Recenzija: Dave Chappelle: Sticks & Stones (2019)

Recenzija: Dave Chappelle: Sticks & Stones (2019)

Pogledali smo novi Netflixov stand-up specijal Davea Chappellea, Sticks & Stones. Našu recenziju Dave Chappelle: Sticks & Stones pročitajte u članku.

Žanr serije:

Komedija

Redatelj:

Dave Chappelle

Glumci:

Dave Chappelle

Radnja ukratko:

Dave Chappelle priča o kulturi oružja, krizi opioida i plimnim valovim skandala slavnih u prkosnom specijalnom stand-up snimanju u Atlanti.

Recenzija: Dave Chappelle: Sticks & Stones (2019)

U svijetu gdje je sloboda govora strogo nadzirana i autocenzura sve češća. Gdje nitko nije siguran, gdje snovi i karijere padaju zbog jednog tweeta ili komentara, dolazi Dave Chapelle, kao oluja u spas komedije. Ili barem ono što je ostalo od nje.

Tako nekako bi trebao biti uvod u ovaj stand up special. Dave Chapelle jedan od najboljih, ako ne i najbolji, komičara ikada i u ovom specijalu nije štedio nikoga. Iskreno je olakšanje vidjeti komičara koji dođe i govori ono što on želi, bez ikakvog straha i bojazni. Za sve one koji ne znaju, legende poput Chris Rock, Jerry Seinfeld, Chris Tucker, Norm MacDonald itd. Odbijaju nastupe na koledžima ili pojedinim događajima zbog napada na njihovu komediju i forsiranje autocenzure. I onda dođe Dave Chapelle sa Netflix-ovim specijalom koji je direktan odgovor na cijelu atmosferu u današnjoj komediji. Kontroverzne teme i sa svjetskom publikom, ovaj specijal nije mogao ostati nezapamćen, ali najbolje od svega toga je to što ljudi koji su bili prisutni, uživali cijelo vrijeme. Bez zviždanja ili bilo kakvog negodovanja. Nešto što ljevičarski novinari nisu dočekali sa oduševljenjem i već dan nakon specijala su počeli oštriti olovke i pisati članke protiv Chapella. Ali ne možeš na stijenu bez dinamita.

Recenzija: Dave Chappelle: Sticks & Stones (2019)

Kao što smo vidjeli neko vrijeme je već prošlo, a Dave Chapelle još uvijek ima karijeru. Doslovno sve teme su bile kontroverzne, ali naravno uvijek sa šarmantnim humorom zbog kojeg je Dave Chapelle poznat. Meni osobno su sve teme bile zanimljive i ne baš kontroverzne, ali to je samo moje mišljenje. Bilo je olakšanje gledati nekoga kako nastupa bez grča i ne brine što će se dogoditi nakon svega. Jednostavno prisutan u trenutku. Komedija za poželjeti. Mislim da je Dave uspiju pokriti doslovno sve kontroverzne teme koje su se dogodilo do prije par godina.

Tako imamo komentare na Jussie Smollet, Alphabet people ( tako on zove LGBTQ grupu), samoubojstva, školske pucnjave, krizu opioida, Michael Jackon skandal, pobačaj, zakon o oružju i odrastanje u siromaštvu. Sve su ovo “teške” teme i mnogim ljudima taboo ili nešto o čemu moraš biti oprezan kako govoriš. Dave Chapelle je sve to okrenuo naopako. Naravno iznosi svoja stajališta i mišljenja, ali svako malo uspije izvući osmijeh iz tebe. Ako niste lako uvredljivi i ako vam drukčiji stavovi ne smetaju i ako mislite da komedija mora biti ta koja pomiče granice govora. Onda je ovo za vas. Znam da mnogim ljudima je ovo kontroverzno i da se neće složiti sa svime što Dave govori. Ali sa moga stajališta i sa stajališta mojih najbližih prijatelja ovo je primjer uspješne komedije. Iskreno pun pogodak. Sat vremena smijeha i uživanja. Mislim da se isplati. Dalje tko zna, možda vam usadi ideju u glavu u kojoj možete razmišljati i diskutirati sa ostalima. Bili oni istomišljenici ili ne.

Similar Posts