Na današnji dan, 1966. godine, rođen je J.J. Abrams, a mi vam ovom prilikom donosimo 15 nama najboljih njegovih ostvarenja (filmova i serija).

Napišite nam u komentarima koji su vama najbolji filmovi i serija J.J. Abramsa.

Jeffrey Jacob “J. J.” Abrams (27. lipnja 1966.) je američki filmski i televizijski producent, scenarist, redatelj, glumac i skladatelj najbolje poznat po svom radu u žanrovima akcije, drame i znanstvene-fantastike.

Mnoge od filmova koje je režirao ili producirao distribuirala je holivudska kompanija Paramount Pictures, dok su televizijske serije uglavnom bile u ko-produkciji s Warner Bros. Television ili Touchstone Television. Abrams učestalo surađuje sa scenaristima Alexom Kurtzmanom i Robertom Orcijem, skladateljem Michaelom Giacchinom, fotografima Danielom Mindelom i Larryjem Fongom te montažerima Maryann Brandon i Mary Jo Markey.

2001. godine je napravio produkcijsku kuću Bad Robot, zajedno s Bryan Burk.

15. Super 8 (2011)

Super 8 (2011)

Žanr: Misterija, sci-fi, triler

Redatelj: J.J. Abrams

Glumci: Elle Fanning, AJ Michalka, Kyle Chandler

Radnja ukratko: 1979. godine američke su snage zatvorile „Area 51“. Svi materijali s tog mjesta trebali su se vlakom transportirati u potpuno zaštićene objekte. Teretni je vlak pod okriljem noći neposredno prije dolaska na odredište uništen u spektakularnoj nesreći. Teret i njegova sudbina ostali su prekriveni velom tajne. Film Super 8 prati grupu teenagera i avanturu u koju se oni upuštaju nakon ovih dramatičnih događaja.

14. Six Degrees (2006–2008)

Six Degrees

Žanr: Drama

Kreator: M. Raven Metzner, Stuart Zicherman

Glumci: Jay Hernandez, Bridget Moynahan, Erika Christensen

Radnja ukratko: Koga čete dodirnuti u životu? Tko će vas dodirnuti u životu? Kažu da svaka osoba na planeti može biti povezana s bilo kojom drugom osobom na planeti preko šest osoba, što znači da nitko nije stranac… za dugo.

13. Cloverfield (2008)

Cloverfield (2008)

Žanr: Akcija, horor, sci-fi

Redatelj: Matt Reeves

Glumci: Mike Vogel, Jessica Lucas, Lizzy Caplan

Radnja ukratko: Veliki film o napadu čudovišta iz pogleda male ručne kamere!
Kako bi grupa običnih malih ljudi mogla reagirati na napad čudovišta na njihov grad? Oni prisebni uzeli bi kameru i snimali što se događa. Upravo to se dogodilo petorici mladih koji su pripremali oproštajnu zabavu prijatelju, a čudovište veličine nebodera je upravo napalo New York. Ovaj film je dokument o njihovom pokušaju preživljavanja najstrašnijeg događaja u životu.

12. 10 Cloverfield Lane (2016)

10 Cloverfield Lane (2016)

Žanr: Drama, horor, misterija

Redatelj: Dan Trachtenberg

Glumci: John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr.

Radnja ukratko: Nakon što je doživjela nesreću, žena je zadržana u tajnom skrovištu s dvojicom muškaraca, koji tvrde da je vanjski zrak zagađen kemijskim napadom.

11. Alias (2001-2006)

Alias

Žanr: Akcija, drama, misterija

Kreator: J.J. Abrams

Glumci: Jennifer Garner, Ron Rifkin, Carl Lumbly

Radnja ukratko: Sydney Bristow je internacionalna špijunka regrutirana direktno s fakulteta, trenirana za špijunažu i samo-obranu.