Recenzija: Baywatch (2017)

Posvećeni spasitelj Mitch Buchannon udružuje se s ne promišljenim novakom i zajedno otkrivaju kazneno djelo koje prijeti budućnosti zaljeva.

Žanr:

Komedija

Redatelj:

Seth Gordon

Scenarist:

Robert Ben Garant, Thomas Lennon

Glumci:

Alexandra Daddario, Dwayne Johnson, Priyanka Chopra, Zac Efron

 Baywatch (2017) on IMDb

Baywatch

Baywatch je remake serije koja je počela davne 1989 godine i trajala do 2001, te imala nekoliko spin-off serija. Serija je bila vrlo popularna, mada, rijetko zbog kvalitete koju je pružala, a većinom zbog vizualnog izgleda glumica i glumaca u seriji.

Time se vodio i ovaj film, osim što je za razliku od serije, film pokušaj neke parodije/komedije. Kažem pokušaj jer to su uspjeli samo u nekih prvih 15tak minuta filma, kada sam čak pomislio da bi film mogao biti vrlo dobar. Nakon tih prvotnih minuta, film se potpuno počeo raspadati i odlaziti u drugom smjeru. Od jednog relativno normalnog filma se pretvorio u neku parodiju gdje se jednostavno nije više znalo što je gluplje, likovi ili radnja.

Prvo radnje su slične bile i u seriji, ali ne ovoliko baš, a nemam druge riječi za napisati osim, glupe. Toliko djetinjasto i bez imalo mozga napravljeno samo kako bi junaci filma spasili situaciju i naravno plažu na kojoj rade, od užasne poslovne žene Victoria Leeds (Priyanka Chopra), koja izgleda fenomenalno, kao u ostalom i svi u filmu, koja želi njihovu plažu pretvoriti u privatnu!!! Da to joj je “master” plan, iako prodaje drogu i ubija ljude, ali samo zato da postane vlasnicom privatne plaže!

Likovi u početku se prikazuju kao puni sebe, svaku stvar koju rade ima se osjećaj da su najbolji i najpametniji na svijetu, takvima se pokazuju i takvi dojam ostavljaju, prvih 15 minuta. Nakon toga kao da im je netko uzeo potpuno mozak, a time i često samopouzdanje.

Nažalost ovaj film ne mogu spasiti tih prvih nekoliko dobrih minuta, kao ni fantastični izgledi glumaca, gdje bi posebno izdvojio Zac Efron, koji je od sebe napravio čudo za ovaj film.

Film je nabijen i nepotrebnom akcijom, ali dobro takva je bila i serija. Film gledate na vlastitu odgovornost!

Trailer filma možete pogledati ovdje.

Similar Posts