Pojavila se lažna Spider-Man/Captain Marvel teorija - toliko luda da bi čak bila i zanimljiva

Pojavila se lažna Spider-Man/Captain Marvel teorija – toliko luda da bi čak bila i zanimljiva

Kada se radi o Marvel Filmskom Svemiru, teorije o tome što bi mogli gledati u budućem periodu na internetu isplivavaju u nebrojnim količinima iz dana u dan. Iako se često može i iz aviona vidjeti koje su od tih teorija lažne i vrlo malo vjerojatne, pa i nemoguće, postoje neke koje znaju biti i zanimljive, pa čak i lude, a jedna od takvih je ova.

Određeni strani portali (koje ne želim izravno imenovat, ali upućeniji bi mogli znati na koje mislim), koji su već postali naširoko poznati po pisanju raznoraznih teorija o Marvel Filmskom Svemiru, od kojih, iako ima i zanimljivih, većina ipak nema veze sa zdravim mozgom, postavili su još jednu teoriju za koju je već potvrđeno da je apsolutno lažna, ali je toliko luda da smo ju jednostavno morali spomenuti.

Naime, poznata je stvar da su Sony i Disney dogovorili da će se Spider-Man, u izvedbi Tom Hollanda vratiti u svom trećem solo filmu u MCU-u, te da će imati i još jedno gostujuće pojavljivanje u nekom od narednih MCU filmova čime će se zaokružiti Spider-Man priča u MCU-u prije nego što ga Sony prebaci u svoj vlastiti Sony’s Marvel Universe. S obzirom da je teško naći poveznicu te je nemoguće točno predvidjeti gdje će to Spider-Man imati svoje gostujuće pojavljivanje, budući da je Far From Home završio sa cliffhangerom koji se tek treba objasniti (vjerojatno u trećem njegovom filmu), a i nakon završetka Faze 3 MCU-a smo u pat poziciji jer nemamo apsolutnog pojma kamo će nas priča odvesti kroz naredne filmove, i prema kojem novom velikom negativcu.

Ipak, prema toj (ponavljam, lažnoj) teoriji, Spider-Man bi mogao biti gost u filmu Captain Marvel 2. Iako su ta dva lika zapravo svjetovima udaljeni te gotovo teško spojivi u bilo kojem segmentu, postoji teorija da bi se njih dvoje mogli ponovno susresti jer smo u post-credit sceni filma Far From Home saznali da Samuel L. Jackson i Cobie Smulders nisu glumili pravog Nick Furya i Mariju Hill, već da su njihove uloge odigrali mjenjolika bića Skrullsi, odnosno Skrull Talos i njegova žena, koji su bili saveznici Captain Marvel u njezinom solo filmu. No iako taj dio teorije možda čak i drži vodu, onaj najluđi dio je taj da bi se, ako do toga eventualno dođe, Spider-Man, teatralno rečeno, mogao zacopati (ili književnim rječnikom rečeno, zaljubiti se do ušiju) u Kapetanicu. XD

Pojavila se lažna Spider-Man/Captain Marvel teorija - toliko luda da bi čak bila i zanimljiva

Autoru ove teorije je kao glavni argument istaknuo kratku scenu iz Avengers Endgame u kojoj se Captain Marvel, nakon što je razorila Thanosov brod, pojavila pred Spider-Manom koji je grčevito zagrlio Infinity Gauntlet s kojim su se Avengersi igrali lovice ne bi li spriječili Thanosa da dođe do njega. Kada se Marvelica pojavila, Spider-Man se predstavio svojim pravim imenom, iako je bilo očito da je bio ili uplašen ili zadivljen što je pred njim osoba koja je samo u dva poteza razvalila divovski svemirski brod (možda mu je u tom trenutku i pala neka Star Wars referanca na pamet, jel bi mogla ona ovako uništiti i Star Destroyer?). Nakon izlaska filma, na internetu su se pojavili mnogi meme-ovi koji na svakakvi, ali najviše urnebesan način pokušali u potpunosti objasniti tu scenu i što je prethodilo toj Spider-Manovoj, u najmanju ruku, čudnoj reakciji.

Iako je najmlađi od svih Marvelovih heroja, Spider-Man je pored svog superherojskog posla itekako mogao nositi i sa svojim ljubavnim problemima. U Homecomingu smo ga gledali kako se crvenio pred maturanticom Liz, čiji je otac na koncu ispao njegov neprijatelj Vulture. U Far From Home je uspio doći na zelenu granu sa MJ, sa kojom je započeo vezu na kraju filma, iako tko zna u kakvoj je to sad situaciji sada kada je Spider-Manov identitet izašao na vidjelo. S druge strane, Captain Marvel, koja je još uvijek svježe lice u MCU-u dosad nije imala svoj ljubavni storyline, iako se, nepotvrđeno, sve više spominje da je zapravo riječ o LGBT liku koja se tek treba tako predstaviti. Naravno, to ne mora spriječiti Spider-Mana da se počne crveniti pred njom.

Spider-Man će se vratiti u MCU u srpnju 2021. u svom trećem solo filmu, a imati će i još jedno gostujuće pojavljivanje u nekom od nadolazećih filmova, iako nije poznato u kojem točno. Brie Larson će se vratiti kao Captain Marvel u nastavku svog solo filma koji je u razvoju, iako se datum izlaska još ne zna službeno. Osim toga, Brie ima ugovor na još najmanje pet MCU filmova, tako da je pred njom sigurno još daleka budućnost u MCU.

Šta mislite o ovoj teoriji? Jel za smijanje ili plakanje, ili oboje? 😉

Similar Posts