Recenzija: American Animals (2018)

Recenzija: American Animals (2018)

Pogledali smo novi Britanski krimi, drama film, pravljen prema istinitom događaju o pljački knjižnice, American Animals. Našu recenziju filma American Animals pročitajte u članku. Ovaj film je jedno ugodno iznenađenje.

Žanr filma:

Krimi, drama

Redatelj:

Bart Layton

Scenarist:

Bart Layton

Glumci:

Evan Peters, Ann Dowd, Barry Keoghan

Radnja ukratko:

Četiri mladića zamjena svoj život za film i pokušaju jednu od najsmjelijih pljački u Američkoj povijesti.

Recenzija: American Animals (2018)

American Animals je Britanski krimi, drama film pravljen prema istinitom događaju o pljački knjižnice na Transylvania Sveučilištu u Lexington, Kentucky 2004. godine, koji je sam po sebi nevjerojatan i rekao bi duhovit.

Četvero mladića odluči da im fali zanimljivosti u životu, osjećaja da su postigli nešto, te odluče obaviti jednu od najsmionijih pljački u Američkoj povijesti. Sve bi to moglo za njih ispasti dobro, samo da nisu takvi idioti kakvi su bili. Kako su počeli smišljati tu pljačku, imao sam zaista osjećaj da znaju što rade, no kada je došlo do izvršenja iste, njihova glupost je došla na vidjelo.

Iako u opisu žanra filma ne stoji komedija, meni je upravo to najbolji dio filma. Bilo je nekoliko toliko duhovitih situacija da sam se u pola noći morao naglas smijati. Situacije u koje se ekipa uvalila su zaista lude, a još više ako znamo da je pravljeno prema istinitom događaju.

Nažalost nisu me baš oduševili komentatorski prekidi u sred događanja, iako jesu donosili neku uvjerljivost filmu zbog toga.

Glumci su odlični, a pogotovo Evan Peters (American Horror Story, X-Men, Kick-Ass) i Barry Keoghan (Dunkirk, The Killing of a Sacred Deer). Upravo njih dvojica bi mogli biti glavne snage novog, mladog Hollywooda. Jednostavno su fantastični i trebalo bi ih što više koristiti u filmovima. Odglumili su odlično u scenama u kojima se treba nasmijati, a jednako tako dobro su stvorili taj užasan osjećaj krivnje koji ih je proganjao dobar dio filma.

Zaista je šteta što filmovi poput ovoga ne dobiju veću pažnju i baš mi bude drago kada naiđem na nešto poput ovoga, te ga mogu preporučiti drugima. Šokiran sam da čak nijedan trailer od filma nisam objavio, onda vam je sve jasno koliko je ispod radara ovaj film prošao 🙂

U nastavku pogledajte TRAILER za film American Animals (ispravljena nepravda)

Similar Posts