Everybody Knows (2018) – Najava filma

PENELOPE CRUZ I JAVIER BARDEM

PONOVNO ZAJEDNO!

 

Misteriozni triler „Svi znaju sve“ (Everybody Knows)

dvostrukog oskarovca Asghara Farhadija stiže u kina!

Ime Asghara Farhadija već je sada zlatnim slovima uklesano u povijest iranske kinematografije. Ovaj talentirani redatelj svojoj je zemlji u samo pet godina donio dvije prestižne nagrade Oscar za remek-djela „Nader i Simin se rastaju“ (iz 2011. godine) i „Trgovački putnik“ (iz 2016. godine). Osim Oscara, Farhadi je za „Nader i Simin se rastaju“ osvojio nebrojena priznanja i nagrade na uglednim festivalima diljem svijeta uključujući Zlatni globus za najbolji strani film i Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu dok je za „Trgovačkog putnika“, između ostalih, nagrađen u Cannesu u kategoriji najboljeg scenarija. Ove godine Farhadi je odlučio snimiti svoj prvi film na španjolskom jeziku, a za glavne uloge uzeo je samu glumačku kremu tamošnje kinematografije: supružnike Penelope Cruz i Javiera Bardema. Ovim putem predstavljamo kino najavu filma SVI ZNAJU SVE koji nam u kina stiže 27. rujna!

Priča psihološkog trilera SVI ZNAJU SVE prati Lauru (Cruz) koja sa svoje dvoje djece iz Argentine putuje u mali gradić u Španjolskoj u kojem je odrasla. Razlog putovanja je prisustvo na vjenčanju njezine sestre. Usred radosnog ponovnog obiteljskog okupljanja i proslave, starija kćerka biva oteta. U napetim danima koji slijede, razne obiteljske tenzije kao i duboko skrivene tajne same zajednice malog gradića izaći će na površinu…

Everybody Knows (2018)

Uz oskarovce Penelope Cruz („Vicky Cristina Barcelona“) i Javiera Bardema („Nema zemlje za starce“) glavnu ulogu u filmu ostvario je i Ricardo Darin, nagrađivani argentinski glumac široj publici vjerojatno najpoznatiji po glavnoj ulozi u hvaljenom i gledanom trileru „Tajna u njihovim očima“ koji je 2009. godine iznenađujuće osvojio Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. Osim što ga je režirao, Farhadi je napisao i scenarij za triler SVI ZNAJU SVE čime je isti postao osmi scenaristički i redateljski uradak u karijeri ovog velikog filmaša.

Everybody Knows (2018) - Najava filma

Triler SVI ZNAJU SVE (Everybody Knows) svečano je otvorio ovogodišnji filmski festival u Cannesu gdje se natjecao za glavnu nagradu, Zlatnu palmu i gdje je privukao do tada neviđenu pozornost kritike i publike. Zanimljivost vezana uz njegovo otvaranje svakako leži u činjenici što je to tek drugi španjolski film u povijesti koji je otvorio Cannes i jedan od rijetkih uopće koji su otvorili taj najznačajniji filmski festival u svijetu, a da nije na engleskom ili francuskom jeziku. Film se ovoga tjedna također prikazuje i u sklopu festivala u Torontu gdje se, pak, natječe za najbolji film u kategoriji nagrade publike. U stvarnom životu, Penelope Cruz i Javier Bardem supružnici su od 2010. godine, a u njihovim glumačkim karijerama ovo im je peti zajednički filmski projekt nakon „Šunka, šunka“, „Vicky Cristina Barcelona“, „Savjetnik“ i „Voleći Pabla“.

Psihološki triler SVI ZNAJU SVE (Everybody Knows) u domaća kina stiže 27. rujna!

Trailer filma SVI ZNAJU SVE (Everybody Knows)

Similar Posts