The Shining 2: Doctor Sleep - u izradi! - Svijet filma

Ewan McGregor je Danny Torrance u ‘The Shining 2’

Ewan McGregor je novi Danny Torrance u nastavku filma iz 1980. godine, ‘The Shining 2: Doctor Sleep’!

Redatelj Mike Flanagan je vrlo zaposlen radeći na nastavku Stephen Kingovog The Shining filma, Doctor Sleep.

Knjiga Doctor Sleep prati Danny Torrance iz The Shining, koji je sada odrasla osoba u svojim 40tim godinama, te pati od istih demona alkoholizma i nasilja koji su opsjedali i njegovog oca, dok se i dalje nosi s traumama koje je zadobio u Overlook Hotelu kao dijete. Smještava se u New Hampshire gradiću koji je i društvo za Anonimne alkoholičare, te nalazi posao u staračkom domu, gdje njegova sposobnost ‘isijavanje’ pruža posljednju udobnost onima na umoru. Upoznaje mladu djevojku Abra Stone, čije su sposobnosti ‘isijavanja’ najjače koje je ikada vidio, što budi njegove osobne demone, dok pokušava spasiti Abru od plemena paranormalnih entiteta, koje predvodi Rose the Hat.

The Shining 2: Doctor Sleep - u izradi! - Svijet filma

Većini je poznato da Stephen King nikako nije ljubitelj Stanley Kubrickove adaptacije knjige The Shining, iako sada mnogi taj film smatraju najboljim horor filmom svih vremena. Čak toliko da je Steven Spielberg odlučio jedan veliki dio tog filma posvetiti u svom novom Ready Player One. Međutim, novi izvještaji kažu kako je Stephen King dao svoj blagoslov za izbor Ewan McGregora, što je odličan znak. I ne samo to, nego je McGregor već puno puta dokazao kako je zaista odličan glumac, što može puno značiti u filmu poput ovoga.

Prošla je 41 godina od prvog izdanja knjige i 38 godina od kada je film The Shining izašao, a priča je popularnija nego ikada.

Datum izlaska filma The Shining 2: Doctor Sleep je 24. siječanj 2020. godine! Pomalo je iznenađujuće da dolazi u siječnju, jer obično onda dolaze samo najlošiji filmovi, ali prošlih godina je nekim filmskim studijima uspjelo izvesti podvig i u tim mjesecima, a sigurno je upravo to ono na što Warner Bros. sada cilja.

Mike Flanaganov produkcijski partner Trevor Macy će producirati, zajedno s Vertigo Entertainmentovim Jon Berg, s Akiva Goldsman koji će raditi kao izvršni producent. Mike Flanagan je imao svoj debi 2000 godine, filmom Makebelieve, od tada je radio kao redatelj, scenarist i editor na raznim projektima, a proslavio se prvi puta horor filmom iz 2013 godine, Oculus. Od tada postao je dosta tražen u Hollywoodu, pa je tako radio na filmovima Hush, Before I Wake, Ouija: Origins of Evil i Gerald’s Game, sve unutar dvije godine.

Druge je zanimalo i ovo...