15 najboljih filmova, prije 10 godina!

15 najboljih filmova, prije 10 godina!

10. Up (2009)

Up (2009)

 Up (2009) on IMDb

Redatelj: Pete Docter, Bob Peterson

Glasovi: Edward Asner, Jordan Nagai, John Ratzenberger

Radnja ukratko: Carl Fredricksen je kao dječak želio istražiti Južnu Ameriku i pronaći zabranjene Rajske vodopade. Otprilike 64 godine poslije on započinje svoje putovanje zajedno s izviđačem Russelom podigavši svoju kuću s pomoću tisuća balona.

9. District 9 (2009)

District 9 (2009)

 Distrikt 9 (2009) on IMDb

Žanr: Sci-fi, triler

Redatelj: Neill Blomkamp

Glumci: Sharlto Copley, David James, Jason Cope

Radnja ukratko: Prije trideset godina izvanzemaljci su uspostavili kontakt sa Zemljom. Ljudska je rasa očekivala bespoštedni napad ili enormni tehnološki napredak. Ništa se od toga nije dogodilo. Ustvari, izvanzemaljci su bili izbjeglice, posljednji preživjeli sa svoje planete. Bića su smještena u District 9 Južne Afrike jer se zemlje svijeta nisu mogle dogovoriti što će s njima.

8. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

 Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) on IMDb

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija

Redatelj: David Yates

Glumci: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Radnja ukratko: Šesta je godina u čarobnjačkoj školi Hogwarts, predstavljen je novi profesor Horace Slughorn, Harry ide na privatno podučavanje kod prof. Dumbledora kako bi saznao sve tajne Voldemortove prošlosti, a povrh toga Harry pronalazi knjigu Napitaka koja je pripadala Princu miješane krvi. Mladi čarobnjaci Harry Potter, Ron Weasley i Hermione Granger moraju se suočiti sa novim opasnostima i izazovima zbog ponovnog dolaska Lorda Voldemorta.

7. The Hangover (2009)

15 najboljih filmova, prije 10 godina!

 The Hangover (2009) on IMDb

Žanr: Komedija

Redatelj: Todd Phillips

Glume: Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Justin Bartha

Radnja ukratko: Tri prijatelja bude se nakon momačke zabave u Las Vegasu, bez sjećanja na prethodnu noć, a mladoženja je nestao. Oni svog prijatelja po gradu prije nego vjenčanje počne.

6. Moon (2009)

Moon (2009)

 Moon (2009) on IMDb

Žanr: Drama, misterija, sci-fi

Redatelj: Duncan Jones

Glumci: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott

Radnja ukratko: Sam Bell ima još dva tjedna do kraja trogodišnjeg ugovora kojeg je potpisao s tvrtkom Lunar Industries. Tijekom te tri godine, Samov posao bio je skupljanje i slanje Heliuma-3 na Zemlju. Budući da nema direktnu komunikaciju sa Zemljom, osim poruka njegove vlastite žene koje s vremena na vrijeme stignu, Samov jedini prijatelj je GERTY, inteligentni kompjuter čija je funkcija brinuti se za njegove dnevne potrebe. Uz gotovo nikakav ljudski kontakt, Sam počinje vjerovati da je tri godine izolacije od ostatka civilizacije previše i uvjeren je da je počeo halucinirati. Sve što želi je vratiti se na Zemlju kako bi uživao sa svojom ženom i trogodišnjom kćerkom koja se rodila netom prije njegova odlaska na Mjesec. Međutim, dva tjedna prije isteka ugovora, Sam doživi nesreću kod jednog od strojeva koji skupljaju Helium-3, a nakon što se probudi otkriva zastrašujuću tajnu koja ga natjera da preispita svoj razum, vlastiti identitet, kompaniju u kojoj radi pa čak i kompjuter GERTY.

Similar Posts