'Zack Snyder’s Justice League' imao je jednu Marvel referencu

‘Zack Snyder’s Justice League’ imao je jednu Marvel referencu

Masivno prošireni redateljski dio Justice League sadrži proširene priče za brojne likove, a potpuno novi likovi koji se nisu pojavili u kino dijelu pojavljuju se u nekoliko drugih scena. Easter eggova ima na pretek, slično kao u Man of Steel i Batman v Superman: Dawn of Justice. Poput tog filma, čini se vjerojatnim da će obožavatelji mjesecima dolaziti do referenci i njihove važnosti za Snyderov pokidani dugoročni plan za svemir DCEU. No, jedan easter egg koje nitko nije vidio se pojavljuje tijekom scene u kojoj se tek uskrsli Superman (Henry Cavill) suočava sa stvarnošću i sparinguje sa svojim budućim suigračima.

Jer dok šalje Flash (Ezra Miller) leti prema zidu heroja – spomeniku izgrađenom u Metropolisu u čast onima koji su umrli tijekom napada generala Zoda na Zemlju u MoS – pojavljuje se vrlo poznato ime. Ime koje nije ušlo u kino dio filma ime je Marvelova lika.

'Zack Snyder’s Justice League' imao je jednu Marvel referencu

Ujak Petera Parkera Ben, očito je bio među počašćenima na Zidu heroja. Dok se zid pojavio u kino dijelu filma – a Flash je bačen na njega – način na koji je uređena ta verzija odsječen je od scene baš kad je Flash pao. U Snyderovoj inačici obožavatelji dobivaju nekoliko sekundi nesvjesnog Flasha prilijepljenog o zid, dok u kino verziji njegov stražnji dio udara o tlo i više ga ne vidite dok Steppenwolf ne dobije Mother box.

Iako ime “Ben Parker” zvuči dovoljno generički da bi moglo biti slučajno, vjerojatnije je to namigivanje i klimanje glavom, uključeno na Snyderov zahtjev ili zbog nestašnog dizajnera. Ironija je, naravno, u tome što je u Marvel Cinematic Universeu Jon Watts odlučio izostaviti ujaka Bena iz njegovih Spider-Man filmova, odlučivši se usredotočiti na Iron Mana (Robert Downey, Jr.) kao očinsku figuru čiji gubitak progoni Petera (Tom Holland).

Što vi mislite? Jel ovo slučajno ili je neki DC zaposlenik htio malo dirnuti u oba stripovska svijeta?

Similar Posts