Finalna 'Arrow' epizoda možda postavila temelje za 'Green Lantern' seriju

Finalna ‘Arrow’ epizoda možda postavila temelje za ‘Green Lantern’ seriju

Znate kako se kaže: “završetak svake priče je početak neke nove.” A niti završetak serije Arrow nakon osmosezonskog prikazivanja uopće nije izmimka.

Iako je Arrow završio, Arrowverse svemir nastavlja dalje, a i finalna epizoda Arrowa ostavila je nekoliko vrata otvorenima što bi moglo utjecati na daljnji razvoj ne samo Arrowversea, nego i DC svemira općenito. S obzirom da je crossover Crisis on Infinite Earths sada spojio Arrowverse svemir sa svim ostalim svemirima gdje prevladavaju DC likovi. Tu spadaju i DC Universe serije (Titans, Doom Patrol, Swamp Thing), serija Lucifer, ali i nadolazeće DC serije koje su u razvoju za HBOMax. HBOMax je već najavio da bi prva DC serija pod njihovom paskom trebala biti Green Lantern, a čini se da je, uz Crisis, i posljednja epizoda Arrowa poslužila kao gradnja temelja za tu nadolazeću seriju.

Ono što je fanovima već više od godinu dana zanimljivo i intrigantno bila je scena iz crossovera Elseworlds, u kojoj je stariji Barry Allen/Flash sa druge zemlje rekao Johnu Diggleu (čija je verzija postojala i na njegovoj Zemlji) da ne nosi svoj prsten, a svi jako dobro znamo na kojeg DC lika to asocira. Mnogi su mislili da će Diggle, inače u Arrowu poznat i kao Spartan postati Green Lantern za Crisis, ali to se nije dogodilo te se sve više počelo vjerovati da je ta scena bila samo puki easter egg. No posljednja epizoda Arrowa pokazala je da je upravo suprotno. Nakon smrti Olivera Queena, Diggle se odlučio sa svojom ženom Lylom i dvoje djece preseliti u Metropolis, a netom prije odlaska je sa neba pao komet koji je sletio svega par metara ispred njega. Dig je u krateru pronašao kutiju čiji nam sadržaj nije direktno pokazan, ali se vidi da iz kutije svijetli smaragdno-zelena svijetlost. To bi moglo dati poprilični i opravdani teaser da bi Dig mogao dobiti moći Green Lanterna.

Finalna 'Arrow' epizoda možda postavila temelje za 'Green Lantern' seriju

No ipak, postoji i još jedna druga opcija. Čak i ako ovo znači da će Dig postati Green Lantern, možda ne znači da će biti u nadolazećoj HBOMax seriji, već će možda Arrowverse preko njega stvoriti svog vlastitog Green Lanterna kojeg bi mogli sresti u nadolazećoj seriji Superman and Lois, s obzirom da je baš naglašeno da se Dig sa obitelji seli upravo u Metropolis, koji je poznat kao baza Čovjeka od Čelika. Naravno, Dig bi lako mogao tu postati sporedni lik jer Lantern i Superman su inače poznati kao jako dobri saveznici, pogotovo što obojica imaju moći letenja, disanja izvan atmosfere i slično, zbog čega bi bilo lako ubaciti Lanterna u koncept Supermanove priče, isto kao što je Martian Manhunter dodan u Supergirl praktički na samom početku njezine serije i do danas je ostao stalni dio postave.

Iako DC serije za HBOMax razvija isti produkcijski tim koji već godinama radi na Arrowvwerseu, ključna je razlika što će te HBOMax serije imati znatno veći budžet jer HBO, za razliku od The CWa, nije poznat kao televizija koja steže kajiše. David Ramsey, koji glumi John Digglea je Arrowverse veteran nakon osam godina provedenih u Arrowu, ali ne mora značiti da je spreman odustati od tog lika jer u ovako spojenom i uvezanom svemiru, uvijek ima šanse da se netko od naoko otpisanih likova iznenada vrati.

Similar Posts