Recenzija: Wheelman (2017)

Novi Netflixov akcijski triler film, zvijezda filma je Frank Grillo, koji glumi vozača pljačke banke, te shvati da je prevaren i mora nastaviti voziti kako bi saznao tko ga je prevario.

Žanr filma:

Akcija, triler

Redatelj:

Jeremy Rush

Scenarist:

Jeremy Rush

Glumci:

Frank Grillo, Caitlin Carmichael, Garret Dillahunt

Recenzija: Wheelman (2017)

Wheelman je nadolazeći Američki akcijski, triler film redatelja i scenarista Jeremy Rush. Zvijezde filma su Frank Grillo, Garret Dillahunt, Shea Whigham i Caitlin Carmichael.

Film me najviše podsjetio na film s Tom Hardy iz 2013, Locke. Naravno film ima puno više akcije i radnje od toga, ali gotovo cijeli film se dešava u autu i glumi ga jedna osoba, Frank Grillo. Kao i u Locke filmu, većinu filma razgovara s nekim na mobitel, ali za razliku od Locke, film je puno napetiji i bolji u smislu trilera. Šteta mi je samo zbog nepotrebne količine akcije.

Priča mala, kratka, kao i film (82 minute), ali ipak solidno interesantna. Glavni lik Wheelman (Frank Grillo) kreće u pljačku banke, kada ga netko nazove na mobitel, kaže mu da je prevaren, da ostavi svoje partnere u krađi i odveze se s novcem. Nakon toga gotovo svi ga žele ubiti, što većinu filma samo kroz razgovore na mobitelu saznajemo. Ono što mi je interesantno je što niti Wheelman (Frank Grillo), a niti mi gledatelji, znamo što se i zašto dešava.

Objašnjenje je kao i film, malo i kratko i ne pretjerano dobro, ali nisam puno više ni očekivao od ovog nisko-budžetnog filma, u kojem čak rijetko i vidimo aute izvana, mada potjere izgledaju dobro.

Najgore mi je ta pretjerana akcija, kada se automatskim puškama puca po autima, koji su očigledno, odjednom, postali neprobojni, to mi uopće nema smisla u filmovima.

Za ljubitelje akcije, sasvim solidan, manji, kraći film, a ima i jednu dozu trilera, jer pričom vas film uspije uvući.

Similar Posts