dc crossover

Recenzija: DC svemir serija – Crossover

Supergirl, Flash, Arrow i Legends of Tomorrow crossover.

 

dc crossover

Vjerojatno najveći do sada crossover u povijesti serija, a sigurno najveći u sve popularnijem žanru superjunaka (serije).

Inače sam veliki ljubitelj Marvelovog svemira filmova, ali mišljenja sam da je DC svjetlosnim godinama ispred njih u serijama.

Dar i prokletstvo DC-ijevih serija je to što imaju puno epizoda po sezoni za razliku od Marvela. Što je s jedne strane fantastično, a s druge stvara problem jer bude hrpa ne potrebnih razgovora. U svakom slučaju ja više volim taj oblik jer radije gledam što više epizoda.

Iako Marvelove serije zbog napuhanosti imaju i bolje ocjene kritike i više gledatelja ne mogu se uspoređivati s ovim što DC radi.

A upravo ovaj crossover je vrhunac ovog svega što je prije nekih 4 i pol godine krenulo sa serijom Arrow.

Dakle crossover je nešto fantastično, na ovoj skali viđeno samo u Avengers filmovima.

Hrpa odlične akcije, vrhunskih, pogotovo za serije, efekata, odličnog humora i superjunaka.

Dakle pojavljuje se ogroman broj likova koje smo gledali posljednjih godina u serijama kao što su: Arrow, Flash, Supergirl, Firestorm, White Canary, Vibe, Killer Frost, Speedy, Spartan, Atom i hrpe drugih.

Jednostavno veličanstveno je samo vidjeti ih sve na okupu. Plus serija je na trenutke izgledala kao klasičan SF (jako je podsjećalo na Independence  Day)

Plus crossover je obuhvatio i Arrow 100tu epizodu. Koja nas je podsjetila na hrpe likova koji više nema u seriji (nekih na sreću nema).

Možda je bila i najslabija epizoda od te tri (ne računam od Supergirl), ali svejedno odlična.

Riješena neka važna pitanja između likova, prikazani novi odlični negativci i ostavljanje vrlo jednostavne mogućnosti za ponovne susrete.

Definitivno ne mogu dovoljno svima preporučit gledanje Arrowa i Flasha, nekako preživjet prvu sezonu Legendi (druga je za sad odlična), a Supergirl jedino po kazni.

 

Trailer:

Similar Posts