Guillermo Del Toro producira nadnaravni Western s Vukodlacima

Guillermo Del Toro producira nadnaravni Western s Vukodlacima

Nije baš često da dobijemo dobar film s vukodlacima u zadnje vrijeme, a još rjeđe da ima zanimljivu priču. Pa ipak, čini se da će nam Guillermo del Toro pomoći u tome. The Shape of Water redatelj se udružio s redateljicom Issom Lopez na njezinom sljedećem projektu, koji je opisan kao nadnaravni western s vukodlacima!

Issa López trenutno dobiva puno hvale za svoj nedavno izašli film Tigers Are Not Afraid, koji distribuira Shudder i koji igra samo u određenim kinima. Guillermo del Toro bio je veliki prvak njezine cijenjene bajke iz meksičkog narko kartela i to je dovelo do suradnje. Jedne koja uključuje barem jednog vukodlaka u western žanru. Tijekom nedavnog intervjua, Lopez je otkrila sljedeće.

“Ja imam film s Guillermom del Torom, koji ne samo da je postao zaštitnik tog filma nego je i rekao, ‘Što ćeš ti napraviti sljedeće? Idemo napraviti nešto!’ Ja to nisam mogla povjerovati. Tako da, mi se pripremamo za film s vukodlakom, nadnaravni western. To je vukodlak-western! Ja sam super uzbuđena. On ima skriptu, ja sam je napisala i njemu se sviđa i mi se spremamo napraviti to.

Stvar je, da zapravo nema puno briljantnih, briljantnih filmova s vukodlacima. An American Werewolf in London je jedan veliki. Mislim da je vrijeme za ponovni pokušaj. Radi se o preispitivanju suštine onoga što jest, što pokušava obuzdati zvijer u tebi. Jednostavno je i mislim da je to savršeno povezano s čovječanstvom, a posebno trenutkom u kojem živimo.”

Zaista, lista dobrih filmova s vukodlacima svih vremena baš i nije previše dugačka. Imamo The Wolf Man, The Howling, gore spomenutog An American Werewolf in London, Dog Soldiers, Silver Bullet, Ginger Snaps i na jedan drugačiji način, možda bi se nešto poput Wolfcopa moglo ubaciti na popis. Osim toga, dosta je osrednjih pokušaja, a većina čak i užasnih.

Guillermo Del Toro producira nadnaravni Western s Vukodlacima

Iako nije puno toga otkrila u ovom intervju, ovaj western zaokret koji uključuje vukodlaka ili vukodlake bi definitivno bio nešto novo. Ako se uzme u obzir da je tu i veliki Guillermo del Toro, uz čije se ime uglavnom povezuju samo odlični filmovi, onda je ovo zaista dobar znak.

Osim toga, Issa Lopez je zaradila jako dobre kritike za svoj film Tigers Are Not Afraid. Film ima trenutno ogromnih 95% ocjene kritičara, te 97% ocjene gledatelja.

Sve to je dobar razlog da za nadati se kako bi mogli napokon dobiti neki dobar film s vukodlacima.

Druge je zanimalo i ovo...