FANOVI ŠOKIRANI: Game of Thrones finale postavilo mogućnost povratka Daenerys

FANOVI ŠOKIRANI: Game of Thrones finale postavilo mogućnost povratka Daenerys

Posljednja sezona Game of Thrones serije je podijelila fanove i izazvala poprilične kontroverze – pogotovo kada je u pitanju priča glavne protagonistice serije, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). U finalu Game of Thrones osme i posljednje sezone, Jon Snow zloglasno je izdao svoju ljubav (i tetu) Daenerys, baš kada je trebala preuzeti Iron Throne. Čim je Daenerys umrla, njezin posljednji preživjeli zmaj, Drogon, je sletio i spalio Iron Throne, poprilično uplašivši Jona Snowa prije nego je pokupio tijelo Daenerys i odletio s njim.

Nedavni komentari Game of Thrones kreatora Davida Benioffa i D.B. Weissa otkrivaju da je Drogon odnio Danyjino tijelo u dom njezinih predaka Volantis – a fanovi sada imaju teoriju koja objašnjava kako bi Dany mogla uskrsnuti!

“#GameOfThrones showrunneri D&D su potvrdili da je Drogon odnio Daenerys u Volantis nakon što je umrla. Kinvara, koja je bila pristaša Daenerys u S6, je visoka svećenica Crvenog hrama u Volantisu. Crveni svećenici su poznati po tome što uspješno prakticiraju uskrsnuće” —@thronesfacts

To je razlog zašto morate pažljivo gledati Game of Thrones! Zato što i najmanji detalji mogu značiti puno na kraju.

Ako se ne sjećate, Kinvara je bila Crvena Svećenica iz Volantisa koja je došla u Meereen u Game of Thrones sezoni 6, kada se Daenerys mučila uspostaviti vladavinu nad gradom. Tyrion i Varys pokušali su nagovoriti Kinvaru da posluži njihovoj svrsi, ali ispostavilo se da je Crvena svećenica na strani Daenerys iz puno dubljih duhovnih razloga. Kako je svećenica otkrila, vjerovala je da je Dany zaista ona izabrana koju svijet treba:

“Daenerys Stormborn je ona koja je obećana. Iz vatre je ponovno rođena kako bi preoblikovala svijet … Daenerys je poslana da vodi ljude protiv tame u ovom ratu i u velikom ratu koji tek dolazi.”

Dakle to je to: Crvena Svećenica Volantisa; mrtva vladarica kojoj je proreknuto da će spasiti svijet i postati veliki vladar; i zmaj koji nosi tijelo te vladarice natrag u Volantis na kraju serije. S obzirom na sve što smo vidjeli u  Game of Thrones, ne treba biti Sherlock Holmes da bi se shvatilo da Kinvara i njezin Red Priesthood ima snagu ponovno oživjeti Daenerys – ako R’hllor the Lord of Light to želi, naravno.

Želite li vi Game of Thrones fanovi ‘Pravdu za Daenerys’ s Volantis oživljavanjem u novoj seriji?

Similar Posts