Recenzija: A Series of Unfortunate Events

Recenzija: A Series of Unfortunate Events (2017– )

Nakon gubitka roditelja u misterioznoj vatri, troje Baudelaire djece su izložene kušnjama i nevoljama, pokušavajući otkriti obiteljske tajne. 

Žanr serije:

Avantura, drama, obiteljski

Kreator serije:

Mark Hudis

Glumci:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman

 A Series of Unfortunate Events (2017) on IMDb

Recenzija: A Series of Unfortunate Events
A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events je još jedna Netflixova serija. Pravljena prema knjigama Daniel Handler (Lemony Snicket). Ukupno se sastoji od 13 knjiga.

Uz to postoji i film iz 2004, istog imena, s Jim Carrey, Jude Law i Meryl Streep u glavnim ulogama.

Nažalost ova serija, kao već dosta serija od Netflixa mi je ponovno totalno razočaranje.

Serija je dječja, pa je možda djelomično problem i u tome, osobama koje su kao djeca čitali knjige, možda je njima serija bolja, ali meni nikako nije sjela.

Ono što mi najviše smeta u seriji, mada je serija fantazija, je to što jako ne volim ne realne situacije. Count Olaf (Neil Patrick Harris) se u jedno tri ili četiri navrata maskira, i to tako da pusti bradu ili se preobuče u ženu ili slično i nitko ga ne prepoznaje osim troje djece, od kojih je jedna beba.

Drugo od nekakvih dvadesetak likova jedino su to troje djece osobe s mozgom, plus možda djelomično Count Olaf, a svi ostali su potpuno retardirani.
Iskreno ne znam kakve su knjige jer ih nisam čitao, pa postoji mogućnost da su takve budalaštine i u knjigama.

Nažalost teško mi je bilo gledati tako nešto blesavo, a još više mi je žao zato što je u seriji bilo i dobrih stvari.

Najbolja stvar serije mi je možda uvodna pjesma. Prve dvije epizode me je nekako živcirala, a nakon toga ju već danima ne mogu izbaciti iz glave. Užasno zarazna.

Vrlo dobra gluma Neil Patrick Harris (Count Olaf), Patrick Warburton (Lemony Snicket), te dvoje djece Malina Weissman (Violet Baudelaire) i Louis Hynes (Klaus Baudelaire).

Odlične scene nekih lokacija poput Count Olafovog dvorca, a s druge strane kućica u cvijeću Justice Strauss (Joan Cusack), scene na plaži i mnoge druge.

Mislim da bi se ova serija mogla svidjeti djeci, pa čak i starijima ako gledaju s djecom ili onima koji su čitali knjige u djetinjstvu. Svima ostalima, vrlo teško.

Similar Posts