Najava filma Colette (2018)

Najava filma Colette (2018)

Donosimo vam najavu i trailer za nadolazeći film „Colette“ s Keirom Knightley i Dominic Westom u glavnim ulogama. Od četvrtka samo u kinima svjedočite promjeni povijesti u hvaljenom filmu „Colette“!

Datum izlaska filma Colette:

06. prosinac 2018.

Žanr filma:

Biografija, drama, povijesni

Redatelj:

Wash Westmoreland

Scenarist:

Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Glumci:

Keira Knightley, Eleanor Tomlinson, Dominic West

Radnja ukratko:

Nakon što se udala za uspješnog parižanina poznatog pod imenom „Willy“ (Dominic West), Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) napušta svoj dom u kojem je provela djetinjstvo kako bi živjela u Pariz – mjesto gdje se spajaju intelekt i umjetnički glamur. Nedugo potom, Willy nagovara Colette da ona bude ta koja će pisati romane, a koji će se izdavati pod njegovim imenom. Ona uskoro započne pisati polu-autobiografski roman o odvažnoj i besramnoj djevojci sa sela imena Claudine. Roman postaje bestseler i kulturna senzacija. Colette i Willy postaju glavna atrakcija u Parizu, a njihove zajedničke avanture inspiriraju nove romane s likom Claudine. Međutim, Colette uskoro započne bitku za kreativnim vlasništvom svojih knjiga, bitku koja prkosi ulogama spolova tog vremena i koja će ju u konačnici natjerati da pobijedi društvene ograničenosti te izvrši revoluciju u svijetu književnosti, mode i seksualnog izražaja. Film je režirao Wash Westmoreland („Još uvijek Alice“), a napisali Westmoreland, Richard Glatzer i Rebecca Lenkiewicz.

Najava filma Colette (2018)

„Oštrouman“, „zabavan“, „uzbudljiv“ samo su neki od epiteta kojima je hvaljen filmCOLETTE koji nam od četvrtka, 6. prosinca stiže u domaća kina. U filmu redatelja Washa Westmorelanda glavne uloge su ostvarili Keira Knightley i Dominic West. Knightley tumači ulogu poznate spisateljice Sidonie-Gabrielle Colette koja se nakon dugo godina izborila za autorska prava nad svojim književnim djelima. Riječ je o filmu sa snažnom porukom o jednakosti žena u društvu kojeg je New York Observer proglasio „najboljim povijesnim filmom u posljednjih desetak godina“. Ovim putem predstavljamo vam potpuno novu kino najavu za ovaj hvaljeni film koji je na noge dignuo kritiku i publiku!

Premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sundanceu gdje je pobrao ovacije publike, COLETTE je tijekom godine nastavio s prikazivanjem na raznim uglednim filmskim festivalima uključujući i onaj u Torontu gdje je također iznimno toplo primljen od strane publike i kritike. Uz režiju, Westmoreland potpisuje i scenarij filma skupa s Rebeccom Lenkiewicz (scenaristicom poljskog remek-djela „Ida“ koji je 2013. godine osvojio Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma). Posebnu pažnju kritike privukla je Keira Knightley još jednom nezaboravnom ulogom za koju mnogi smatraju da je vrijedna njezine treće nominacije za Oscara.

Najava filma Colette (2018)

Četiri književna djela s glavnim likom Claudine koje je Colette napisala početkom 20. stoljeća, a koji su objavljeni pod pseudonimom Willy (njezinog supruga) postala su prava društvena senzacija i mjesecima bile najprodavanije knjige u Francuskoj. Uspjehom svog filma „Još uvijek Alice“ za koji je Julianne Moore osvojila svoj prvi glumački Oscar u karijeri, redatelj Westmoreland dobio je priliku producirati i režirati film COLETTE na kojem je s pripremama krenuo još nekoliko godina ranije. „Čim sam pročitala scenarij, odmah sam znala da je ovo film u kojem želim nastupiti“, u jednom od intervjua izjavila je glavna zvijezda filma Keira Knightley.

Film je sniman tijekom ljeta 2017. godine najviše u Mađarskoj gdje se Knightley privremeno preselila sa svojim tada jednogodišnjim djetetom i dadiljom uz povremenu pomoć ostalih članova obitelji. Nakon velikog uspjeha trilogije „Pirata s Kariba“, Keira Knightley u mogućnosti je birati koje uloge želi glumiti, a ovo je bila jedna od onih koje nikako nije htjela propustiti. Da je to bila pametna odluka svjedoče i kritičarski hvalospjevi upravo za njezinu performansu u još jednoj kostimiranoj drami za koje se, čini se, glumica specijalizirala. Njezin glumački partner Dominic West (najpoznatiji po nastupu u televizijskim serijama „Žica“ i „Preljub“) također je hvaljen za ulogu hladnog supruga Henryja Gauthiera-Villarsa. U ostalim ulogama u filmu pojavljuju se Fiona Shaw, Eleanor Tomlinson, Denise Gough i Al Weaver.

Hvaljeni film COLETTE

u domaća kina stiže u četvrtak, 6. prosinca!

Trailer filma Colette:

Similar Posts