Disney postao prvi studio koji je prešao $10 milijardi na kino blagajnama diljem svijeta

30 Najboljih Disney filmova svih vremena

U ovom članku vam donosimo najbolje Disneyjeve filmove svih vremena. Na popisu se ne nalaze filmovi Marvel Studia, Pixara, kao ni Star Wars filmovi, samo Disneyjevi originalni filmovi. 

30 Najboljih Disney filmova svih vremena
Walt Disney

Aladdin (1992)

Aladdin (1992)

Redatelj: Ron Clements, John Musker

Glasovi: Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin

Radnja ukratko: U čarobnom gradu ulični mangup Aladin bori se da spasi princezu Jasmine od zlih spletki čarobnjaka Jafara. Aladinov se cijeli život mijenja kad protrlja čarobnu svjetiljku iz koje se pojavi zabavan Duh koji mu ponudi ispuniti tri želje.

Cinderella (1950)

Cinderella (1950)

Redatelj: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson

Glasovi: Ilene Woods, James MacDonald, Eleanor Audley

Radnja ukratko: Disneyjeva „Pepeljuga“ oduševljava publiku generacijama svojom očaravajućom pričom, nezaboravnom glazbom, spektakularnom animacijom i nezaboravnim likovima. Iskusite njezinu čaroliju pa ćete i sami povjerovati da se snovi mogu ostvariti.

Alice in Wonderland (1951)

Alice in Wonderland (1951)

Redatelj: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson

Glasovi: Kathryn Beaumont, Ed Wynn, Richard Haydn

Radnja ukratko: Alisa zakorači u Zemlju Čudesa. Hoće li se vratiti? Ne ako Kraljica Srca bude provela svoju volju.

Peter Pan (1953)

Peter Pan (1953)

Redatelj: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson

Glasovi: Bobby Driscoll, Kathryn Beaumont, Hans Conried

Radnja ukratko: Wendy i njena dva brata posjeti Petar Pan, koji ih odvede u Nigdjezemsku gdje traje rat između Petrovih Izgubljenih dječaka i zlog gusara kapetana Kuke.

Frozen (2013)

Frozen (2013)

Redatelj: Chris Buck, Jennifer Lee

Glasovi: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff

Radnja ukratko: Animacijski studio Walta Disneyja predstavlja SNJEŽNO KRALJEVSTVO, prekrasnu filmsku pustolovnu komediju inspiriranu „Snježnom kraljicom“ Hansa Christiana Andersena. Neustrašivo optimistična Anna kreće na epsko putovanje, udruživši se s kršnim gorštakom Kristoffom i njegovim vjernim sobom Svenom, da pronađe sestru Elsu, čije su ledene moći zatočile kraljevstvo Arendelle u vječnu zimu. Susrevši se s uvjetima kao na Everestu, s mitskim trolovima i smiješnim snjegovićem Olafom, Anna i Kristoff bore se s prirodom u utrci da spase kraljevstvo.

Lilo & Stitch (2002)

Lilo & Stitch (2002)

Redatelj: Dean DeBlois, Chris Sanders

Glasovi: Daveigh Chase, Chris Sanders, Tia Carrere

Radnja ukratko: Havajska djevojka usvaja neobičnog ljubimca koji je zapravo zloglasni izvanzemaljski bjegunac.

101 Dalmatians (1961)

101 Dalmatians (1961)

Redatelj: Clyde Geronimi, Hamilton Luske

Glasovi: Rod Taylor, Betty Lou Gerson, J. Pat O’Malley

Radnja ukratko: 101 Dalmatinac već generacijama oduševljava gledatelje svojim neodoljivim psećim zvijezdama, nezaboravnom pričom i mješavinom predivnog humora i avanture. Cruella De Vil, Disneyjeva najokrutnija zločinka ikada, pokreće ovu uzbudljivu filmsku avanturu kada otme sve male Dalmatince u Londonu – među kojima Pongove i Perditine mladunce. Pomoću „Laveža u sumrak“, Pongo predvodi junačku ekipu životinja u dramatičnoj potrazi da spasi mladunce u dobro poznatoj priči koja će iznova oduševiti cijelu obitelj.

The Lion King (1994)

The Lion King (1994)

Redatelj: Roger Allers, Rob Minkoff

Glasovi: Matthew Broderick, Jeremy Irons, James Earl Jones

Radnja ukratko: Krenite u nevjerojatnu pustolovinu sazrijevanja s lavićem Simbom koji ne može dočekati da bude kralj i traži svoju sudbinu u velikom krugu života. Oduševit će vas predivna animacija, „Oscarom“ nagrađena glazba i bezvremenska priča.

Bambi (1942)

Bambi (1942)

Redatelj: James Algar, Samuel Armstrong

Glasovi: Hardie Albright, Stan Alexander, Bobette Audrey

Radnja ukratko: Divota, glazba i raskoš jedne on najvećih Disneyjeih uspješnica oživljava u digitalno obnovljenom izdanju! Bambi, Walt Disneyjeva omiljena svevremenska priča, oduševit će novu generaciju poklonika svojom prekrasnom animacijom od koje zastaje dah, uzvišenom glazbom i likovima koji će vas dirnuti u srce – Bambi, lane velikih očiju, njegov zaigrani pratitelj Lupko, dražesni tvor Cvjetić i mudra prijateljica Sova. Novi posebni dodaci, uključujući „Kako su nastajale Waltove priče – Poboljšano izdanje“, uvode vas dublje u svijet ovog vječnog klasika kao nikada do sada! Walt Disneyjev Bambi je doživljaj koji vaša obitelj neće nikada zaboraviti!

The Little Mermaid (1989)

The Little Mermaid (1989)

Redatelj: Ron Clements, John Musker

Glasovi: Jodi Benson, Samuel E. Wright, Rene Auberjonois

Radnja ukratko: Preplavljen nevjerojatnom animacijom, nezaboravnim raznolikim likovima i dvjema nagradama „Oscar“ za filmsku glazbu i pjesmu „Under the Sea“, „Mala sirena“ jedan je od Disneyjevih najcjenjenijih filmova. Ariel, razigrana i vragolasta sirena, očarana je svime ljudskim. Oglušivši se na očevu naredbu da se kloni svijeta izvan mora, ona otpliva na površinu i u bijesnoj oluji spasi princa svojih snova. Odlučna da postane čovjek, nagodi se s podmuklom morskom vješticom Ursulom i zamijeni peraje i prekrasan glas za noge. Uz pomoć svog najboljeg prijatelja, slatkog i brbljavog Floundera, te nevoljkog pratioca Sebastiana, urnebesnog karipskog raka koji pjeva reggae, Ariel mora osvojiti prinčevu ljubav i spasiti očevo kraljevstvo, a sve u uzbudljivoj utrci s vremenom!

Similar Posts