Najava filma Colette (2018)

Najava filma Colette (2018)

Donosimo vam najavu i trailer za nadolazeći film „Colette“ s Keirom Knightley i Dominic Westom u glavnim ulogama. Od četvrtka samo u kinima svjedočite promjeni povijesti u hvaljenom filmu „Colette“!

Datum izlaska filma Colette:

06. prosinac 2018.

Žanr filma:

Biografija, drama, povijesni

Redatelj:

Wash Westmoreland

Scenarist:

Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Glumci:

Keira Knightley, Eleanor Tomlinson, Dominic West

Radnja ukratko:

Nakon što se udala za uspješnog parižanina poznatog pod imenom „Willy“ (Dominic West), Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) napušta svoj dom u kojem je provela djetinjstvo kako bi živjela u Pariz – mjesto gdje se spajaju intelekt i umjetnički glamur. Nedugo potom, Willy nagovara Colette da ona bude ta koja će pisati romane, a koji će se izdavati pod njegovim imenom. Ona uskoro započne pisati polu-autobiografski roman o odvažnoj i besramnoj djevojci sa sela imena Claudine. Roman postaje bestseler i kulturna senzacija. Colette i Willy postaju glavna atrakcija u Parizu, a njihove zajedničke avanture inspiriraju nove romane s likom Claudine. Međutim, Colette uskoro započne bitku za kreativnim vlasništvom svojih knjiga, bitku koja prkosi ulogama spolova tog vremena i koja će ju u konačnici natjerati da pobijedi društvene ograničenosti te izvrši revoluciju u svijetu književnosti, mode i seksualnog izražaja. Film je režirao Wash Westmoreland („Još uvijek Alice“), a napisali Westmoreland, Richard Glatzer i Rebecca Lenkiewicz.

„Oštrouman“, „zabavan“, „uzbudljiv“ samo su neki od epiteta kojima je hvaljen filmCOLETTE koji nam od četvrtka, 6. prosinca stiže u domaća kina. U filmu redatelja Washa Westmorelanda glavne uloge su ostvarili Keira Knightley i Dominic West. Knightley tumači ulogu poznate spisateljice Sidonie-Gabrielle Colette koja se nakon dugo godina izborila za autorska prava nad svojim književnim djelima. Riječ je o filmu sa snažnom porukom o jednakosti žena u društvu kojeg je New York Observer proglasio „najboljim povijesnim filmom u posljednjih desetak godina“. Ovim putem predstavljamo vam potpuno novu kino najavu za ovaj hvaljeni film koji je na noge dignuo kritiku i publiku!

Premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sundanceu gdje je pobrao ovacije publike, COLETTE je tijekom godine nastavio s prikazivanjem na raznim uglednim filmskim festivalima uključujući i onaj u Torontu gdje je također iznimno toplo primljen od strane publike i kritike. Uz režiju, Westmoreland potpisuje i scenarij filma skupa s Rebeccom Lenkiewicz (scenaristicom poljskog remek-djela „Ida“ koji je 2013. godine osvojio Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma). Posebnu pažnju kritike privukla je Keira Knightley još jednom nezaboravnom ulogom za koju mnogi smatraju da je vrijedna njezine treće nominacije za Oscara.

Četiri književna djela s glavnim likom Claudine koje je Colette napisala početkom 20. stoljeća, a koji su objavljeni pod pseudonimom Willy (njezinog supruga) postala su prava društvena senzacija i mjesecima bile najprodavanije knjige u Francuskoj. Uspjehom svog filma „Još uvijek Alice“ za koji je Julianne Moore osvojila svoj prvi glumački Oscar u karijeri, redatelj Westmoreland dobio je priliku producirati i režirati film COLETTE na kojem je s pripremama krenuo još nekoliko godina ranije. „Čim sam pročitala scenarij, odmah sam znala da je ovo film u kojem želim nastupiti“, u jednom od intervjua izjavila je glavna zvijezda filma Keira Knightley.

Film je sniman tijekom ljeta 2017. godine najviše u Mađarskoj gdje se Knightley privremeno preselila sa svojim tada jednogodišnjim djetetom i dadiljom uz povremenu pomoć ostalih članova obitelji. Nakon velikog uspjeha trilogije „Pirata s Kariba“, Keira Knightley u mogućnosti je birati koje uloge želi glumiti, a ovo je bila jedna od onih koje nikako nije htjela propustiti. Da je to bila pametna odluka svjedoče i kritičarski hvalospjevi upravo za njezinu performansu u još jednoj kostimiranoj drami za koje se, čini se, glumica specijalizirala. Njezin glumački partner Dominic West (najpoznatiji po nastupu u televizijskim serijama „Žica“ i „Preljub“) također je hvaljen za ulogu hladnog supruga Henryja Gauthiera-Villarsa. U ostalim ulogama u filmu pojavljuju se Fiona Shaw, Eleanor Tomlinson, Denise Gough i Al Weaver.

Hvaljeni film COLETTE

u domaća kina stiže u četvrtak, 6. prosinca!

Trailer filma Colette:

Similar Posts