Fox je otvoren za oživljavanje Firefly serije

Fox je otvoren za oživljavanje Firefly serije

Znanstveno-fantastična western serija Firefly je možda išla samo jednu sezonu, ali serija je stvorila neke vrlo strasne obožavatelje tijekom godina. Sada, Fox predsjednik Michael Thorn izjavljuje da je otvoren za oživljavanje serije, dok god se planira praviti iz pravih razloga i s pravom pričom za ispričati.

Špekulacije o mogućem oživljavanju su se pojačale prošlih tjedana, sve od kada je izvršni producent Tim Minear podijelio sliku zadnjeg dana snimanja serije, koju je onda kreator Joss Whedon retweetao, započevši glasine da njih dvojica namjerno zadirkuju fanove o uzbudljivim vijestima za fanove franšize.

Serija se odvijala u 26tom stoljeću, prikazujući načine na koji su se svemirska putovanja i međuplanetarna kolonizacija preokrenuli u vrijeme nalik Starom Zapadu. Baš poput Whedonove serije prije toga, Buffy the Vampire Slayer, Firefly je prigrlio čudan smisao za humor i pronašao nekonvencionalne načine zaobilaženja tradicionalne žanrovskih tema.

Unatoč tome što je serija imala samo jednu sezonu, dovoljno fanova je pokazalo svoju podršku franšizi da je ona 2005. godine dobila svoj film naziva Serenity. Minear je još dodao da je već prije razgovarao s Whedonom o ponovnom oživljavanju serije, ali da sumnjaju kako će moći okupiti baš cijelu originalnu ekipu.

Potpuno oživljenje u smisli cijele nove serije je možda nemoguće, ali producent priznaje, “Ja bi volio vidjeti, kao, osam ili deset epizoda limitirane avanture u tom svemiru.” U tom slučaju bi puno lakše privukli originalne glumce natrag, nego kada bi ih morali obavezati na više sezona.

Jeste li i dalje zainteresirani za povratak Firefly serije? Barem kao limitirane?

Similar Posts