome što su uspjeli, ali budući da je Kang tako ključna figura u toku vremena, ako ga makneš, činiš teške poremećaje, zahtijevajući od Iron Lada  da na kraju prihvati svoju sudbinu i ionako postane Kang Osvajač. S Avengers: Endgame koji su posadili sjeme da se Young Avengers pojave u MCU tijekom Faze 4, luk “Kang vs. Iron Lad” je definitivna mogućnost.

Rama-Tut je egipatski faraon koji je Kang pokušao biti kad je putovao unatrag kroz vrijeme, prije nego što je ikad preuzeo svoju “Kang” osobnost. Rama-Tutov plan bio je čekati u Egiptu na uspon En Sabah Nur (poznatijeg kao X-Menovog Apocalypse), kako bi preuzeo moć prvog mutanta na sebe. Kada je na kraju poražen od Marvelovih heroja koji su putovali kroz vrijeme (više o tome kasnije), Rama-Tut se vraća u 31. stoljeće i postaje Kang. Kang se povremeno vratio u Egipat i svoju Rama-Tut osobnost, kad god pobijede i bitka postanu ustajale strasti. Rama-Tut je također verzija Kang-a koja otvara velika vrata za još jednu Marvel grupu koja će debitirati u MCU-u …

Fantastic Four Poveznice

Kako Avengers: Endgame priprema sljedećeg velikog negativca u MCU

Iza svih njegovih različitih osobnosti, Kang je zapravo Nathaniel Richards, učenjak iz 31. stoljeća koji je naizgled potomak Reed Richardsa, poznatijeg kao Mister Fantastic! To je zapravo Fantastična četvorica koja je prvotno porazila Rama-Tuta u Egiptu, nadahnuvši ga da postane neprijatelj Osvetnika, Kang.

S Fantastic Four sada u Marvel Studios rukama, Kang će biti savršen MCU Faze 4 zločinac koji može unaprijediti radnje multi-svemira koje su započele u Avengers: Endgame, kao i predstaviti nove timove Young Avengers i Fantastic Four. Sa svojim različitim osobnostima, Kang ima mnogo više dubine od Thanosa i njegovo podrijetlo je misterija koja bi se mogla provlačiti kroz MCU godinama, prije kulminacije u nekom događaju koji bi bio jednako važan za Avengerse, Fantastic Four i X-Men. Sa svime time, Kang nam zvuči kao jako dobar izbor za sljedećeg velikog MCU negativca.

Napišite nam u komentarima što vi mislite o tome i biste li voljeli vidjeti Kanga kao sljedećeg glavnog negativca?

Similar Posts