Filmska adaptacija stripa 'Dampyr' izabrala glumce i započinje produkciju

Filmska adaptacija stripa ‘Dampyr’ izabrala glumce i započinje produkciju

Kamere su započele snimanje na ‘Dampyr,’ live-action filmskoj adaptaciji popularne nezavisne stripovske franšize. Wade Briggs (“Please Like Me”) će glumiti Harlana, Dampyra, u $12 milijuna vrijednom akcijskom fantazija trileru, kojeg režira Riccardo Chemello.

Stuart Martin (“Jamestown) će glumiti Emil Kurjak i Frida Gustavsson (“Arne Dahl”) glumi Tesla. Ostatak glumačke ekipe obuhvaća David Morrissey (“Good Omens”) kao Gorka, Sebastian Croft (“Game of Thrones”) kao Yuri i Luke Roberts (“300: Rise of an Empire”) kao Draka.

Film je koprodukcija između Eagle Pictures, Talijanskog stripovskog giganta Sergio Bonelli Editore i produkcijske kuće Brandon Box.

Film će biti pravljena prema prva dva stripa u ‘Dampyr’ seriji, koji ide do 300 brojeva. Smješten tijekom Balkanskih (naših) ratova 1990tih, prati Harlana, koga progone noćne more dok luta selom i zarađuje novac pretvarajući se da je Dampyr – napola čovjek, napola vampir – oslobađajući sela od onoga što ljudi misle da su zla čudovišta. Kada ga pozovu vojnici koji su pod napadom pravih vampira, Harlan saznaje istinu: on je pravi Dampyr.

‘Dampyr’ stripove su stvorili Mauro Boselli i Maurizio Colombo i napisali Giovanni Masi, Alberto Ostini i Mauro Uzzeo. Ovaj film će biti prvi u Bonelli Filmskom Svemiru. Snimanje će se odvijati 11 tjedana na raznim lokacijama u Rumunjskoj.

Producenti su Roberto Proia za Eagle Pictures, Vincenzo Sarno za Sergio Bonelli Editore i Andrea Sgaravatti za Brandon Box. Filmska ekipa filma obuhvaća Giorgio Gregorini, koji je osvojio Oscara za Najbolju šminku i frizuru filmom “Suicide Squad,” Vladimir Furdik (”Skyfall”) kao koreograf borbi, Lubomir Misak (“Game of Thrones”) kao koordinator kaskadera i Giovanni Casalnuovo (“Wanted”) kao dizajner kostima.

Druge je zanimalo i ovo...