'Wonder Woman 1984' vjerojatno neće zadržati trenutni datum izlaska; već se raspravlja o novom

‘Wonder Woman 1984’ vjerojatno neće zadržati trenutni datum izlaska; već se raspravlja o novom

Uskoro će se odlučiti o sudbini izlaska Wonder Woman 1984 za 2020. godinu. Film Warner Brothersa zasnovan na kultnom liku DC Comicsa doživio je nekoliko kašnjenja, kako u vezi s pandemijom, tako i inače, na putu do kina. Trenutno bi film trebao biti prikazan 25. prosinca, ali Warner Brothers nedavno su Dune izvukli iz tog istog blagdanskog prozora, a mnoga su kina ponovno zatvorila vrata. Za petama Teneta koji se osjeća poput požrtvovanog janjeta za testiranje srednjih pandemijskih blagajni, većina studija u potpunosti je ispraznila kalendare za 2020. godinu.

Nakon Tenetovog nejasnog izlaska u kina u usporedbi s onim što bi vjerojatno mogao napraviti u normalnim okolnostima, razgovor u Hollywoodu pokazao je da blockbuster filmovi neće početi padati sve dok se ne dozvole otvaranje kina u New Yorku i Los Angelesu. Sad je stiglo malo dobrih vijesti u obliku guvernera New Yorka Andrewa Cuomoa koji je najavio da će dopustiti da se kina ponovno otvore. To je najveći korak prema velikim filmovima koje su veliki studiji mogli objaviti otkako je napor u kolovozu izostao.

“Postalo je jasno da filmski studiji nisu spremni objaviti blockbuster proizvod dok se ne otvore ključna glavna tržišta”, rekao je u ponedjeljak (putem Variety) izvršni direktor AMC Theatra Adam Aron. “Stoga je to monumentalan korak u dobrom smjeru za cijelu našu industriju koji se kazališta počinju otvarati širom države New York.”

'Wonder Woman 1984' vjerojatno neće zadržati trenutni datum izlaska; već se raspravlja o novom

Warner Brothers analizirat će potencijal uspjeha što je u normalnim okolnostima bio siguran pogodak. Lako bi nadmašio svoju masovno uspješnu kino blagajnu prethodnice Wonder Woman. Sada Warner Brothers ima dodatnu težinu jer je izgubio solidan dio prihoda od Tenetovog bacanja u vatru, filma Christophera Nolana koji je imao sve samo ne mali proračun.

Ispred Wonder Woman 1984 još su Croods: A New Age i Free Guy Ryana Reynoldsa. Free Guy napravljen je pod zastavom Foxa prije Disneyevog stjecanja studija, što je moguća osobina zbog koje bi Disney mogao vjerojatnije objaviti ga jer su The New Mutants proizvod istih proizvođača prije nego što je Disney preuzeo tu imovinu Foxa i objavio ga tiho u kolovozu. U međuvremenu, Universal je prilično volio stil izdanja na zahtjev, postigavši ​​uspjeh s nekoliko naslova tijekom cijele godine.

Vlasnici kina nadaju se da će Wonder Woman 1984 zadržati svoj božićni datum izlaska, pogotovo jer se neki suočavaju s potencijalnim bankrotom prije nego što godina završi. Wonder Woman 1984 jedini je naslov koji je preostao u 2020. godini s doista potencijalnim uspješnicama, iako bi njegovo prikazivanje neizbježno bilo ometeno, makar samo pravilima ograničenog kapaciteta nametnutim kinima.

“Otvaranje kina s kapacitetom od 25% nije dovoljno”, predviđa Michael Pachter, analitičar zabave iz Wedbush Securities. “Studiji će morati donijeti poslovnu odluku.”

Odluka bi trebala stići u sljedećih nekoliko tjedana i ne bi trebalo čuditi ako Wonder Woman 1984 bude gurnuta u 2021. godinu.

Similar Posts