Master Chief će biti glavni lik u nadolazećoj HALO tv seriji!

Showtime Halo TV serija će imati ‘glavnog lika’ koji će biti Master Chief, iako on neće biti jedini protagonist u seriji. 
Showtime predsjednik programa Gary Levine je rekao za IGN da će nadolazeća Halo serija imati ‘glavnog lika’ koji će biti Master Chief, iako on neće biti jedini protagonist u seriji.

Ova serija je tako ‘ogroman pothvat,’ Levine je rekao, ova kablovska mreža planira seriju izbaciti 2020. godine, te su potvrdili da će serija imati ‘više lokacija’ na ‘stranim planetama’.

Tijekom Showtime panela na Television Critics Association turneji za novinare, Levine i Showtime Predsjednik i CEO David Nevins  su otkrili neke pojedinosti o ovoj vrlo iščekivanoj seriji, za koju se nadaju da će ponoviti uspjehe HBO serije Game of Thrones.

Kada su upitani hoće li serija pričati novu originalnu priču ili će vući priču iz originalnog materijala, Levine je rekao “to je nova priča, ali imamo puno respekta prema originalnom materijalu i radimo s Microsoftovih 343 ljudi kako ne bi nešto važno preskočili.”

Što se tiče toga da imaju glavnog lika kojem nikada ne vidite lice, Levine je priznao da je stajalište lika Master Chief “glavno pitanje i vrlo važan dio naše serije, to je sve što ću reći.”

Nakon što je ovaj projekt već četiri godine zarobljen u produkcijskom paklu, Showtime je i službeno potvrdio pravljenje 10 epizoda TV serije, pravljene prema vrlo hvaljenim video igrama ‘HALO’.

Izvršni producent, scenarist i voditelj serije će biti Kyle Killen (serije Awake i Mind-Games). Killen će se pridružiti Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes, The Exorcist – serija), koji će režirati nekoliko epizoda serije, te će također biti izvršni producent.

Najavljuju ju kao znanstveno-fantastičnu drama seriju, a producirat će ju Showtime i Microsoft/343, zajedno s Steven Spielbergovim Amblin Television. Scott Pennington i Amblin TVov Justin Falvey i Darryl Frank će također biti izvršni producenti. Produkcija serije bi trebala započeti početkom 2019. godine.

“Halo je naša najambicioznija serija do sada i nadamo se da će fanovi koji očekuju ovu seriju godinama, biti nagrađeni,” rekao je Showtime CEO David Nevins u izjavi. “U povijesti malih ekrana, nikada nije bilo dovoljno vrhunske znanstvene-fantastike. Kyle Killenovi scenariji su fantastični, ekspanzivni i provokativni, Rupert Wyatt je predivan stvaratelj svjetova, a njihova vizija Halo će obuhvatiti entuzijaste ove igre kao i one koji još ne znaju ništa o ovom svijetu kompleksnih likova koji nastanjuju ovaj jedinstveni svemir.”

Nema dvojbe da je franšiza stvorila svijet koji je dovoljno bogat kako bi ispunio televizijsku seriju, a mogao bi i popuniti “znanstveno-fantastični ratni podžanr” koji je gotovo posvuda u video igrama, a puno manje na malim ekranima.

Druge je zanimalo i ovo...