10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb - Svijet filma

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb (2 dio)

Love Story (1970)

Love Story je Američki romantični film iz 1970. koji je napisao Erich Segal, ujedno i autor istoimenog hit-romana, a režirao Arthur Hiller. Glavne uloge tumače Ali MacGraw, Ryan O’Neal, John Marley i Ray Milland, dok Tommy Lee Jones ovim filmom ostvaruje filmski debi.

Radnja se odvija oko Olivera, mladića iz bogate obitelji koji se zaljubi u Jennifer, studenticu iz siromašne obitelji. Usprkos suprotnostima, započnu ljubavnu vezu, ali se onda dogodi tragedija kada joj je dijagnosticirana opasna bolest.

Vanilla Sky (2001)

Vanilla Sky (2001)

Vanilla Sky je Američki igrani film snimljen 2001. u režiji Camerona Crowea. Po žanru je znanstveno-fantastični, psihološki triler i predstavlja remake Španjolskog filma Abre los ojos iz 1997. u kojem je Penelope Cruz glumila istu ulogu koju glumi i u ovom filmu.

Protagonist je bogati New York nasljednik (koga glumi Tom Cruise) čiji lik počinje gubiti osjećaj za stvarnost nakon što preživi strahovitu prometnu nesreću koju je namjerno skrivila njegova bivša djevojka (čiji lik tumači Cameron Diaz).

Primer (2004)

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb (2 dio)

Primer je Američki nezavisni znanstveno-fantastični drama film, redatelja, scenarista, producenta i editora Shane Carruth, koji i glumi.

Četiri prijatelja/novih poduzetnika, znaju da postoji nešto veće i inovativnije od različitih uređaja za provjeru pogrešaka koje su izgradili, bore se oko svog novog izuma.

Enemy Mine (1985)

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb (2 dio)

Enemy Mine je Američko-Njemački znanstveno-fantastični film iz 1985 godine, redatelja Wolfgang Petersen i scenarista Edward Khmara, pravljen prema knjizi Barry B. Longyear istog imena. Zvijezde filma su Dennis Quaid i Louis Gossett, Jr.

Vojnik sa Zemlje srušio se na stranom planetu nakon što mu je brod zadobio štetu u bitci. Napokon sreće drugog preživjelog, ali od neprijateljske rase s kojom se borio; oni se udruže kako bi preživjeli na ovom neprijateljskom svijetu.

You Only Live Twice (1967)

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb (2 dio)

You Only Live Twice akcijski je triler iz 1967., peti film o Jamesu Bondu se Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi. Scenarij za film napisao je Roald Dahl, a djelomično je temeljen na istoimenom romanu Iana Fleminga.

U filmu, Bond je poslan u Japan nakon što je američko/ sovjetski svemirski brod misteriozno nestao u orbiti. Dok jedna strana optužuje drugu, Bond odlazi na tajni zadatak na umjetni japanski otok kako bi pronašao počinitelje, što ga dovodi do Ernsta Stavro Blofelda, čelnika SPECTRE-e.

Similar Posts