recenzija-filma-The-Autopsy-of-Jane-Doe

Recenzija filma: The Autopsy of Jane Doe (2016)

Otac i sin, mrtvozornici, uvučeni su u kompleksnu misteriju dok pokušavaju identificirati tijelo mlade žene, koja navodno skriva mračne tajne. 

Žanr filma:

Horor

Redatelj:

André Øvredal

Scenarist:

Ian B. Goldberg, Richard Naing

Glumci:

Emile Hirsch, Brian Cox, Ophelia Lovibond

 Obdukcija Jane Doe (2016) on IMDb

 

recenzija-filma-The-Autopsy-of-Jane-Doe1
The Autopsy of Jane Doe

Film The Autopsy of Jane Doe je kratak, sasvim dobar horor film.

Nisam imao nikakva očekivanja o filmu i mogu reći, od horor filmova koje sam gledao ove godine, ovaj mi je bio najbolji.

U filmu gotovo pa ima samo dva glumca, otac (Brian Cox) i sin (Emile Hirsch), koji su stvorili gledateljima dobru međusobnu povezanost.

S obzirom na to da je radnja smještena u praktički jednoj sobi i sa samo dvoje glumaca, stvorena je poprilična konstantna napetost.

Radnja se činila interesantnom i punom misterije, ali nažalost, pogotovo zato što je film kratak, nije se baš nešto sjajno objasnila. Nije loše, ali moglo je to sve biti i znatno bolje, samo da je bilo malo više vremena.

Osim spomenutih dvoje glumaca, Olwen Catherine Kelly, leži 86 minuta (koliko je navedeno da traje film, mada ni toliko), nepomična i odličan je prikaz kako je nekada manje zapravo više. Samom pojavom konstantno stvara dodatnu napetost. Njen prazan pogled čini se svaki puta sve više zao.

Velik broj horora je opet izašao ove godine, neke od kojih sam i sam recenzirao te ih možete vidjeti ovdje, ovaj mi je ipak najbolji ove godine.

Svim ljubiteljima horor filmova bi ga preporučio, po mogućnosti gledati ili u kinu ili kod kuće sa slušalicama.

 

Trailer filma: 

Similar Posts