10 Najgorih filmova prošlog desetljeća (svake godine po jedan)

10 Najgorih filmova prošlog desetljeća (svake godine po jedan)

Ok, u startu moram reći da je ovo užasno težak posao. Pronaći samo 10 loših filmova u posljednjih 10 godina je gotovo nemoguće. Za svaki loš film koji stavimo na ovu listu, mogli smo staviti i drugih 50.

Na ovoj listi najgorih filmova prošlog desetljeća stavljat ću samo relativno popularne ili popularne filmove koji su razočarali gledatelje. Dakle nikakvi filmovi C produkcije, Sandlerovi filmove, nastavke ili nešto slično, od njih se nikada nije ni očekivalo da budu dobri, a i treba malo smanjiti popis. Ipak, nekad će biti previše teško se odlučiti, pa ću ostaviti dva filma, gdje jednostavno nisam znao koji mi je gori.

Pa evo ga, u nastavku pogledajte najgore od najgorih u prošlih 10 godina, a je bilo smeća.

Tooth Fairy (2010) / The Last Airbender (2010)

10 Najgorih filmova prošlog desetljeća (svake godine po jedan)

Žanr: Komedija, obiteljski, fantazija / akcija, avantura, obiteljski

Redatelj: Michael Lembeck / M. Night Shyamalan

Glumci: Dwayne Johnson, Ashley Judd, Julie Andrews / Noah Ringer, Nicola Peltz, Jackson Rathbone

Radnja ukratko: Loše djelo opakog hokejaša rezultira neobičnom rečenicom: Jedan tjedan mora poslužiti kao vila iz stvarnog života. / Slijedi avanture Aanga, mladog nasljednika duge linije Avatara, koji moraju savladati sva četiri elementa i spriječiti Vatrenu naciju da porobi plemena vode i zemaljsko kraljevstvo.

Prvi i odmah izjednačeno, s jedne strane veliki i ultra popularni Dwayne Johnson, s druge strane vrhunski redatelj Shyamalan, rezultat je jednak = užasni filmovi.

The Darkest Hour (2011)

The Darkest Hour (2011)

Žanr: Akcija, avantura, horor

Redatelj: Chris Gorak

Glumci: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella

Radnja ukratko: U Moskvi, pet mladih ljudi vodi napad protiv vanzemaljske rase koji su napali Zemlju našim napajanjem.

Ovaj film bi bio blizu C produkcije, da nema nekih zapravo odličnih glumaca, poput Emile Hirscha i Joela Kinnamana. Ovaj im definitivno nije trebao u karijeri.

The Cold Light of Day (2012)

10 Najgorih filmova prošlog desetljeća (svake godine po jedan)

Žanr: Akcija, triler

Redatelj: Mabrouk El Mechri

Glumci: Henry Cavill, Bruce Willis, Sigourney Weaver

Radnja ukratko: Nakon što je njegova obitelj oteta tijekom plovidbenog putovanja Španjolskom, mladi trgovac na Wall Streetu suočavaju se s odgovornim ljudima: obavještajni agenti koji žele vratiti tajanstvenu aktovku.

Vjerojatno je rijetko tko od vas uopće čuo za ovaj film, ali pogledajte samo ovu glumačku postavu, Henry Cavill, Bruce Willis i Sigourney Weaver, međutim, film se s opravdanim razlogom našao na ovom popisu.

After Earth (2013)

After Earth (2013)

Žanr: Akcija, avantura, drama

Redatelj: M. Night Shyamalan

Glumci: Jaden Smith, David Denman, Will Smith

Radnja ukratko: Kitaj Raige i njegov otac Cypher nasukali su se na Zemlji, tisućljeće nakon što su događaji prisilili čovjekov bijeg. Kad je Cypher ozlijeđen, Kitai mora krenuti na opasno putovanje kako bi signalizirao pomoć.

Will Smith i njegov sin Jaden u sci-fi filmu redatelja M. Night Shyamalan. U startu uopće ne zvuči loše, međutim, na kaju filma, drastično promijenite mišljenje.

The Legend of Hercules (2014)

The Legend of Hercules (2014)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija

Redatelj: Renny Harlin

Glumci: Kellan Lutz, Gaia Weiss, Scott Adkins

Radnja ukratko: Priča o podrijetlu mitskog grčkog junaka. Izdao ga je očuh, kralj, te je prognan i prodan u ropstvo zbog zabranjene ljubavi, Hercules mora upotrijebiti svoje goleme moći da se vrati natrag u svoje zakonito kraljevstvo.

Nadali smo se dobiti novi odlični film o Herculesu. Nažalost, ovaj predvođen Kellanom Lutzom (Twilight), to nije, nije ni blizu.

Fantastic Four (2015)

Fantastic Four (2015)

Žanr: Akcija, avantura, drama, superhero

Redatelj: Josh Trank

Glumci: Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan

Radnja ukratko: Četiri mlada autsajdera teleportiraju se u alternativni i opasni svemir koji na šokantan način mijenja njihovu fizičku formu. Njih četvero moraju naučiti iskoristiti svoje nove sposobnosti i zajedno raditi na spašavanju Zemlje od bivšeg prijatelja koji se pretvorio u neprijatelja.

Znate koliko je ovaj film loš kada smo ga stavili ispred Fifty Shades of Grey. Šalim se, nisu zaista ista kategorija. Fifty Shades of Grey je bio ekstremno popularan i profitabilan film, dok će ovaj biti vjerojatno jedan od najgorih superherojskih filmova svih vremena – tako je prošao i na kino blagajnama, kao i kod kritike.

Cell (2016)

Cell (2016)

Žanr: Akcija, drama, horor

Redatelj: Tod Williams

Glumci: John Cusack, Samuel L. Jackson, Isabelle Fuhrman

Radnja ukratko: Kad tajanstveni signal mobitela izazove apokaliptični kaos, umjetnik je odlučan ponovno se ujediniti sa svojim mladim sinom u Novoj Engleskoj.

Prema knjizi Stephena Kinga s Johnom Cusackom i Samuel L. Jacksonom u glavnim ulogama. Nema greške, misli li bi. Međutim, ovo je još jedan ne gledljiv film i po nama najgori 2016. godine.

The Emoji Movie (2017)

The Emoji Movie (2017)

Žanr: Animacija, avantura, komedija

Redatelj: Tony Leondis

Glumci: T.J. Miller, James Corden, Anna Faris

Radnja ukratko: Gene, multi-ekspresijski emoji kreće na put kako bi postao normalan emoji.

Ok, budimo iskreni, svi smo znali da će ovo biti garbage. Ipak, nije uopće loše prošao na kino blagajnama.

Holmes & Watson (2018)

Trailer: Holmes & Watson (2018)

Žanr: Komedija, krimi, misterija

Redatelj: Etan Cohen

Glumci: Will Ferrell, John C. Reilly, Ralph Fiennes

Radnja ukratko: Šaljiv prikaz klasičnih misterija sir Arthura Conana Doylea u kojima su sudjelovali Sherlock Holmes i doktor Watson.

Iako je premisa u startu bila bedasta, očekivao sam više od Willa Ferrella i John C. Reillyja, nažalost to se nije dogodilo i sve je ostalo na vrlo lošem prikazu najpoznatijeg detektiva i njegovog pomoćnika.

Charlie’s Angels (2019)

10 Najgorih filmova prošlog desetljeća (svake godine po jedan)

Žanr: Akcija, avantura, komedija

Redatelj: Elizabeth Banks

Glumci: Naomi Scott, Elizabeth Banks, Luis Gerardo Méndez, Kristen Stewart, Ella Balinska, Patrick Stewart, Djimon Hounsou

Radnja ukratko: Reboot filma iz 2000. koji se bazirao na poznatoj televizijskoj seriji iz ’70ih. Pratimo novu generaciju privatnih detektivki koje rade za misterioznog Charlieja.

Još jedan film za koji su vjerojatno svi očekivali da će biti poprilično loš, osim njegove redateljice Elizabeth Banks, koja misli da se cijeli svijet urotio protiv nje, te da svi mrze žene i filmove prepune glumica. Osobno bi rekao samo da je film smeće, ostatak njezinih opravdanja me previše ne zanima. Međutim, treba reći da je ova godina filmski bila jako dobra i da nije bilo tako puno loših filmova među potencijalnim hitovima.

Sada vas pitamo da nam napišete u komentarima na našoj Facebook stranici koji su vama najgorih filmova prošlog desetljeća.

Similar Posts