10 Najboljih serija prije 10 godina - Svijet filma

10 Najboljih serija prije 10 godina

True Blood (2008–2014)

True Blood

Žanr: Drama, fantazija, misterija

Kreator: Alan Ball

Glumci: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell

Radnja ukratko: Temeljena je na seriji romana The Southern Vampire Mysteries, a opisuje zajednički život vampira i ljudi u izmišljenom gradiću Bon Temps (država Louisiana). Glavni lik serije je Sookie Stackhouse (Anna Paquin), konobarica koja ima telepatske sposobnosti, a koja se zaljubljuje u vampira Billa Comptona (Stephen Moyer).

The Mentalist (2008–2015)

The Mentalist

Žanr: Krimi, drama, misterija

Kreator: Bruno Heller

Glumci: Simon Baker, Robin Tunney, Tim Kang

Radnja ukratko: Glavni protagonist serije je Patrick Jane (tumači ga Simon Baker), istražitelj koji u rješavanju zločina koristi visoko razvijene vještine primjećivanja, zaključivanja i umne manipulacije kako bi pomogao Istražnom uredu Kalifornije (CBI)(u 6. sezoni FBI-u) pri rješavanju složenih kriminalističkih istraga.

Sons of Anarchy (2008–2014)

Sons of Anarchy

Žanr: Krimi, drama, triler

Kreator: Kurt Sutter

Glumci: Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior

Radnja ukratko: Život pripadnika motorističkog kluba koji se bave kriminalnim djelatnostima. Radnja serije smještena je u Charming, izmišljeni gradić u sjevernoj Kaliforniji. Glavni protagonist serije je Jackson “Jax” Teller (Charlie Hunnam), potpredsjednik kluba, koji kroz seriju preispituje sebe i sam Klub čiji je član.

Breaking Bad (2008–2013)

Breaking Bad (2008-2013) - Svijet filma

Žanr: Krimi, drama, triler

Kreator: Vince Gilligan

Glumci: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn

Radnja ukratko: Radnja serije vrti se oko Waltera Whitea (Bryan Cranston), profesora kemije u srednjoj školi kojem je dijagnosticiran neoperabilni rak pluća. Zajedno sa svojim bivšim učenikom Jessejem Pinkmanom (Aaron Paul), White se okreće svijetu kriminala producirajući i pridavajući kristalizirani metamfetamin, a sve kako bi osigurao financijsku budućnost svoje obitelji prije vlastite smrti.

Fringe (2008–2013)

Fringe

Žanr: Drama, misterija, sci-fi

Kreator: J.J. Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orci

Glumci: Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble

Radnja ukratko: FBI agentica je prisiljena raditi s institucionaliziranim znanstvenikom i njegovim sinom kako bi racionalizirali veliki broj neobjašnjivih fenomena.

Druge je zanimalo i ovo...